Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu króliczek przesympatyczny :D :D :D
Widzi jak Pańcia siedzi na krzesełku przed kompem to on też chce :D :D :D
A co :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Fajniutki ten kicek :D Sprawdzał pewnie, co tam Pańcia o nim na forum opowiada :P :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hihihi...kicnął sobie!A króliki nie gubią sierści?
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

o tak, często jak Pańcia siedzi na necie to on w nogach sobie leży albo wskakuje na fotelik obok i się patrzy na Pańcię :D
Basiu niestety gubia sierść - 2 razy w roku, teraz akurat jest ten pierwszy raz :twisted: no ale na to nie ma rady, szczotkuję go codziennie szczotka zwilżoną wodą żeby nie fruwały. Bardzo lubi leżeć w dużym pokoju pod łóżkiem i w tamtym miejscu na dywanie jest jedna wielka biała kupa sierści... ech, no ale cóż... i tak jest kochany :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale to chyba jedyny minus posiadania królika....kurcze...no podoba mi się no ale jak tu kupić królika jak jest już i szczurek,i papug. ;:24 ;:24 ;:24
A nie leżałby w takim koszyczku dla kotów? :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hmm... zależy od osobowości niektóre podobno są tak spokojne że sobie leżą, ja mojemu też kiedyś zrobiłam taki kącik z podusią... bardzo ją kochał... do tego stopnia że musiał zajrzeć, co jest w środku. Ogólnie to one mają swoje ulubione miejsca ale wiadome - muszą sobie je same wynaleźć. Ale wydaje mi sie że ciężko byłoby zmusić do leżenia w takim koszu, chyba że umieściło by się go w miejscu gdzie lubi odpoczywać, bo mój ma takie dwa pod kanapą i pod ławą w dużym pokoju :wink:
Mój siedzi sobie w klatce podczas gdy nas nie ma a jak jesteśmy to jest free na całość :wink: Do klatki przystawiam mu duże pudło kartonowe ze szmatkami w środku, spodobało mu się i traktuje je jako sypialnię :wink:

A sierść to rzeczywiście jedyny minus. Mój na szczęście nic nie gryzie bo jeśli byłoby inaczej to byłby to kolejny minus, no i jest nauczony załatwiania w klatce :D a u niektórych słyszałam jest to kłopotliwe - ale to tylko kwestia nauczenia na początku takiego maleństwa :wink: cała reszta to same plusy :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Hmmm... a jak się takiego szkraba uczy chodzić do WC :)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie o to samo miałam zapytać :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po zakupie takiego malucha nie powinno sie go wypuszczać z klatki jakieś 3 dni. Oswaja się wtedy z nowym miejscem i robi własny kącik WC :wink: a zazwyczaj dużo ludzi robi tak, że takiego szkraba od razu wyciąga i głaska a taki maluszek wtedy przestraszony nową sytuacją i poznający nowy teren wybiera sobie dogodne mu miejsca :twisted: Oczywiście to nie jest regułą, ale jednak powinno się tak na początku postąpić żeby wyeliminować "złe nawyki" naszego zwierzaczka.
Mój w pierwszą noc nieźle dał mi popalić :twisted: Hałasował ile wlezie - myślałam wtedy że to nocny marek i już zastanawiałam się gdzie go eksmitować, ale na szczęście to tylko pierwsza noc taka była. W każdym razie wraz z przyjściem nowego lokatora do mojego pokoju w ogóle ale to w ogóle nie zmrużyłam przez niego oka :evil: zrobił mi niezłą parapetówę :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

eee każdy nowy lokator w naszym domku potrzebuje czasu na aklimatyzację :P pamiętam jak przywiozłam szczeniaczka... na noc miał zostać w kuchni na posłaniu więc kuchnia została odgrodzona.....co sie działo to opisywać nie będę.....poddałam sie o3 w nocy i tak już zostało...co tu będę ściemniać...... od tamtej pory suka śpi z nami :P :P :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamiętacie jak jakieś 3 tygodnie temu pisałam Wam o tym, że czasem marzenia się spełniają??? :lol:
...
no to dziś się Wam pochwalę, że w środę oficjanie podpisałam i dostałam akt własności działki :D
Niecałe 10km od mojego sandomierza więc dość blisko, no i za okazyjną cenę :D
Tak więc moje największe marzenie się spełniło :D :D :D Może za jakieś 10 lat się uda i postawimy malutki domek, no i najbardziej mój wymarzony ogród. Teraz tylko muszę zacząć grać w Totka :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluję! Cieszę się razem z Tobą :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O rany...gratuluję serdecznie i...zazdroszczę!Masz własny kawałek ziemi!Czeka Cię mnóstwo roboty no ale taka praca na swoim to daje ogromną satysfakcję!Urządzaj się szybko to jak będę jechać do Lublina to Cie odwiedzę! :P
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Serdecznie Ci gratuluję i... zazdroszczę ale, tak wiesz... pozytywnie :P To teraz czekamy na nowy wątek... ogrodowy :)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Brawo, Ewciu - gratuluję :D To rewelacyjna wiadomość :!: To kiedy grill forumowy? ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”