Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Jadzinko, mogę rzec tylko jedno: Bletille będzie się miała w Twojej glebie jak w niebie ;:306 ;:215
Aaaaa, to temu taka cisza z Twojej strony, spotkanko miłe było ;:167
Dziękuję za pozdrowionka i oczywiście odwzajemniam je z całego serca.
U nas odpust w sierpniu, ale też tradycyjnie zawsze jest deszcz.
Jakoś nie widzę u siebie tego czerwonego / ciemnoróżowego złocienia, czyżby mi czmychnął?
Pogoda tylko na pogaduchy albo na ;:304 - ale od wtorku już wyprowadzam rośliny. Wprawdzie ma nadal być deszczowo ale przynajmniej ciepło nocami. ;:196

Olu - wystawa do południa w niedzielę będzie taka sama jak w piątek i w sobotę. Z tym, że cały wic polega też na iluminacjach świetlnych, więc nocą też jest fajnie zobaczyć super podświetlone prezentacje ogrodów - no magia. ;:215 Zawsze staram się obejrzeć je i za dnia, i potem jak są oświetlone.
Tu jest link do zdjęć z ubiegłego roku http://www.pless.pl/51914-zdjecia-tlumy ... s-pszczyna
Mnie się te wystawy bardzo podobają, i zerknąć można w te dni na wielkie stare rododendrony w pszczyńskim parku - no wielgachne są, no cudne.
Ja na pewno takiej burej pogody mam już dość. Jest taka szaruga jak w listopadzie. Z trudem kupowałam przedwczoraj sandały ;:306 Botki letnie by się raczej przydały ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moją chryzantemę rozsadziłam w różne miejsca i wszędzie skosiły mi ja slimory pozostała tylko pod czarną porzeczką i nie wiem czy ona je odstrasza ,albo jeszcze sie nie dowiedziały o niej .Jednoroczne ostróżki dzisiaj miały wśród nich wielkie powodzenie ;:222 To takie małe oślizłe bezdomne robią wielkie spustoszenie wśród roslin. Spotkanko krótkie, ale owocne ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,super te świetlne efekty ogrodowe ,oglądnęłam z przyjemnością ,byłam w Pszczynie raz na wystawie kwiatów ,nic wtedy ciekawego nie było,to było dawno jakieś 16 lat temu,lub nawet więcej ,tylko 2 leszczyny przywiozłam do ogrodu i rosną do dzisiaj ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pamiętam Twoje wyprawy do Pszczyny! dzisiaj co wychodziłam do ogrodu to ubierałam jedna warstwę więcej ;:oj Zimni ogrodnicy rządzą! Cieplejszego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Hihi jak to jest że jednen woli ciepło, a inny chłód? Ja muszę unikać słońca :(
Jeśli kwiatek pod serduszką to kielichowiec to nie spotkałam go wcześniej w tym kolorze, bardzo ładny :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja to na spektakl że światłem się nie załapię bo o której ja bym była w domu! Ale na wycieczkę owszem, owszem...
Śledzę pogodę i od piątku zapowiadają ocieplenie. Oby!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, serduszka na bogato! Bardzo urodziwa jest! ;:167 Zazdroszczę fajnej szkółki, u mnie niestety muszę się sporo nagimnastykować żeby coś kupić, nie ma w okolicy, albo ja jeszcze o niej nie wiem. Jest sporo ogrodniczych, ale te w moim mieście mają albo bardzo drogo, albo mam własne spostrzeżenia, co do zdrowia roślin... :roll:
Ooo... dobrze, że wspomniałaś o Dniach D., może uda mi się w niedziele wyciągnąć męża ;:63
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Beatko z tą pogodą to tak samo mam, jak pogoda to ja w pracy, a jak wolne i mogła bym cos porobic, to pada, albo zimno, że robic nic się nie chce, teraz wzięłam sobie trochę wonego, by nadrobić zaległości, dwa dni było dobrze, choć zimno, a dziś już pada i zimno, jutro też padać ma i tak do poniedziałku, kiedy mam wolne, od wtorku słonko a ja do pracy wracam, no oszaleć idzie ;:202
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Nawet, Jadziu nie żartuj, że ślimory wcinają chryzantemy ;:oj
Ja swije nowe już posadziłam :tan

