U mnie Tete a Tete zawsze niezawodne, w tym roku tak samo Poza tym niemiła niespodzianka z 'Actaea', a konkretnie kupione cebule okazały się inną odmianą
Śmieszna sprawa z Narcissus bulbocodium. Odmiana o kremowych kwiatach jest pierwszym narcyzem, który w moim ogródku zakwita. Odmiana o kwiatach żółtych jest jednym z ostatnich. A obie posadziłem w tym samym miejscu, mieszając cebulki.
Czy wszystkie narcyzy są wieloletnie, czy te pełnokwiatowe odmiany są jak tulipany, jedno lub dwuletnie? W zeszłym roku kupiłam sobie kilka odmian i teraz się zastanawiam co dalej. Mam omijać to miejsce na grządce i w przyszłym roku znów się pokażą, czy zafundowałam sobie jednoroczną wersję loterii cebulowej?
To może moje w donicy przemarzły Potrzymam je jeszcze trochę, jak nie wzejdą to muszę donicę rozebrać tak czy siak. Grzadkowe wszystkie mają się dobrze. Dzisiejszy Ice King:
U mnie zakwitła przedwieczna odmiana narcyza białego o pełnych kwiatach, bardzo często szczególnie przy ciepłej wiośnie paki zasychają nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad