Storczykowa kraina Soni :)
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Soniu,tak to czasami bywa,że jak nastawiamy się na wielkie zakupy to wychodzą z tego nici, ja tak miałam jadąc na giełdę kwiatową ,byłam przygotowana ,że nawet sobie kupię kilka sztuk , a nie kupiłam nic,po drodze wstąpiłam do OBI ,żeby coś kupić na otarcie łez ,ale i tam były już bardzo nieświeże,więc też nie kupiłam.
Pozdrawiam będzie jeszcze wiele okazji ,że będziesz mogła kupić wymarzone cudeńka.
Pozdrawiam będzie jeszcze wiele okazji ,że będziesz mogła kupić wymarzone cudeńka.
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Ja już nawet nie zaglądam do kwiaciarni. Mało, jak przechodzę obok, to odwracam głowę.
Czerwiec, to da mnie zawsze kosztowny miesiąc ze względu na ilość imienin, w tym własne, terminy płatności ubezpieczeń za samochody, to jeszcze za tydzień mam wesele. To po pierwsze, a po drugie, czekam na kwiaty moich dwóch niespodzianek. Nie chciała bym kupić takiego, jak już mam.
Czerwiec, to da mnie zawsze kosztowny miesiąc ze względu na ilość imienin, w tym własne, terminy płatności ubezpieczeń za samochody, to jeszcze za tydzień mam wesele. To po pierwsze, a po drugie, czekam na kwiaty moich dwóch niespodzianek. Nie chciała bym kupić takiego, jak już mam.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Soniu, szkoda że nie udało Ci się nic kupić
ale za to "pocieszka" niezwykłej urody 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Soniu - też byłam ciekawa jakie cudo przywiozłaś z wystawy
Doskonale Cię rozumiem z tą decyzją. Ja w Sosnowcu miałam problem z wyborem, ale z innych przyczyn
Wybór był ZA DUŻY
! To STRASZNE uczucie, gdy podoba się tyle, że trudno wybrać...
Ten, który kupiłaś poza wystawą jest b. ciekawy - niby popularny kolor, ale przez te żyłeczki taki inny. I ważne,
że zdrowy ! Soniu, jesienią pewnie coś kupisz ze swoich wymarzonych na kolejnej wystawie, a tymczasem
pewnie jakiś Ci wyzdrowieje z Twojego szpitalika dla storczyków i też będzie radość. Może nawet większa
Pozdrawiam, Joanna

Doskonale Cię rozumiem z tą decyzją. Ja w Sosnowcu miałam problem z wyborem, ale z innych przyczyn

Wybór był ZA DUŻY

Ten, który kupiłaś poza wystawą jest b. ciekawy - niby popularny kolor, ale przez te żyłeczki taki inny. I ważne,
że zdrowy ! Soniu, jesienią pewnie coś kupisz ze swoich wymarzonych na kolejnej wystawie, a tymczasem
pewnie jakiś Ci wyzdrowieje z Twojego szpitalika dla storczyków i też będzie radość. Może nawet większa

Pozdrawiam, Joanna

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
to byłaś w tym roku na wystawie w Sosnowcu? ja też byłam i tym razem wybór był duży (czego nie można było powiedzieć o paru poprzednich wystawach).Art pisze:Soniu - też byłam ciekawa jakie cudo przywiozłaś z wystawy![]()
Doskonale Cię rozumiem z tą decyzją. Ja w Sosnowcu miałam problem z wyborem, ale z innych przyczyn![]()
Wybór był ZA DUŻY![]()
![]()
! To STRASZNE uczucie, gdy podoba się tyle, że trudno wybrać...
Pozdrawiam, Joanna
a ten różowy Phal. prześliczny

