Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- maciachowa
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 kwie 2009, o 20:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tez kupiłam w owadzim markecie
)) i już wydłubałam do suszenia kilkanascie nasionek 
Nigdy nie sądziłam, ze ogarnie mnie takie pomidorowe szalenstwo
Ale bardzo chcę aby ono się rozwijało
I tylko Dzięki forum tak pomidorowo - ogorkowo mnie dopadło...
No wlaśnie doczytałam, że można spróbowa jeszcze raz ogórki wysiac.czemu sama na taki pomsl nie wpadlam?

No wlaśnie doczytałam, że można spróbowa jeszcze raz ogórki wysiac.czemu sama na taki pomsl nie wpadlam?

Pozdrawiam
Maciachowa
Maciachowa
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Taką samą odmianę jak ja kupiłaś?maciachowa pisze:tez kupiłam w owadzim markecie)) i już wydłubałam do suszenia kilkanascie nasionek
No wlaśnie doczytałam, że można spróbowa jeszcze raz ogórki wysiac.czemu sama na taki pomsl nie wpadlam?![]()
To forum bardzo specyficznie działa na ludzi...
latają po sklepach i kupują pomidory na nasiona...
- maciachowa
- maciachowa
Jadlam oba rodzaje 
Truskawkowego nazwy nie mam - Maciach opakowanie wywalil i nie ma wiadomosci
)
Zas pomaranczowy nazywa sie Santorange - wygooglałam go
To co jadlam ponoc z Hiszpanii pochodzi. Slodki, twarda skorka , duzo galaretki z nasionkami.
będę chciala cos u siebie takiego uhodowac, czy sie uda? zobaczymy
A truskawkowy polskiego pochodzenia - duzo smaczniejszy, skorka delikatniejsza i tez sloki w smaku. Aromatyczne - slabo. Na targu kupuje pomidory duzo smaczniejsze
))

Truskawkowego nazwy nie mam - Maciach opakowanie wywalil i nie ma wiadomosci

Zas pomaranczowy nazywa sie Santorange - wygooglałam go

To co jadlam ponoc z Hiszpanii pochodzi. Slodki, twarda skorka , duzo galaretki z nasionkami.
będę chciala cos u siebie takiego uhodowac, czy sie uda? zobaczymy

A truskawkowy polskiego pochodzenia - duzo smaczniejszy, skorka delikatniejsza i tez sloki w smaku. Aromatyczne - slabo. Na targu kupuje pomidory duzo smaczniejsze

Pozdrawiam
Maciachowa
Maciachowa
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Ja kupiłam w tes... dzisiaj przypadkowo trafiłam na zestaw bankietowy 1 kg za 9,99 a w nim: żółty okrągły duży, dwa żółte podłużne, dwa czerwone podłużne, koktajlowe gałązka, truskawkowe i uwaga 2 x koktajlowy zebra
Będzie niezłe dłubanko ale muszą porządnie dojrzeć i zmięknąć. Pomidorki są z polskich hodowli 

-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
A ja mam daleko do teskoMagdaMisia pisze:Ja kupiłam w tes... dzisiaj przypadkowo trafiłam na zestaw bankietowy 1 kg za 9,99 a w nim: żółty okrągły duży, dwa żółte podłużne, dwa czerwone podłużne, koktajlowe gałązka, truskawkowe i uwaga 2 x koktajlowy zebraBędzie niezłe dłubanko ale muszą porządnie dojrzeć i zmięknąć. Pomidorki są z polskich hodowli

- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
dzisiaj dostałam pomidorka koktailowego i mam pare pytań czy jest on rośl. jednoroczną(jeśli na zime moge go trzymać w mieszkaniu) , jak duzy mi urośnie i ile trzeba go podlewać? ostatnio wychodowałam tez normalnego pomidora (teraz kwitnie) i mam problem z zapyleniem nie ma tu duzo owaduw a jak ja prubuje zapylić go pendzelkiem to kwiatki się łamią i urywają co robić?
witaj ale znawczynią za bardzo nie jestem......a więc...pomidor jest rośliną jednoroczną wysiewaną z nasion....pytasz jak duży Ci urośnie- to zależy od odmiany i warunków- sa to bardzo żarłoczne roślinki........a najlepszym sposobem na zapylenie jest potrząsanie kwiatów....o ile nie ma się wielkiej szklarni a kilka roslinek...radzę poczytać o pomidorach ...jest TU na forum wiele przydatnych informacji.....
Pozdrawiam Ulinka