Ogród po 30 - stce Część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród po 30 - stce Część III

Post »

Aniu. Przede wszystkim wspaniałe zdjęcia. Rośliny jak żywe. Cudowne ujęcia. Muszę to zobaczyć na żywo i w jaki sposób poruszasz się wśród takiego zagęszczenia roślin. Jakoś moja wyobraźnia mówi "niemożliwe".
Zazdroszczę deszczu. U nas dziś w nocy padał ale przemokło 2 cm Od podlewania przegrzałem już drugi silnik przy pompie. W piątek nie mieliśmy cały dzień wody. Dopiero wieczorem założyłem nowy silnik.
Jest zimno to już z pewnością deszczu nie będzie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Bardzo dziękuję za wizytę, chociaż na FO :wit .
Może uda się nam spotkać w przyszłym roku - oby ;:108 .
W ogrodzie faktycznie gęsto, ale jak wiesz, mam długie nogi, to jakoś sobie radzę. Dla gości są miękkie ścieżki, wysypane korą. A tak na serio, to jeszcze jest trochę miejsca, bo przecież mam oczko wodne, które po zasypaniu dałoby mi możliwości poszalenia ogrodowo, ale już chyba nie mam aż tyle sił ;:185 . Nawet czasem się dziwię, że ono wytrzymało prawie 20 lat, a sama układałam folię i nie było takich mocnych, jak teraz. Pod nim jest czysty, żółty piasek.
Co do deszczu, to sprawa dyskusyjna. Fakt, że padało dużo więcej niż u Was, ale kopałam dołki pod róże i ziemia się przesypuje, bo wilgoć jest tylko do 10 cm ;:oj . Dzisiaj siąpi cały czas, ale pod drzewami sucho.
Pozdrawiam Was serdecznie ;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, zdjęcia w porannej rosie są cudne. Poczułam się trochę jakbym to ja spacerowała z kubasem kawy w świetle budzącego się słoneczka. Mało było takich pięknych poranków tego lata....przynajmniej w moich stronach. Ale jeszcze mam nadzieję, że jesień trochę mi to wynagrodzi.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu a czeskie nabytki już posadziłaś :D ja spojrzałam na prawą stronę tabelki i ostatkiem rozumu skreśliłam z listy trzy najdroższe,bo i tak sporo wyszło :D

-- 3 wrz 2017, o 21:51 --

Aniu a czeskie nabytki już posadziłaś :D ja spojrzałam na prawą stronę tabelki i ostatkiem rozumu skreśliłam z listy trzy najdroższe,bo i tak sporo wyszło :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, zdjęcia Lady of Shalott w objęciach trawy jest zjawiskowe ;:167 Kilka razy przewijałam ekran w górę i w dół i napatrzeć się nie mogę. Wyszło obłędnie!
Jak tam jesienne zamówienie? Kliknęłaś, czy jeszcze dumasz? :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam o ciemnym wilgotnym poranku Aniu ;:167 ...gdzie to lato?? się pytam ? :?: Na jesienne szarugi jeszcze czas ale jakoś tak się porobiło...nieciekawie...U Ciebie się troszkę pobudziłam porannie bo kolorów jeszcze letnich u Ciebie nie brakuje! ;:138 Od razu się ożywiłam i mam chęć się ruszyć i kawę zaparzyć..

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hmm , masz 150 sztuk host ??Dobrze zrozumiałą ??? :)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI - Gosiu, ,miło to czytać w pochmurny dzisiejszy dzień. Słońca u nas było sporo, czasem aż za dużo, rozumiem więc dobrze, że Ci go brakuje ;:3 . Myślę, że jeszcze będzie ciepło, czego Tobie i nam wszystkim życzę ;:108 .

bejka1970 - tak, posadziłam, ale się zastanawiam, jaką straż przy nich postawić ;:223 . Ja niestety nie spojrzałam na prawą stronę tabeli, bo zapomniałam, że mój komputer ma rozszerzony ekran,poza monitor. Cóż, jak wiadomo, gapowe się płaci ;:224 .
Mam tylko nadzieję, że wszystkie irysy przeżyją. Wykopałam przecież dla nich trzmielinę ;:173 .

dorotka350 - Dorota, nie kliknęłam, jeszcze myślę, ale to zaraz zrobię, co by mnie nie kusiło dalej :;230 . A tak przy okazji, to znalazła się Lady Emma Hamilton, która rośnie obok tej żółtej, de facto Hansestadt Rostock , a wszystko przedzielone kępą liliowca. Mówią, że ślepy w karty nie gra, ale chyba jednak gra... .

