Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu zapewne :), pogoda dzis nadal do ;:222 , wyszłam z Sonią na spacer a tu deszcz, no już klnę pod nosem, dzis mam wolne, do lekarza jade, a potem poszalała bym sobie, a tu dalej kicha, od jutra zaczynam dniówki po 16 godzin, to i pewnie sił na grzebanie w ogrodzie będzie mało, ale niestety pogoda nie sprzyja ;:185 , dobrego tygodnia Marysiu :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko cóż Ci powiem ja, która od dwóch tygodni siedzę w domu, bo pogoda załatwiła mnie swoim zimnem. Trzeba zachować pewien dystans, bo pewnych rzeczy się nie przeskoczy mimo chęci. Ja do lekarza jadę jutro i jak dostane jakieś leki cudowne to może wreszcie zaryzykuję i zostanę w ogrodzie na dłużej niż przebieżka na zdjęcia i do kur. Trzymaj się zdrowo! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła siewka ciemiernika, ładna!

Obrazek

zaraz zakwitnie bez koralowy

Obrazek

Dawno nie pokazywana para a właściwie trójkąt, bo jeden z młodych kogutków jeszcze dzieli kurnik z kochinami. Obserwuję tą trójkę od jakiegoś czasu, bo panem sytuacji jest kochin i goni młodego aż pod sufit! ;:306 Jak para na zewnątrz kogut w środku i odwrotnie. Młody próbuje dosiąść kochinki, ale ona niechętna i co ciekawe pieje tylko kogut dominujący ;:224 Przepraszam za tło, ale tam widać złoto wyprodukowane przez ten kurnik :D

Obrazek

wczorajsze niebo wróżyło raz śnieg raz słońce, dzisiaj trochę lepiej ale jeszcze zimno!

Obrazek

Dobrego tygodnia!
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu na Twoich zdjęciach nie widać zimna :D ... W kurniku atmosfera gorąca ;:306 , na rabatkach słoneczne barwy , jedynie ostatnia fotka nieba zwiastuje ze jest niezbyt ciekawie... Wygrzewaj się ... ogród nie zając nie ucieknie ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marysiu, życzę miłego pobytu w Kołobrzegu, nabierz dużo sił i nałykaj sie dużo jodu . Roślinki w ogrodzie dadzą sobie rade a jak
przyjedziesz wypoczętą to będziesz hulała pośród chwastów i w mgnieniu oka, będą znikały z twoich rabatek a za królują
tylko kwiaty i róże ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, dobrze piszesz---trzeba zachować pewien dystans do przyrody, warunków atmosferycznych , naszych ogrodów. Z przyrodą się nie zwycięży i trzeba to wziąć spokojnie na klatę :wink: Pewnie-dobrze mi mówić kiedy mam w miarę ciepło. Ale dwa lata temu w czasie suszy też mi dużo zginęło, ale trudno, powstała nowa rabata i dalej się cieszę kwiatkami i ogrodem ;:306
Śliczne kurki pstrokate. Widzę tulipanki a nad nimi chyba listki derenia, kwitł Ci ? jaki kolorek ? uwielbiam derenie. Na przyszłą wiosnę dam Ci patyczki mojego, już podrósł, tylko powiesz kiedy ciąć :wink: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, choroba zwykle komplikuje życie i plany, jednak najpierw trzeba pozbyć się dolegliwości, by później spokojnie oddać się ulubionym ogrodowym zajęciom. ;:108
Rośliny sobie radzą, ;:333 jak widać na zaprezentowanych zdjęciach, ;:108 kureczki mają się świetnie, ;:63 tylko niebo ciągle straszy zmiennością pogody. :oops:
Moje niebo dzisiaj podobne, choć z przewagą słońca, a wiatr zrywa kapelusze z głów. ;:222
Niech Ci te doktory pomogą wyjść z dolegliwości, byś mogła cieszyć się ogrodem. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aż mi się wierzyć nie chce, bo na polu jest słońce, bez wiatru i ciepło w porównaniu z poprzednimi dniami. Jeszcze 3 godziny temu padał śnieg, a teraz zagościła wiosna.

Ewuniu akurat wczoraj było zimowo i to parę razy a raz nawet śnieg poleżał, natomiast dzisiaj aż serce rośnie jakby to był początek poprawy byłabym szczęśliwa :D Już nie umknęłam chybcikiem do domu ;:185

Wandeczko bardzo Ci dziękuję ;:168 , w tym celu jadę nabrać sił i podreperować kręgosłup :D Wiesz jak to jest teraz się planuje, obawia o pewne rzeczy a potem czas szybko przeleci i wrócę do dojrzałego ogrodu, szkoda że niektóre kwitnienia mnie minął, ale poproszę młodych o robienie zdjęć, a ja będę fotografować morze i w Kołobrzegu mają wspaniałe ogrody koło domów wczasowych :D

Karolino akurat krzew który widać to krzewuszka, ale dereń rośnie po prawej i jeszcze ma mało listków bo mocno go przycięłam, o tutaj go widać

