Familokowego ciag dalszy
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Czy rogaliki są jadalne 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj spokojnie lecz deszczowo czyli szaro buro za oknem
IRENKO rogaliki pyszne w każdym razie bardzo mi smakują. Mam calutki tydzień co maszkecić
TERENIU
ano wiało okropnie .Jestem ciekawa tego ukorzeniania patyków na starym kompostowniku .Powinny mieć tam cieplutko, bo od ściany grzeje sąsiad ma tam piec na tej ścianie
Austinek cudny tylko musiałam go mocno ogolić latem i teraz wygląda jak półtora nieszczęścia.Mam nadzieję ,że wyjdzie mu to na dobre i cudnie zakwitnie latem
BEATKO gwiazdka no to gwiazdka ona jest z blogu Maranty

IRENKO rogaliki pyszne w każdym razie bardzo mi smakują. Mam calutki tydzień co maszkecić

TERENIU

BEATKO gwiazdka no to gwiazdka ona jest z blogu Maranty

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu zdolniacho śliczne rzeczy tworzysz! Muszę kupić te śliczne fioletowe koraliki i juz nawet miałam w koszyku, ale zrezygnowałam bo przyrzekłam sobie że koniec zakupów i jednak nie dotrzymałam przyrzeczenia
zamówiłam jakieś lilie jakie okaże się bo po 1 zł
Wspomnienia ciepłe!

Wspomnienia ciepłe!
- JAKUCH
MARYSIU niestety te krzewy też muszą być w parce obok siebie
inaczej nie ma koralików .Swoje koraliki mam od Elusi
lecz nie widzę ,żeby cosik się wysiało
Przy takiej pogodzie trzeba wstawić jakieś rozweselające fotki
chociaż to starzyzna

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu usłyszałam, że myjesz okna i przyszłam zobaczyć ile umyłaś 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Jadziu nie wiedziałam ,ze na kompostowniku lepiej się ukorzeniają , czy można jeszcze spróbować, a Astrid kupiłam teraz na jesieni , bardzo mi się podoba , bo mam tyle bladawców , a czegoś żywego było brak 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Piękne portreciki porobiłaś swoim różyczkom. Śliczne jak malowane
A Charlsem Austinem po prostu mnie i oczarowałaś. On chyba rośnie spory? Miałam w tym roku miejsce na dwie większe róże, a zamówiłam wszystkie do metra 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dałaś po oczach tą Astrid, ona u Ciebie ma piękny kolor
, w szkółkach jakoś umknęła mojej uwadze. Musze się jej lepiej przyjrzeć
Jadziu dziękuję za fotki Charlesa, coraz bardziej wydaje się, że właśnie go mam, ale pewna dopiero będę, jak Tolinka przyjedzie i potwierdzi moje podejrzenia, ma ją w ogrodzie, więc nie ma mowy, że się pomyli
U Ciebie wieje a u mnie leje, cały dzień, ale też jest szaro, buro i ponuro. Pogoda butelkowa

Jadziu dziękuję za fotki Charlesa, coraz bardziej wydaje się, że właśnie go mam, ale pewna dopiero będę, jak Tolinka przyjedzie i potwierdzi moje podejrzenia, ma ją w ogrodzie, więc nie ma mowy, że się pomyli

U Ciebie wieje a u mnie leje, cały dzień, ale też jest szaro, buro i ponuro. Pogoda butelkowa

- JAKUCH
DAYSY dzisiaj tylko lekko wieje z lekkimi opadami deszczu .Astrid ma cudowny kolor, a w pąku jest czarna, a potem bordowo purpurowy z fioletem pachnie starymi różami .Lubi słoneczne stanowiska, lecz póki się porządnie nie ukorzeni lubią jej sie przypalać końcówki płatków,dlatego też potrzebuje sporo wody wtedy jest OK. Moja ma juz sporo latek od 2010 roku lecz przesadziłam ją na bardziej słoneczne miejsce 2 lata temu.Mam nadzieję ,ze w przyszłym sezonie da popis.
IWONKO zależy jak tniesz Austinka i jeśli nie ma solidnej podpory to lepiej prowadzić go jak parkową .Moje róże rosną w półcieniu dlatego zbyt się wyciągają tak mi sie wydaje ,chociaż mają do 16 słonko na środkowej rabacie .Wiosną mój Austinek będzie nisko cięty musi sie porządnie rozkrzewić i już nie puszczam go jako pnącą bo o mały figiel w tym roku bym go straciła w czasie wichury,a kwitł tak

