Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8

Post »

Eliczko piękne przywołujesz letnie wspomnienia. Aż się na sercu robi ciepło na te widoki. Tym bardziej, że za oknem leje i wieje - brrry. Tak to dziś jest w rejonach Puszczy Zgorzeleckiej, gdzie obecnie przebywam. Nic z uroków zimy tu nie ma. Poczęstowalam się i ja tymi pysznościami - mniam. Gratuluję też zakupów wiosennych, a ta dynia bez łusek to dla mnie nowość.
Pozdrawiam, czekam na kolejne wspomnienia i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym roku
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ech, Eluś - te liście Twojego Amarylisa oznaczają to i to, A co w takim razie oznaczają liście mojego? ;:306 Wstawiłam fotki na swoim wątku. Nie mam pojęcia co o tym myślec. Strasznie poszło mu w górę, strzeliście wręcz :;230
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Elżuniu! Jak dobrze że postawiłaś nam smakowite pierniczki, ;:333 łasuch się ze mnie zrobił nie lada, a mimo iż napiekłam hurtowe ilości rozmaitych ciastek i ciasteczek, nic nie zostało. ;:oj Czego rodzina nie zjadła, to sobie do domku zabrała. Nie, nie żałuję im ;:185 , a nawet się cieszę, :tan bo jakoś tak bezwiednie zupełnie bioderka mi urosły i pewnie rosłyby dalej... ;:306
Wszystkiego najpiękniejszego na nadchodzący rok dla Ciebie i Twoich bliskich. ;:167 ;:196
Niechaj ogród kwitnie i owocuje, a Ogrodniczka w dobrym zdrowiu ten ogród pielęgnuje. ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Eluśka będę musiała z moim upartym Amarylisem postępować jak Ty z Twoim.Może wreszcie po paru latach zechce zakwitnąć wreszcie na razie tylko liściasty .Teraz zamiast frywolnych robótek zabrałam się za szydełko i robię ubiory dla lalek :;230 No cóż zawsze to jakieś zajęcie, a Melinda sie cieszy. Zdróweczka niezawodnego w Nowym roku i oby nasze roślinki zdrowo przeżyły ten zimowy okres ;:196 Pierniczków też sporo napiekłam ale w tym roku były migdałowe i norymberskie pyszności jeszcze sporo ich pozostało tak jak u Ciebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu, u mnie naprawdę ostróżki słabo sobie radzą.
Może ja im za mało dogadzam?
Zobaczymy co przetrwa po zimie, bo kilka mam, ale nie są zbyt dorodne
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Dziękuję za Wasze odwiedzinki kochani moi.
Odpowiem trochę później wybaczcie. ;:168

Teraz wpadłam na chwilę żeby serdecznie podziękować firmie 'Marolex' za piękny prezent, który dostałam pod choinkę. ;:1
Super sprzęt i oby służył tak niezawodnie, jak moja dotychczasowa 'piąteczka' od 8 lat.
Z wrażenia nie wiem co jeszcze powiedzieć i jak dziękować ale cieszę się ogromnie. ;:167
Wam już dziękowałam: za nominację Gosi i za Wasze głosy ale jeszcze raz serdeczne podziekowania. ;:167 ;:168
Oto moje sprzęcicho ...wiosna mi nie straszna mając taki oręż. ;:4
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Brawo, brawo, brawo Elusia ;:196 masz wielki wkład w akcję i nie tylko doradzisz także każdemu to należało sie jak nic ;:196 Super sprzęcicho ;:215 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i to jest Mikołaj. :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ela szczere gratulacje ;:138 ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

W pełni zasłużona nagroda? Nie udało się miesiąc wcześniej, to udało się teraz? Gratuluję!

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Eluś - gratulaski za wygraną, no i fajną nagrodę! Tak, aby sprzęt służył i był bardzo pomocny! ;:215 ;:303
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elciu serdecznie gratuluję ;:196 chociaż nie głosowałam, bo miałam serce rozdarte i nikomu nie chciałam zrobić przykrości...wybacz ;:180 Zawsze tak się zachowuję jak mam dwie albo 3 faworytki.
Spryskiwacz jest super i będziesz na pewno z niego zadowolona :D
Niech Ci Nowy Rok przynosi zdrowie i same takie miłe niespodzianki ;:196
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

No to teraz drżyjcie wszystkie zarazy i szkodniki .... :wink:
Elu jeszcze raz gratulacje z okazji wygranej. ;:215 ;:215 Wszyscy doskonale wiemy, że jak najbardziej Ci się należała. ;:108
Przy okazji przyjmij życzenia wszystkiego najlepszego i samych radosnych dni w całym nadchodzącym roku. ;:196

Pozdrawiam serdcznie :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Już jestem. ;:168
Zarzekałam się, że nie będę brała zastępstw w pracy...no i masz ;:306 a potem narzekam. ;:124
To już nie jest na moje lata, szkoda zdrowia. ;:185

Bardzo serdecznie Was pozdrawiam i mocno ściskam:
Maryśko Maska szarość bez słońca od początku grudnia się utrzymuje ale ku pociesze mamy ciasteczka. Muszę zerknąć do Ciebie żeby poczytać ile Ci roboty na wiosnę zostało.
Dziękuję za gratulacje. Ja nieraz jestem w takiej sytuacji i mam ;:167 rozdarte. Wszystkiego dobrego na nowy rok.

