Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewo spieszę donieść ,że różyczki od Ciebie ładnie się przyjęły i puszczają listki.
Zachwycam się kobiercami floksów , bajeczne po prostu.
Wzdycham tez do tulipanów bo moje wszystkie muszę usunąć ze względu na chorobę.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit . Tak jak piszesz , pomyłki wpisane są w życie ogrodnika. Najlepiej kupować rośliny kwitnące ale w przypadku cebul to nierealne ;:218 . Pomijając wpadki zamienionych tulipanów reszta wygląda imponująco ;:215 . Świetnie wyglądają floksy na rabatach ;:108 . Takie kolorowe dywaniki ;:215 . Magnolia faktycznie piękna i jaki ma kolor ;:oj . Pozdrawiam :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Elizabetka, faktycznie mam je ;:14 i wiesz, one najbardziej mi się podobają ze wszystkich.

cyma2704 Soniu, sasanki już przekwitają, ale w tej fazie też są piękne. Właśnie obsadziłam drugą stronę floksami. Jeżeli chodzi o tulipany to w tym roku je wykopię i pogrupuję kolorystycznie. Ten miszmasz niezbyt mi się podoba.

MirkaS, cieszę się, że różyczki są w dobrej formie. Floksy hoduje w celu rozmnożenia. W planach mam większe floksikowo ;:215. a co to za choroba tulipanów ?

ewelkacha88, tulipanki i floksy ciągle kwitną. Magnolia czeka na porządne cięcie.

Dzisiaj pozbyłam się kolejnej magnolii, pojechała do zaprzyjaźnionego ogrodu. Zostały mi dwie i chyba póki co zostają. Przesadziłam kolejną róże i podzieliłam jeżówki. Pooglądałam owocowe i stwierdzam, że będzie co zjeść.

Mam derenia jadalnego i ciągle nie widziałam, żeby zawiązywał owoce. Dzisiaj przyjrzałam mu się bardziej wnikliwie. Zawiązuje, ale jakoś dziwnie. Nie jestem pewna, czy to owoce.

Może ktoś się na tym zna ?

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I inne owocowe

Agreścik już spory

Obrazek

Czereśnie

Obrazek

nawet maleńka renkloda Ulena będzie miała owoc. ;:303

Obrazek

Oto ona na pierwszym planie ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa :) już czereśnie zawiązały owoce ;:oj pięknie, agrest też już imponujący :) wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie :) bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I takie tam

Latem zapraszam na jeżówkowo ;:138 Dzisiaj je dzieliłam

Obrazek

Obrazek

zobaczcie ile mam jeszcze pracy.

Cała rabata po prawej stronie będzie przerabiana.

Na pierwszym planie, po lewej stronie renkloda Ulena

Obrazek
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ewo Jaki dorodny agrest ;:oj Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników :wink: Piękny łan sasanek ;:215 Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów ;:108 No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać ;:173
Pozdrawiam ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniolek pisze:Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa :) już czereśnie zawiązały owoce ;:oj pięknie, agrest też już imponujący :) wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie :) bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych :)

Faktycznie w tym roku przyroda galopuje. Padał deszcz, to teraz dopiero wszystko podrośnie. Ja mam małą działkę dlatego owocowe rosną razem z ozdobnymi. Jeżeli takie rozwiązanie przypadło Ci do gustu to zgapiaj :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Posadziłam po prawej stronie floksy. Te po lewej stronie rok temu były takie małe, aż nie chce się wierzyć ;:oj

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

--julian-- pisze:Ewo Jaki dorodny agrest ;:oj Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników :wink: Piękny łan sasanek ;:215 Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów ;:108 No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać ;:173
Pozdrawiam ;:3
Julian, to jest wczesna odmiana. Moje agresty są szczepione na pniu. W nóżkach rosną poziomki, które mają rozproszone słoneczko. Sasanki szybko przekwitły, ale w tej fazie też są piękne. Jeżówki kocham, faktycznie jest u mnie sporo motyli. Pracy mamy ogrom, ale wszystko bardzo cieszy. Oczywiście to co już jest zrobione.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szalony liliowiec, jeden z dwóch.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec moja maleńka jabłonka ;:167

Obrazek

I już nie zanudzam
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Piękne masz te floksy :D szczególnie variegata mi się podoba :)

Co do derenia to widzę, że to już spory okaz więc może nie widziałaś owoców z powodu braku zapylenia? Nie jestem pewien ale one chyba lepiej zapylane są krzyżowo. My na ogrodzie do tej pory mieliśmy 2 derenie w tym samym wieku i oba od kiedy zaczęły kwitnąć były co roku obsypane owocami a to są kilkuletnie drzewka. I dereń ma owoce w takich pęczkach właśnie :wink: Oczywiście tylko część się rozwija, nierzadko zostaje tylko 1-2 z grupki :wink:

Ale masz dużo tulipanów :D Liliowiec rzeczywiście szaleje :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pashmina pisze:Aniu, byłam u Ciebie i Twoja magnolia to Yellow River. Sprzedawce cebul tulipanów nie polecę bo jest 50 % pomyłek.
Rzeczywiście mam Yellow River ;:oj Dzięki za uświadomienie,plakietka była Yellow Bird ;:108
Poduchy floksów rewelacyjnie się rozrosły.Liliowiec wystrzelił jak z procy,a moje dopiero co się zbierają,coś mi podmarzły ;:224

Miłego,udanego weekendu :uszy
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sauromatum, dereń kwitnie u mnie po raz drugi. W tamtym roku nie miał ani jednego owocu bo zima go zaskoczyła w kwietniu. Ja mam jednego derenia jadalnego, ale sąsiedzi też mają.

Annes 77 moja magnolia miała przywieszkę yellow river. Fajna zamiana miejsc. Ta moja kwitnie niezawodnie bo dość późno i razem z rozwoje liści.

Róże mają pierwsze pąki. Póki co są niewielki, ale teraz to już będzie z górki. Oczywiście nie wszystkie. Są też takie róże, które są przy ziemi. Sporo ich przesadziłam i mocno przycięłam.

Obrazek

Te różowe bardzo ładnie pachną.

Obrazek

I jeszcze tulipany, póki jeszcze kwitną

Obrazek

Tego floksa bardzo lubię. Bedę powiększać plantację floksów ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Piękny kolor magnolii :)
To dobrze, że w pobliżu jest inny dereń :) A masz odmianowego derenia czy po prostu derenia jadalnego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”