TERENIU na starym kompostowniku jest tylko ziemia a latem rosły tam ziemniaki ,które przezimowały ,wiec mam nadzieję ,ze i patyczkom będzie tam lepiej niż na rabacie
KRYSIU witam serdecznie nową forumowa koleżankę .Mijamy się w niektórych wątkach .Umyłam jednak wszystkie okna bo potem przestało padać .Nie mam ich dużo tylko 5 szt
więc spoko daje radę za jednym zamachem

IWONKO zależy jak tniesz Austinka i jeśli nie ma solidnej podpory to lepiej prowadzić go jak parkową .Moje róże rosną w półcieniu dlatego zbyt się wyciągają tak mi sie wydaje ,chociaż mają do 16 słonko na środkowej rabacie .Wiosną mój Austinek będzie nisko cięty musi sie porządnie rozkrzewić i już nie puszczam go jako pnącą bo o mały figiel w tym roku bym go straciła w czasie wichury,a kwitł tak

TERENIU na starym kompostowniku jest tylko ziemia a latem rosły tam ziemniaki ,które przezimowały ,wiec mam nadzieję ,ze i patyczkom będzie tam lepiej niż na rabacie
KRYSIU witam serdecznie nową forumowa koleżankę .Mijamy się w niektórych wątkach .Umyłam jednak wszystkie okna bo potem przestało padać .Nie mam ich dużo tylko 5 szt

- Maska
- Kontakt:
Jadziu, a nie masz patyczków ostatniej róży za oknem tzn w doniczce
śliczna ta róża 

- JAKUCH
MARYSIU za oknem nie mam, lecz w ogródku owszem .Może też parę patyczków posadzę na starym kompostowniku i bedę widzieć gdzie sie szybciej ukorzenią
- Maska
- Kontakt:
Jadziu to zetnij proszę i wsadź no i podpisz, bo wiesz jak to jest z naszą pamięcią
Podpisz MASKA 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
I pomyśleć, że znowu będziemy czekać pół roku na takie widoki na żywo
Jadziu ślicznoty te Twoje róże, piękny też Violet Elizabeth!

Jadziu ślicznoty te Twoje róże, piękny też Violet Elizabeth!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Jadziu ta NN ma piękny kolor coś się ostatnio rozglądam za czerwienią , a ostatnie zdjęcie jest
super z tymi bylinami

super z tymi bylinami

- JAKUCH
TERENIU przyznam się nieskromnie ,ze tez podoba mi się ta kompozycja z trzmielinami i żurawką drżączkowatą.Ta róża słabo kwitnie to jakaś wielkokwiatowa kolor ma bardzo ładny taki na wpół karminowy .Kochają ją też robale i co roku ścinam ja nisko a nie ma lekko wśród tujek.Każdego roku wycinam im korzenie ,żeby za mocno nie wgryzały się w róże czy powojniki
BASIU cóż począć rośliny i my musimy też odpocząć taka kolej rzeczy.Violet Elisabeth ma cudne kwiaty tylko chyba towarzystwo tuji nie bardzo pozwala mu rozwinąć skrzydła .Kwitnie, bo kwitnie i nie wiem jak temu zaradzić chyba ,żeby wyciąć tuje a one mają taki ładny zapach jak sie je dotyka
MARYSIU różyczka zakopcowana te które są już pod kloszem maja się dobrze.Nie wiem co zrobię jak wszystkie patyki się ukorzenią chyba wezmę sie za sprzedawanie
a jest ich całe mnóstwo szczególnie z Elżbietki, Pretty sunrise i Chewdeligt, a także Bright as a button.Dzisiaj ścięłam parę pączastych róż, a także chryzantem i przyniosłam do domu .Potem patyki posadzę do donicy .Mam mrs. Lincolna ,Rose der Hoffnung i Aphrodite .Ciekawe czy ukorzenią

BASIU cóż począć rośliny i my musimy też odpocząć taka kolej rzeczy.Violet Elisabeth ma cudne kwiaty tylko chyba towarzystwo tuji nie bardzo pozwala mu rozwinąć skrzydła .Kwitnie, bo kwitnie i nie wiem jak temu zaradzić chyba ,żeby wyciąć tuje a one mają taki ładny zapach jak sie je dotyka
MARYSIU różyczka zakopcowana te które są już pod kloszem maja się dobrze.Nie wiem co zrobię jak wszystkie patyki się ukorzenią chyba wezmę sie za sprzedawanie