Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

agnes pisze:Ma pan bardzo piękny ogród
agnes..miło że wpadłaś..tylko ten zwrot PAN !!nie do przyjęcia.. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam też nowych gości ..nezkę i Gabrielę..cieszę się że się wam u mnie podoba..
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Józefie.
Po raz pierwszy udało mi się przejść po twoim ogródku od początku do końca. To był cudowny spacer. Wszystko tak pięknie uporządkowane, zadbane i kwitnące. Dużo egzotyki tak w domu jak i w ogrodzie. Spotkałam też moje ulubione liliowce. Ale nie spodziewałam się że znajdę też mięsożerców i to tak dużą kolekcję.
Po prostu piękny ogród o charakterze wystawowym.
Trochę przykra ta historia z oczkiem, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i że jeszcze zobaczymy piękne rośliny w nim i wokół niego.
Życzę wszystkiego najlepszego w tym roku, równie pięknych kwiatów i jeszcze obfitszych zbiorów.
Z pewnością jeszcze tu zajrzę i to nie raz.
Pozdrawiam z mojego kogrobuszu ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witaj Józefie, bardzo ładny okaz tego Twojego nowego storczyka. Niestety nie mam już miejsca na takie duże okazy. Od ostatniej mojej wizyty upłynęło trochę czasu, ale pochwalę Ci się , że mam już cztery własne storczyki. Uczę się nimi opiekować i jakoś mi to chyba wychodzi. Kwitną mi od grudnia i nic złego się z nimi nie dzieje. Mam nadzieję, że uda mi się je utrzymać i doprowadzić do ponownego zakwitnięcia.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Witaj Józefie.
Po raz pierwszy udało mi się przejść po twoim ogródku od początku do końca. To był cudowny spacer. Wszystko tak pięknie uporządkowane, zadbane i kwitnące. Dużo egzotyki tak w domu jak i w ogrodzie. Spotkałam też moje ulubione liliowce. Ale nie spodziewałam się że znajdę też mięsożerców i to tak dużą kolekcję.
Po prostu piękny ogród o charakterze wystawowym.
Trochę przykra ta historia z oczkiem, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i że jeszcze zobaczymy piękne rośliny w nim i wokół niego.
Życzę wszystkiego najlepszego w tym roku, równie pięknych kwiatów i jeszcze obfitszych zbiorów.
Z pewnością jeszcze tu zajrzę i to nie raz.
Pozdrawiam z mojego kogrobuszu ;:100
Witaj Grażynko.Na zdjęciach to nawet ja wyglądam ładniej niż w rzaczywistości.
A z oczkiem już jest dobrze.Na zimę mam włączoną pompkę powietrzną co zwykle zapobiegało zamarzaniu wody-przynajmniej w tym miejscu gdzie wypływały bąbelki.Teraz ..nie wiem dlaczego woda zamarzła a pod spodem zrobił się ogromny bąbel.I ten bąbel jakoś tak dziwnie zamarzł że po rozbiciu górnego lodu wydawało mi się że ubyło dużo wody.Kedy lód stopniał -stan wody był normalny.Sam się zdzwiłem i ucieszyłem.Wiosną ominie mnie dużo pracy.
zapraszam znów...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewab123 pisze:Witaj Józefie, bardzo ładny okaz tego Twojego nowego storczyka. Niestety nie mam już miejsca na takie duże okazy. Od ostatniej mojej wizyty upłynęło trochę czasu, ale pochwalę Ci się , że mam już cztery własne storczyki. Uczę się nimi opiekować i jakoś mi to chyba wychodzi. Kwitną mi od grudnia i nic złego się z nimi nie dzieje. Mam nadzieję, że uda mi się je utrzymać i doprowadzić do ponownego zakwitnięcia.
Ewcia ..u mnie też już brak miejsca ale zawsze jeszcze da się jakoś poupychać.Trzeba tylko dostawić kolejną szafkę (jak na zdjęciu)
Na pewno poradzisz sobie ze storczykami choć u mnie po pierwszych sukcesach przyszły i porażki.Ale nie zrażam się ...
powodzenia!! Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Józefie .. no niesamowite te twoje storczyki ( i te paprocie, co je też wypatrzyłam :) ), Mieszkasz wsśód zieleni.. też kiedyś tak będę :) - na razie to tylko plany :(
A o porażkach ze storczykami to ciiiiiiiiiiii.. bo ja właśnie oswajam owe dwa darowane.. ale słabo mi to idzie. Nie wiem, czy się uda.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Józefie storczyki są super. :lol: .Jak już sie ma ogród, to i w domu nie może braknąć zieleni :lol:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ło matko!!Miiriam! Kiedy Ty śpisz?Wpół do drugiej w nocy!!!Ale cieszę się że wpadasz... :D
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj Józefie.. mowilam Ci już, że do marca mam 7 egzaminów i prac zaliczeniowych. To takie kobyły pochłaniające dużo czasu. A że jestem tzw. sowa, to moja nauka jest wydajniejsza w nocy .. no i jak się już zmęczę to dla odpoczynku spaceruję po ogrodach :D :D przyjaciół. Do domów nie zagladam o tej porze.. no ale twoich storczyków nie dało się ominąć :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Józefku ,czy to Ty kupujesz te kwiaty do domku ,czy żonka, bo chyba rzadko się zdarza ,żeby chłop się tak interesował kwiatami :P
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Witaj Józefie!
Storczyki piękne :) A jeśli mogę pozwolić sobie odp. za Józefa, Bogusiu zdaża się naprawdę taki chłop on naprawdę kocha kwiaty, sam je kupuje i uwierz że da się wciągnąć mężczyznę w tą pasję. Ja tak wciągnełam swojego męża :P
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

bogusia177 pisze:Józefku ,czy to Ty kupujesz te kwiaty do domku ,czy żonka, bo chyba rzadko się zdarza ,żeby chłop się tak interesował kwiatami :P
Kolejna zdziwiona :D zaraz mi powie że to takie niemęskie hobby.Powinienem interesować się motoryzacją ,mechaniką,piłką nożną a nie ogródkiem.Oczywiście ża ja kupuję kwiatki choć swoją żonkę też już zaraziłem tą pasją.Kiedy kupowałem działkę twierdziła (tak jak Karolcia) że ona się grzebać w ziemi nie będzie.
Teraz sama mnie na nią ciągnie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Józefie ja wiem ,że mężczyżni to są pasjonaci ogrodów, pracy na działce. Mój tata jak żył to działka była dla Niego wielką radością ,a miesiące listopad-luty to nie mógł znależć sobie miejsca w domu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Juuustyynkoo!!!A gdzież ty się podziewałaś?Dzięki że wpadłaś i wzięłaś mnie w obronę... ;:12
a dziś zrobiłem kilka fotek..wiosnę już widać.Kwitną przebiśniegi.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”