Obrazek
Ma jeszcze kilka pąków, zobaczymy, co z pogodą będzie ;:224 .

marpa - Maryna, ta pogoda działa na mnie bardzo depresyjnie, więc szukam kolorowych zdjęć, ale laptop zdechł całkiem i 'się' robi (albo się zrobi albo i nie, bo ma swoje lata) i mam kłopoty ze wstawianiem zdjęć. Te zgrałam do komputera stacjonarnego, ale tu nie ma programu zmniejszającego. Coż, poczekam, może nie będzie czarnego scenariusza ;:185 .

anabuko1 - Aniu, ja mam 150 odmian, a roślin ciut więcej nawet ;:306 . Wiem, że ich nie widać, ale duże, to tylko te, które ostatnio pokazałam. Reszta to średnie i małe, a nawet malutkie ;:173 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Angela
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

150 host. To podziwiam. Spora kolekcja! !
Ostatni widoczek piękny. Moje klimaty;)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ta ostatnia fotka to jak z jakiejś książki o ogrodach :) świetna jest!

Host masz ogrom, u mnie też trochę jest, ale na pewno nie w takiej ilości. Zresztą trzeba je znów porozsadzać, bo szybciutko się zagęszczają i jest im za ciasno. Miejsce już mam, bo będę obsadzać nowy teren za domem od strony sąsiada, gdzie przez wszystkie lata był taki zapomniany grajdołek, ale postanowiłam to w końcu zmienić. Tylko problem z ziemią jest, trochę nawieźliśmy, ale to wszystko mało...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 - Aniu, nie można nazwać moich host kolekcją, bo nie pamiętam już nazw wielu z nich, a etykiet gdzieś zniknęły ;:224 . W sumie tylko jedna hosta została pożarta do nerwów, ale moja najładniejsza - jak dla mnie.
To ta: ;:oj
Neptune
Obrazek

Już ją przesadziłam w bardziej eksponowane miejsce i pod moim okiem :roll: .

kropelka - Mariolu, to zdjęcie z deszczowej soboty - moja 'pokazowa' rabatka z oliwnikiem, który wiosną muszę 'podkasać' od dołu, bo zahaczam głową ;:7 . Takich kompaktowych rabatek jest kilka, bo lokuję je między drzewami.
Ja nie rozsadzam host, bo nie ma gdzie. Poza tym one u mnie zbyt mocno nie rosną, bo jest generalnie sucho, a ja ich nie podlewam. Gdyby jednak ktoś ich potrzebował, to musiałby sam wykopać, oddzielić i z powrotem posadzić. Innej wersji nie ma :;230 .
Zazdroszczę wyzwania - obsadzanie nowego miejsca ;:138 .

Boscobel
Obrazek

Obrazek
Hosta plantaginea - ona na serio cudnie pachnie ;:oj
Obrazek
Moje dziadki ;:306
Obrazek

Zdjęcia tylko 'zdjęte' z aparatu, a że duże, to tylko kilka. Laptop jeszcze nie działa ;:145 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A tak przy okazji, to znalazła się Lady Emma Hamilton, która rośnie obok tej żółtej, de facto Hansestadt Rostock , a wszystko przedzielone kępą liliowca.
Aniu, szukajcie a znajdziecie ;:306 Tak myślałam, że zguba prędzej czy później się odnajdzie.

Mam nadzieję, że laptopa uda się naprawić i będziesz mogła swobodnie z niego korzystać. A na stacjonarnym kompie nie masz Painta? To dobry i prosty program do zmniejszania zdjęć ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota, ciekawe, bo róż znowu tak dużo nie mam, ważne, że jest i w ten sposób wszystkie już nazwane i wiem, która jest która ;:173 .
Myślałam o wgraniu do tego komputera swojego programu, ale na myśleniu się skończyło, niestety ;:174 . Postaram się to naprawić, bo bez niego jak bez ręki.
Od rana leje, nic się nie da w ogrodzie robić.
;:196
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co to za dziadki? Po clemkach ?
A tą hoste i ha mam .fakt cudnie pachnie. Zawsze mówiłam, że mogę mieć takie perfumy. A kilka kwiatów w domu cudnie wypelnia swoim zapachem całe pomieszczenie; )
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Aniu,
moje hosty również nie wyglądają najlepiej.
Niektóre stanowią wręcz obraz nędzy i rozpaczy.
Jednak o tej porze roku nie jest to już niczym dziwnym.
Jeszcze miesiąc i po hostach zostaną jedynie resztki liści.
Obejrzałam hostę Neptune na zdjęciach z Netu i musze stwierdzić, że rzeczywiście jest bardzo urodziwa ;:108
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”