zagiel Fajnie, że masz aZ tyle

Pozdrawiam

zagiel Fajnie, że masz aZ tyle
Ale to nie ma się czym chwalić , skoro tam były wcześniej to nawet o nich nie wiedziałeś i w niczym ci nie przeszkadzałyadam_k27 pisze: Gniazdo os zalałem wodą i pozabijałem wyłażące osy w tym królową.
Przeszkadzały. W tym miejscu często kręciły sie osy i dzieci się ich bały. Czasami osy były agresywne. Jak grilowaliśmy to kręciły się wokół jedzenia i wpadały do napojów. W tym miejscu zniszczyłem w tamtym roku ponad 5 gniazd a one ciągle zakładały nowe. Najpierw zakładały gniazda w skrzynkach elektrycznych i gazowych. Potem wewnątrz ogrodzenia, a na koniec pod ziemią. Likwidację tego gniazda też przypłaciłem kilkoma użądleniami.markonix pisze:Ale to nie ma się czym chwalić , skoro tam były wcześniej to nawet o nich nie wiedziałeś i w niczym ci nie przeszkadzałyadam_k27 pisze: Gniazdo os zalałem wodą i pozabijałem wyłażące osy w tym królową.
Większej głupoty nie mogłeś zrobić.adam_k27 pisze:W tamtym roku wzdłuż miejsca parkingowego na naszym podjeździe sadziłem trawy ozdobne. Podczas tej czynności znalazłem podziemne gniazdo os, a kawałek dalej podziemne gniazdo trzmieli. Gniazdo os zalałem wodą i pozabijałem wyłażące osy w tym królową. Gniazdo trzmieli zostawiłem, jedynie niedaleko wejścia wbiłem kawałek bambusowego palika żeby wiedzieć gdzie jest wejście. Ciekawe czy w tym miejscu w tym roku również będą mieszkać trzmiele?
Miłośnik os? Budujesz im domki żeby zamieszkały w twoim ogrodzie?kenaj5389 pisze:Większej głupoty nie mogłeś zrobić.adam_k27 pisze:W tamtym roku wzdłuż miejsca parkingowego na naszym podjeździe sadziłem trawy ozdobne. Podczas tej czynności znalazłem podziemne gniazdo os, a kawałek dalej podziemne gniazdo trzmieli. Gniazdo os zalałem wodą i pozabijałem wyłażące osy w tym królową. Gniazdo trzmieli zostawiłem, jedynie niedaleko wejścia wbiłem kawałek bambusowego palika żeby wiedzieć gdzie jest wejście. Ciekawe czy w tym miejscu w tym roku również będą mieszkać trzmiele?