Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

ale masz juz super malinki.moje przesadzane i dopiero leniwie sie zaczynaja.
Róże, powojnik , stipa,,pięknie.no pięknie i już ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Jak przetrwaliście te upały?, ja akurat w pracy siedziałam w środę, a tam klimatyzacja, więc źle nie było, ale we wtorek zajmowałam się wnukami bo synowa u lekarza była, we wtorek dowiedziałam się, że na pewno w listopadzie doczekam się kolejnego wnuka, będzie chłopczyk :tan
Na działeczce byłam, roślinki poradziły sobie świetnie, chyba dzięki temu, że działeczka zapchana do granic to i roślinki większe chroniły od palącego słonka mniejsze ;:215
Malinki zbieram co drugi, trzeci dzień po miseczce, więc zapas na zimę już robię, zaczęły się też porzeczki, więc już czas dzielę na pracę, przyjemności dla ciała, dla ducha i na obowiązki, doba robi się coraz krótsza ;:oj
Dziś temperatura całkiem przyjemna, nie jest gorąco tylko szkoda, że deszcz nas minął, poszedł bokiem i podlewać trzeba nadal .
Jadziu kochana, ja tak lubie, nie umiem inaczej, jak mam chwilkę wolną, to i tak szukam co jeszcze by tu zrobić, wiesz jak idę do pracy to na 12h i to jest dzień wyciety z innych zajęć, dlatego nadrabiam wszystko w dni wolne od pracy ;:108
Maryniu masz rację to jest super, ale wiesz, tęsknię za wypoczynkiem w górach, dawno nie byłam, a niedługo, bo na koniec lipca jedziemy na Mazury, czyli znowu woda ;:306
Martusiu w tym roku to roslinki głupieją, u mnie dojrzewają owoce, które jeszcze mają czas, a nie kwitną kwiaty, które już powinny kwitną, jakoś tak dziwnie ;:202
Ogród doładowany, ale i tak jak jeszcze coś ciekawego wpadnie to dosadzam i jeszcze miejsce znajduję ;:306
Marysiu no tak ja też takie lubię, no te z wodą , a najlepiej jak można z niej korzystać na żywo, wiesz u mnie na działce w kilku miejscach woda jest, ale komarów nie ma, są rybki w oczku, żaby, jaszczurki, wyjadają larwy komarów, jest dobrze ;:215 , Marysiu ten kwiatek jest domowo podwórkowy, zimuje w domu, nazwa uleciała mi z głowy, Tobie kochana również pogody odpowiedniej, wymarzonej życzę ;:196
Elu cudowny spacer odbyliśmy, a potem jeszcze trochę się powyginaliśmy, jak to nad morzem różne imprezki i potańcówki bywają :tan
Iwonko tak, zachwycona i ja byłam tymi strojami kwietnymi, cudne były, a działeczka wiem, wiem, lubisz, masz podobnie ;:215 uwielbiam ten swój busz, ciągle to powtarzam, no mam tak jak chciałam ;:108 Pozdrawiam ;:196
Aniu jak się ruszyły to i będą, też pojesz pysznych malinek, a za pochwały pięknie dziękuję ;:196
A to dwójka mooich kochanych łobuziaków ;:167

Obrazek

A działeczka wzbogaciła się o nowość czyli dwie Ostróżki nagie :)

