Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Co to za cudny floksik? Aż szkoda zostawiać tak piękny ogród choćby na chwilkę, ale wypoczynek też potrzebny ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco ,odpoczywam i czytam życzenia miłego odpoczynku,dziękuję Wam wszystkim,poranna kawka w lesie bardzo nam smakowała,no i ten święty spokój,do lasu jedziemy jutro ,( jest bardzo sucho jak wszędzie) pochodzić i zobaczyć co słychać ,może jakieś kurki dla mnie urosły :uszy .

Maryniu,no nie mów ,bo jak wrócę to może nie być kwiatuszków ,bo coraz więcej odmian im smakuje i bezlitośnie ciupią wszystko,krwawnik i mnie się podoba ,nazwę mam w domu zapisaną ,jest taki perłowy i delikatny jak nie krwawnik,liście też ma inne ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,opóściłam Twój poprzedni wpis omyłkowo ,więc już piszę ,pieska nie mamy ,bo dzieciaki mają alergię na sierść ,a sarnom muszę podnieść ogrodzenie,floksik taki ciekawy kupiłam na targu,nawet nie wiem czy będzie zimował,siedzimy w lesie wśród sosen i śpiewu ptaków i nie ma tu co robić ,więc leżymy,ale ja muszę się uczyć leżeć ;:306 ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,przed wyjazdem zrobiłam dużo zdjęć,więc mogę pokazać co u mnie .

Obrazek

Obrazek

Ślaz biały
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cleome miniaturowe
Obrazek

Obrazek

Misty Mouve
Obrazek

żmijowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rumian żółty
Obrazek

objedzona przez sarny biało czerwona rabata,ale co nieco kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

białe maki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś nie da się szybko przejść przez Twój, ogród musiałam zatrzymać się w wielu miejscach i podziwiać ;:138
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22

Post »

Z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu. Ciągle mi jednak nasuwa się jedna natrętna myśl: jak Ty to wszystko obrabiasz????
Ja mam chyba 1/10 Twoich upraw a ciągle coś jest zarośnięte, nieuprzątnięte lub zaniedbane. A u Ciebie - jak we wzorcowym ogrodzie do zwiedzania ;:180 ;:224 ;:180
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuś jestem kochana. :wit Zabiegana ale śledzę twój wątek w miarę regularnie.
Och te twoje maczki! Piękne. ;:215
Dużo ;:3 ci życzę a jeszcze więcej odpoczynku w twoim pięknym ogrodzie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś rabata biało - czerwona to coś nowego czy tam gdzie była biała rok temu?
Śliczne te maki i już zapisuje się na nasiona i różowych i białych, a i na te białe bodziszki ;:180
A zgrałaś zdjęcia ze spotkania u Dorotki? jak tak to proszę o wstawienie.
Nie martw się sarny już nie będą ogryzać roślin, bo wiosenne przyrosty są smaczne a letnie już mniej :D
Wypoczywaj aż do bólu i nabijaj akumulatory, bo jak pomidory zaczną dojrzewać to będziesz miała pracy moc!
W tym roku przyjedziemy na degustację dyń i pomidorów ;:162 Pozdrawiam wszystkim mieszkańców domku letnego i Ciebie ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia miłego nicnierobienia ;:333 ... i jeszcze nie myśl o pracy po powrocie, bo to nie sprzyja wypoczynkowi ;:168 No wreszcie na fotkach widzę coś co mam oczywiście w mniejszym rozmiarze, ale mam ;:306 ... ślaz i firletki no i hortensje , Maki są piękne, ale ja do nich nie mam szczęścia ;:222
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś miłego odpoczynku ;:196 ;:3

Pozdrawiam cieplutko :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich ,grzybków dzisiaj nie było, dalej bardzo sucho,ale dzisiaj padał deszcz,może się coś poprawi ,chciałam uruchomić mój piec na polu ,wymyłam schowaną rurę kominową z daszkiem ,ściągłam blachę zabezpieczającą piec ,założyłam rurę kominową na kolanko od pieca i chciałam zapalić ,ale nie miałam przy sobie zapałek ,więc odeszłam od pieca,w tym momencie przyszli goście ,więc usiedliśmy na polu i zauważyłam ,że mała sikorka goni nerwowo wokół rury kominowej i po piecu ,powiedziałam to na głos a mąż powiedział,że może w kolanku sikorki zrobiły gniazdo ,ściągneliśmy komin ,zaglądamy do kolanka a tam 5 małych sikoreczek czekających na jedzenie i przestraszonych ,bo coś się wokół nich dzieje ,jakie szczęście ,że nie zapaliłam w piecu i nie upiekłam tych sikorek ,natychmiast odłożyliśmy komin ,przykryli piec blachą jak było,żeby rodzice mogli tam wejść z robaczkami a kot ich nie wyciągnął,bo też przychodzi od sąsiadów i wszystko wróciło do normy,małe są przez cały dzień karmione białymi larwami,oboje rodzice nawracają po robaczki bo piątka małych do wyżywienia ,my ich obserwujemy i cieszymy się ,że są uratowane .