Obrazek

tej wiosny też dokupiłam i dostałam patyczki kolejnych, bo jakoś derenie mnie ujęły! Tego co Ty masz już miałam w koszyku, ale postanowiłam przeczekać kopanie kanalizacji nim dokupię droższe rośliny, bo pewnie trzeba będzie uzupełnić to co wypadnie :uszy

Lucynko u mnie dzisiaj pogoda jak marzenie, tzn teraz bo wcześniej nawet śnieg sypnął ;:oj Grzecznie siedziałam w domu i zrobiłam po raz 77 porządek w nasionach. Strasznie dużo mam do wysiania, ale zrobię tak że wysieję zaznaczę i wyjadę a jak wrócę będę plewić to może znajdę siewki a jak nie no to trudno! Dobrze kombinuję? prawda ;:306 Byłam na chwilę w ogrodzie i wyrwałam trochę trawek, żeby dać kurkom razem z dżownicami...taki hamburger ;:306
Już idę do doktora i mam nadzieję, że to będzie koniec chorowania na ten rok ;:223 Buziaczki ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..od doktora wracaj z dobrymi wiadomościami. ;:168 , czego ci bardzo życzę. U mnie pogoda słoneczna ale wietrzna. Wczoraj nawet wyszła tęcza, ponoć na pogodę. ;:oj I tego się trzymajmy, nie może być inaczej. Twoje pierwiosnki w różnych kolorach..bardzo ładne. ;:215 Flirtujące kurki rozbawiły mnie do łez. ;:306
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu ale masz fajnie z tym Kołobrzegiem :)
Odpoczywaj, relaksuj się i kuruj.
Wrócisz na gotowe, jak roślinki będą rozkwiecone ;:172
A może i rodzinka zrobi Ci niespodziankę i wypieli chwasty ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu dzięki, dzięki ! jak miło jak słonko świeci i ciepło ptaszki za oknem tak miło pitolą ;:173
Pierwiosnków mam sporo do tej pory miewałam zwykłe, a teraz zaczynam dokupywać różniste, będziesz chciała to się podzielę ;:168

Kasiu jak zobaczyłam Twój wpis to się przeraziłam! Ty myślisz że moi znają się na roślinach? nie daj Boże jakby pielili, bo musiałabym od nowa ogród zakładać ;:306 To ja już wolę sama wypielić jak przyjadę, bo ja się nawet boję jak trawę koszą...zawsze coś skoszą ;:124
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ha ha ha :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Maska pisze: Obrazek
Marysiu!
Nie mogę sobie odmówić przyjemności zacytowania tego artystycznego zdjęcia. Jest cudne!
Powstała niesamowita symetria groźnego nieba i ponurego lasu. Uchwyciłaś ten moment po mistrzowsku.
Jak będziesz nad morzem, fotografuj niebo, zwłaszcza gdy jest groźne i ponure, masz wybitny dar do chwytania takich momentów w obiektywie.

Pogoda do kitu. Ogrody śpią.
Ciesz się wyjazdem, należy Ci się taki "odlot".
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu zobacz jakie "drobne" rzeczy nas cieszą... że w kwietniu nie padał śnieg od kilku godzin... ;:306
Ja dzisiaj rano tylko deszcz miałam, a potem to już istny raj... Słońce, słońce, słońce... ;:167

Li pa jest dosyć potężna (wysoka) więc na pewno gałęzie nie będą dotykać foliaka, ani inne drzewka, Światła tam będzie sporo, ale nie ostrego słońca, raczej takie rozproszone.
Folie zostawiasz na zimę?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

No Marysiu szkoda ,ale jak mówi dziewiąte przykazanie w dekalogu ogrodnika;nie biadol jak coś padnie ,masz miejsce na coś innego ;:224
Pozdrawiam Teresa :wit
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysiu Zapakuj mnie proszę do tej obszernej walizki i zabierz ze sobą. Obiecuję, że będę grzeczna i o jedzenie nie będę wołać. Tak dawno nie byłam nad morzem ;:131
Cieszę się, że po tych lodowatych dniach nie odnotowałaś większych strat. Żonkilowego poletka bardzo szkoda, bo co roku wszyscy czekamy na fotki tego miejsca ale z drugiej strony- cebulki zachowają może więcej sił i za rok będziesz miała jeszcze piękniej.
Pomidory odrobinkę odczuły chłód ale najważniejsze, że przetrwały. Będziesz miała swoje ;:138
"Zaciągnięte" niebo jest fantastycznie uchwycone. Oby takich zdjęć było jak najwięcej ale zakładając, że śniegu do listopada nie zobaczymy ;:333
Ja podobnie jak Ty, czapka naciągnięta na uszy bo zatoki wysiadły a przy dzisiejszej pogodzie, ludzie w autobusie patrzyli na mnie podejrzliwie. Ciekawa jestem jak będzie jutro. Zapowiadają + 19 a ja nie mam odwagi bez czapki wyjść z domu.
Doktory niech Cię wyleczą przed wyjazdem a rekonwalescencję będziesz już miała z udziałem jodu ;:138

Ciepełka i słońca ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”