Obrazek

Działeczka przy mojej pomocy oczywiście, bo wode leje w każdy wolbny dzień z samego rana, radzi sobie świetnie ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko no to gratuluję kolejnego wnuka to dziewczynki będą mieć braciszka ,a do listopada jeszcze trochę czasu https://images92.fotosik.pl/209/d18a7b83a4fe1696med.jpg czy to Waleriana czy cosik innego. Po południu trochę sie ochłodziło rano też zresztą był chłodno, ale w południe znów ukrop musiałam go w domu przesiedzieć nie dało się wytrzymać .Może już jutro jakaś znośna temperatura sie pojawi w dzień.Gęste nasadzenia mają ten plus ,że gleba zbytnio nie przesycha, bo słonko tam nie dociera i nie wysusza ;:196 Fajna ta nowość ;:333 zawsze coś ciekawego znajdziesz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Jadziu, to Waleriana ;:215 , a to nie dziewczynki będą miały braciszka, tylko te chłopaki moje dwa kochane co u góry na zdjęciu, będzie w domu trzeci chłopak ;:oj , choć miała być dziewczyna, syn zapewniał, ale nie wyszło coś chyba, albo słabo się starał ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko no cóż to nie sklep że można sobie wybrać, to tak jak my co sie zasadzi to sie zbiera ;:108 22 lata temu gdy miał na świat przyjść drugi wnuk to do końca było wiadomo ,ze ma to być dziewczynka innej opcji nie było nawet na USG. Potem rozczarowanie ,że zamiast dziewczynki urodził się wnusio, więc trzeba było coś chłopięcego kupić, bo były sukieneczki i majteczki w koroneczki :;230 Jednak kochamy go wszyscy bardzo, bo buźka jak dziewczynka [oczywiście teraz już nie bo ma zarost] charakterem i delikatnością również przypomina raczej dziewczynkę niż chłopaka .Nie ważne byle zdrowe i zdrowo sie chowalo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widze,ze działeczka radzi sobie dobrze.Mammy sie mamy z tym podlewaniem, :roll:
Wszystkie roślinki bardzo ładne.A co to za kuleczki nas oczkiem ?
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko czarna róża przesliczna , nie wiedziałam ,ze taka istnieje . Ostatnio kupiłam czekoladowo czerwoną :) .
Czy ta piekna , malinowa ostóżka zimuje ?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko a czy ta trawa zwiewna to Osetnica? https://www.fotosik.pl/zdjecie/142beeda95f07dbc
Świetne rośliny,aż dech zapiera!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko widzę rodzinka się powiększy, gratulacje :) ;:63 Działka sobie jakoś radzi mimo upałów ciekawe jakie będzie nasze lato dalej, bo jak na razie to susza i nic więcej nie widać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko czytam, że będzie kolejny wnusio...serce masz wielkie to pomieścisz ich jeszcze dużo ;:167 Nowości zawsze chętnie poznaję chociaż nie wszystkie są obiektem pożądań, bo jednak u mnie inny klimat :D
Miłej niedzieli ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, gratuluję kolejnego wnusia ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko gratulacje ,niech wszystko szczęśliwie sie ułoży ;:168 ,idzie do nas ochodzenie więc odpoczniemy od upałów i podlewania,roślin masz tyle gatunków ,że o niektórych nawet nie słyszałam ;:63 ,bardzo lubię te Twój busz ;:215
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś uff jak gorąco, ale cały dzień spędziliśmy nad wodą, więc dało się jakoś to przeżyć, to był na razie ostatni tak upalny dzień tego lata, zobaczymy jak dalej, bo zapowiadają temperatury, które nie bardzo mi się podobają, wolała bym jakieś 20 i pare i to by było zadowalające no i deszczu oczywiście, bo sucho strasznie ;:108
Jadziu pewnie, że tak, ja się cieszę przeogromnie, będę kochała tego małego brzdąca jak wszystkie swoje wnuki ;:167
Aniu to są nasienniki Złotnicy żółtej :wit
Danusiu z czekoladowej zadowolona będziesz, jest śliczna, nie choruje i pachnie przecudownie ;:215
Bożenko tak to Osetnica :wit
Mariuszu no właśnie ta susza paskudna, deszczu potrzeba, ale upały mają zelżeć :wit
Marysiu o tak, kochać będę całym sercem, już się cieszę na to maleństwo i zaczynam wariować zakupowo ;:306
Basiu dziękuję ;:196
Teresko dziękuję, tak, odpoczniemy od upałów, ale czy będzie padać, Pozdrwaiam Ciebie również pięknie :wit
Dziś pokażę Wam swój busz, a do Was jutro zajrzę, padam na twarz już ;:306
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i życzę cudownego nowego tygodnia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, wypadł mi jeden powojnik pożarty wiosną przez myszowate i zastanawiam się czy w to miejsce tymczasowo nie dać Tunbergii. Jak ona się zachowuje u Ciebie, czy potrzebuje dużo wody? Są jeszcze na targu, więc wciąż jest szansa zakupu dość ładnej pomarańczowej.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne te krzewny kwitnace.chociaz nie znam ich , ani nazw.
Floksy, piękne.
Uwielbiam ten nachyłek zagreb ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”