Joasiu,witaj fajnie,że jesteś i spacerujesz po ogrodzie i miło,że się podoba ,pozdrawiam :wit

Beatko,dziękuję za miłe słowa ,ale u mnie też są miejsca nieuprzątnięte i tych nie fotografuję ,też ze wszystkim nie wyrabiam ,a jeszcze doszły w tym roku pomidory,bo zaraza mnie złapała :uszy ,pozdrawiam :wit

_oleander_,miło,że jesteś ,ja też jestem z zaległościami,maczki są śliczne ,ale się rozpychają i musiałam je ograniczyć ,mogę dać Ci nasion jak dojrzeją ,słoneczka u mnie pod dostatkiem ,i ciągle musiałam podlewać ,teraz jestem na urlopie i wyjechałam do lasu na moją działkę,a pomidory podlewać ma córka ,ogród jakoś wytrzyma ,bo deszcz też trochę podlewa,
,pozdrawiam ;:168

Marysiu,rabata biało-czerwona to ta nowa rabata robiona w tym roku w całości ,ale część nasadzeń zjadła sarna ,piękne białe i czerwone róże,białe przetaczniki ,białe floksy ,zdjęcie od Doroty mam jedno ,bo jak pisałam wyładował się aparat ;:306 taki wzięłam rozładowany,a kabli nie miałam ze sobą ,stąd była ta moja zła mina ,sarnom nie przeszkadzają letnie rośliny,pamiętasz w tamtym roku w jesieni jak zjadły jesienne róże w przedogródku,wypoczywam ,aż mi się nudzi ;:306 czemu będziecie degustować moje pomidory jak wszyscy mają dość swoich :;230 dynie to co innego ,rosną a ile ich będzie to nikt nie wie ,żeby nie przyszedł jakiś grad ,ja jak zawsze chciałabym ich dużo,żebyśmy znowu taczkami woziły.Mieszkańcy letniego domku też ślą Ci pozdrowienia ;:196

Ewciu, nie wiem jak nazwać to nicnierobienie,ale już mi się nudzi :uszy ,dam Ci nasiona maków ,przecież muszą rosnąć ,myślę,że w końcu będziesz miała więcej kwiatuszków,jak doślemy, a Ty obsadzisz nimi swój ogród,pozdrawiam ;:168

Anetko,wypoczywam intensywnie i nabieram nowych sił,a najważniejszy jest mój kręgosłup,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto piękna biała rabata. I ja stoję w kolejce po nasionka białego i różowego maku.
To ci przygoda z sikorkami, na szczęście zakończona pomyślnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota ,nasiona na pewno będą ,bardzo się cieszymy ,ze sikorki się uratowały,pieca na polu nie muszę na razie używać,obiady robię w domku,jest nam tu dobrze ,pozdrawiam :wit

to uratowane sikorki w kolanku pieca jest ich sześć sztuk,początkowo doliczyłam się ich pięć sztuk
Obrazek

Obrazek

Obrazek

a teraz wspomnienia z ogrodu z przed wyjazdu zapraszam

placyk pod katalpami,pewnie teraz zakwitną

Obrazek

zrobione przed wyjazdem kompociki z różowego i białego agrestu,razem jest ponad 100 słoików
Obrazek

Obrazek

róże w przedogródku
Obrazek

złocień maruna
Obrazek

inny złocień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Głowaczek olbrzymi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jżówka Eccentrik
Obrazek

Obrazek

Misty Mouve
Obrazek

Obrazek

zakwita biała firletka
Obrazek

Obrazek

szałwia Plumosa
Obrazek

krwawnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bad Birnbach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tip Top
Obrazek

Bailande
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

szałwia Plumosa
Obrazek

dzwonek karpacki
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Na widok młodych ptaszków ;:138 ;:138
Jak cudnie wyeksponowane rośliny i widzę przetwory za przetworami :tan
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia w imieniu szczęśliwych sikorek ;:cm niech rosną i pomagają walczyć ze szkodnikami to ważne maluszki dla lasu i nie tylko ;:173 Las to przecież też swego rodzaju ogród i się w nim dzieje ... miłego wypoczynku :)

Ogród pięknie utrwaliłaś na fotografii ... placyk z Katalpami... marzenie ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ale super zdjęcia sikorek! już całkiem spore i zaraz będziesz je ratować przed kotem jak rodzice każą im latać...ile ja się takich maleństw napodnosiłam :;230 ale takie maluśkie to można wziąć do ręki i właściwie się nie boją :D No a teraz ogród! jak to dobrze, że przedogródek nie odwiedzany przez kopytkowe, bo róże fantastycznie się rozrosły ;:63 Piękne są! Rutewka żółta i głowaczek szaleją i u mnie muszą zmienić miejscówkę, bo w małym ogrodzie to zasłaniają wszystko :;230 Krwawnik i nowa szałwia Plumosa bardzo mi się podobają ;:167 Ostróżki jak zwykle zachwycają! Pozdrawiam i nocnego deszczu życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”