Sezon otwarty,pierwsza wizyta na działce ,sporo sprzątania będzie po wichurach ,papę zerwał wiatr na części dachu altany ,zalało niestety tak więc czeka nas trochę pracy na początku wiosny.
Jak dużo cebuleczek u Ciebie kwitnie Dorotko! Rzadko spotykane masz te swoje rozmaite roślinki-maluszki.
Ładne te przebiśniegi, szkoda tylko że główki mają zwieszone, tak że nie widać w pełni ich urody.
Dorotko!
Niesamowicie optymistyczne obrazki pokazujesz. Widać, że wstążeczkowy ogród nic nie traci na atrakcyjności. Te miłki takie śliczne . A śnieżyca to prawdziwa arystokratka.
U mnie, niestety, nawet żaden krokus nie wynurzył się z ziemi w całości , nie mówiąc już o kwitnieniu.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie - Jagi
Dorotko tyle kwitnących piękności pokazałaś
Przeróżne iryski, przylaszczki, łany krokusów ... od razu widać, że mieszkasz w cieplejszej części naszego kraju. Bardzo ładnie zakwitły miłki
Pozdrawiam cieplutko
Dorotko co roku wiosną nie mogę się doczekać, żeby podziwiać Twoje kolekcjonerskie cuda.
Białe irysy podobne do Katherines Gold prześliczne.
Jakie świeże, słoneczne ranniki. U mnie już niestety przekwitły.
Pozdrawiam
Cudne wiosenne perełki pokazałaś, naprawdę jest co podziwiać. Zdradź proszę nazwę krokusa https://images89.fotosik.pl/579/5553a668adba23e6.jpg
Mam nadzieję, że na Twoją działke nie wróciła zima.
Już jestem ciekawa na nowe nasadzenia.
Dobry wieczór Dorotko.
Piękne te Twoje maleństwa. Moja różowa od Ciebie już kwitnie, biała tylko się zastanawia, ale liczę, że po zmianie miejscówki w przyszłym roku doczekam już kwiatów. Zasilasz je jakoś specjalnie? Wsadziłam je teraz (w maju ubiegłego roku) do żyznej, kompostowej ziemi, rosną w dużej balii i mają się lepiej niż dotychczas na suchej rabacie.
Moniko przylaszczki po przesadzeniu często nie kwitną ,dopiero w kolejnym sezonie,nic im nie dogadzam ,tyle że są kamykiem obsypane ,lepiej rosną i zimują u mnie