Martuś koziorożec tymi amoniaczkami mi narobiłaś smaku. Myślę, że dojdą do tegorocznego menu.
Zapasy pierniczków szybko się skończą przy takiej pogodzie. :wink: Dzięki za życzenia i dla Ciebie przede wszystkim zdrówka.

Iwonka masz rację trzeba się za nasionami rozejrzeć. Ja już mam nasion mnóstwo i to wszelakich bo jeszcze wczoraj dostałam od Grażki kogra ;:4
Po niedzieli będę się brała za szaleństwo planowania ...a może już coś posieję. :tan

Beatko Bazyla Puszcza Zgorzelecka, tam to musi być cudnie nawet jak szarości za oknem.
Dynię bezłupinową wypatrzyłam na stornach z nasionami i mi się zachciało. Tym sposobem mam kilka rodzajów dyń a miejsce się może jakoś znajdzie. :wink:
Wszystkiego dobrego a przede wszystkim zdrówka.

Beatko Beaby ja mam hippeastrum inaczej zwartnicę. Amarylisa jeszcze nie ;:306 Mojego dalej obserwuję.
Może w przyszłym tygodniu wreszcie wybiorę się na WASZE zegrodki...aż mnie skręca z ciekawości co u Was.
Dziękuję za życzenia i dla Ciebie wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrówka.
Dziękuję również za gratulacje....to bardzo miłe. ;:168

Dziś od rana sypie i zrobiło się biało. SŁOŃCA NADAL NIE MA.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lucyśko nie ma to jak własne pierniczki. Widzę, że nie tylko ja jestem łasa na takie dobroci. ;:306
A co to za kobieta bez bioderek...poza tym na wiosnę szybko stracimy, więc teraz nie ma sobie co żałować.
Dziękuję za piękne życzenia, dla Ciebie wszystkiego co najlepsze. ;:167

Jadźko my mamy hippeastrum, amarylis to inna roślina. Tylko tak potocznie ją nazywamy. :wink:
Dziś jak przeglądałam moje doniczkowce to zauważyłam pączusie kwiatowe na NN i już się cieszę. :tan
Muszę zobaczyć te cudeńka z Twojej ręki...Melinda ;:oj czy to nowy kotek :?:
Migdałowe i norymberskie pierniczki o kurcze co to za pyszności znalazłaś. ;:224
Dziękuję za gratulacje to bardzo miłe. ;:168

Gosiu nie przejmuj się ostróżkami bo czym się bardziej staramy to gorzej. Moje się rozsiewają i rosną tam gdzie nie mogą, ale za to mogą trafić do innych zegrodek. ;:1 Tak, że nadwyżki zawsze są mile widziane bo jest duże zapotrzebowanie. Ale wiesz, bardzo się cieszę, ze zdążyłam okopczykować róże i inne delikatne rośliny...coś mnie tknęło. Szkoda byłoby gdyby coś wypadło a tak to raczej pewnie przetrwają zimę.

ed04 dzięki, u nas dzieciątko przynosi przezenty. :D

Ewko bardzo dziękuję, że razem ze mną się cieszysz. ;:4 Wszelkie serdeczności dla Ciebie.

LOKI bardzo dziękuję. Nagroda bardzo cieszy ale jeszcze bardziej Wasze odwiedzinki.

Kasiu mymysteryy :D zwłaszcza zarazy ;:306 bo szkodniki zjadają ptaki i owady.
Teraz muszę się rozejrzeć za wapnem bo mam do pomalowania drzewka owocowe a ten sprzęt ma mi w tym pomóc.
Obym mojego, nowego i ślicznego opryskiwacza nie zagiździła tym wapnem ;:223
A potem w lecie będę opryskiwała wapnem piwnice i inksze ancliki. ;:138
Bardzo serdecznie dziękuję za życzenia ;:167 Dla Ciebie wszystkiego co najlepsze.

W tej chwili już przestał padać śnieg więc po obiedzie (soczewica z pomidorami ze słoika) biorę się za odśnieżanie.
Powietrze oczyszczone bo przewiane to trzeba wykorzystać dla zdrowego ruchu. :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia życzę ;:167 i dziękuję za Wasze odwiedziny. ;:cm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”