Martuś, to w takim razie to nie ta sama impreza co byłaś, bo Dni Daisy są od 8 lat.
To piękne aranżacje ogrodowe, a w dodatku wieczorem genialnie podświetlane.
Chylę czoła przed tymi szkółkarzami ;:180

Maryś - i się sprawdziło - jest cieplusko, a nawet słonecznie ;:138
Byłam wczoraj wieczorem w Pszczynie - no świetna sprawa dla kochających ogrody ;:167

Olu / bufo-bufo - pisałyśmy o zimnicy, która dopadła pierwsze dwa tygodnie maja, przynajmniej w mojej okolicy. Było na prawdę zimno i nieprzyjemnie. A potem jak temperatura zawitała przy 8 stopniach to wydawało się, że jest ciepluśko, że hej.
Kielichowiec zdobi, oj zdobi. ;:108

_oleander_ - no byłam wczoraj w Pszczynie. Jeśli tylko dasz radę to konieczne jedź i na wieczór - no bajka!
Na prawdę warto.

Basiu - jak się tylko lepiej poczujesz to warto się wybrać na Daisy Days. Mnie się bardzo podobają te aranżacje.
Ja sporo roślin mam z internetowych sklepów, podeślę Ci na pw dwa sklepiki - na pewno o nich dobrze wiesz, więc tylko je przypomnę.
A w okolicznych szkółkach to wiadomo, że głównie sprzedają rośliny sezonowe.

I jak tam Iwonko0042? Pogoda może się poprawiła i za Twojego wolnego jest ładna?
U nas wreszcie się zrobiło ciepło, dopiero dzisiaj wyprowadziłam wszystkie rosliny z ganeczku do ogrodu. Ale jeszcze ich nie sadziłam bo byłam w pracy. No wiec to wszystko przede mną ;:172

Daisy Days 2019 Pszczyna - no bajka ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w moim ogrodzie - dzisiaj ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko nie ośmieliłabym sie żartować .U mnie większość chryzantem ma juz tylko łodygi .Teraz właśnie wróciłam z obchodu i to chyba normalnie jest w tym roku armagedon z tymi ślimakami.Im smakuje dosłownie wszystko nie pogardzą żadną roślinką wszystko rozchodniki ,mięta nigdy ich nie wiedziałam na tych roślinach ostróżki jednoroczne nimi oblepione wprost .Co dziwne w tym roku nie biorą się za tulipanowe i hiacyntowe liście. Dalie muszą być pod kloszami ,bo te które sa w ziemi bo wszystkie odrosty by mi spałaszowały.Gdzieś szaleje burza bo słychać odgłosy grzmotów, a u Ciebie tak cudnie kwitnie Tamaryszek .Pokaz świateł cudny i Beatko nawet pogoda dopisała .Kurcze burza coraz głośniejsza
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

;:oj Daisy Days 2019 Pszczyna - no faktycznie śliczną bajka.
Dziękuje,ze chociaż tak mogłam zobaczyć kilka zdjęć z takiej fajnej imprezy. ;:108
Kaliny i tamaryszek bardzo ładnie ukwiecone :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Beatko nici z moich planów. Połamało mnie doszczętnie, ledwo chodzę, ledwo siedzę, mam zastrzyki...
Więc spektakl światłem tylko na zdjęciach zobaczę.
Dziękuję za wspaniałe fotki .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko świetna impreza i wcale się nie dziwię, że jesteś jej wiernym bywalcem ;:4
Tamaryszek prześliczny, a ostatnie zdjęcie rewelacyjne...tyle kolorów ;:63
U mnie wegetacja jakby stanęła, ale jest ciepło i ruszy pełna parą! Miłej niedzieli :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Beatko do Pszczyny jadę jutro, pewno już na nocne światła się nie załapię, ale zamek do zwiedzenia i jeszcze dwa miejsca które muszę nawiedzić.
Szkólkarzy pewno jeszcze zobaczę bo wybieramy się po śniadaniu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, dziękuję za fotorelację z Pszczyny ;:167 ...niestety nie wybiorę się...
Tamaryszek u Ciebie śliczny i zdjęcia piękne!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”