renata75 ja też z giełdy kwiatowej wróciłam zawiedziona, bo ceny ani przystępne, a wybór jedynie w falenopsisach, których pod dostatkiem w naszych marketach ;:225
Wanda cieszę się, że ja jedna nie potrafię dotrzymać danego sobie słowa - zakaz kupowania falenopsisów
bo właśnie na Twoim wątku znalazłam dwa nowe nabytki
Jeanne dziś to mam udany dzień, bo kupiłam wymarzoną tacca - toz akupy z LM, a pojechałam po Vandę, bo zawsze były, a dziś niestety nie
plus dwa falenopsisy - jeden z przeceny w idealnym stanie, a drugi z listy chciejstw - żółty z różową warżką
oraz jedną rozetkę paphiopedilum przecenione z 39,99 na 4,99
za paphiopedilum proszę trzymać kciuki, jest w dobrym stanie - korzenie i liście, wiem bo juź przesadziłam do nowego podłoża ;:225
Art bardzo ciekawa jestem Twojego jutrzejszego pobytu na wystawie
Tacca - już prezentowałam na wątku założonym przez Jovankę

phalaenopsis z OBI z przeceny z 29,99 na 14,99

z listy "chciejstw" z LM po 25,29

oraz przecenione paphiopedilum

Teraz mam 100% szlaban na falenopsisy
jedynie paphiopedilum będę mogła kupić i wymarzone storczyki Vanda lub Ascocenda
a u moich podopiecznych to 4 falenopsisy przedłużyły kwitnienie na starych pędach
a piąty wypuszcza albo pęd albo korzeń powietrzny albo keiki
rośnie wolno i jest trudne do identyfikacji, jeden z OIOM-u powolutko, ale wypuszcza nowy listek, a drugi ma kilka malutkich korzonków
wszystkim moim storczykom lato służy
pozdrawiam
Wanda cieszę się, że ja jedna nie potrafię dotrzymać danego sobie słowa - zakaz kupowania falenopsisów

Jeanne dziś to mam udany dzień, bo kupiłam wymarzoną tacca - toz akupy z LM, a pojechałam po Vandę, bo zawsze były, a dziś niestety nie

Art bardzo ciekawa jestem Twojego jutrzejszego pobytu na wystawie

Tacca - już prezentowałam na wątku założonym przez Jovankę

phalaenopsis z OBI z przeceny z 29,99 na 14,99

z listy "chciejstw" z LM po 25,29

oraz przecenione paphiopedilum

Teraz mam 100% szlaban na falenopsisy

a u moich podopiecznych to 4 falenopsisy przedłużyły kwitnienie na starych pędach

pozdrawiam

- Storczykowa
śliczne te Phalaenopsisy
a Vandy może jeszcze spotkasz... jaki kolor byś chciala mieć? ja marzę o niebieskiej, ale ta Vanda nie chce do mnie trafić. mam za to różową... jej łodyżka rośnie strasznie szybko... zakwitnie miesiąc przed czasem, co wcale mnie nie cieszy, bo będzie kwitła akurat wtedy, gdy będę na wakacjach i się nią nie nacieszę
((((

madzik paphiopedilum tak mniej więcej wiem jakie będzie, bo jak bywałam w OBI to było takie zielone i jedno z czerwonawe ;:225 może doczekamy się co też mam za cudeńko
Wanda trudno dotrzymać danego sobie słowa
ale zawsze mam usprawiedliwienie, że nie palę i nie piję to jakiś nałóg mogę mieć
a ten jest pozytywnie zakręcony
a moja tacca ma cztery małe odrosty
Duśka w sklepie widziałam chyba ascocendę różową i niebieską, obie były piękne, ale marzy mi się najbardziej biała
potem różowa ...
a ja trzymam kciuki by Twoja roślinka przyhamowała tempo wzrostu łodyżki kwiatowej, co jak najdłużej będziesz mogła cieszyć się widokiem tych cudownych kwiatów
a komu zostawiasz pod opieką swoje kwiaty
a ja jestem niezdara i oderwałam ogromnego pączka kwiatowego od paphiopedilum seryjnie kwitnącego
ale za to zauważyłam kolejne "cosik" wychodzące falenopsisa i stawiam na pęd kwiatowy
i nauczyłam się nie molestować codziennie moich odpoczywających storczyków

Wanda trudno dotrzymać danego sobie słowa

a moja tacca ma cztery małe odrosty

Duśka w sklepie widziałam chyba ascocendę różową i niebieską, obie były piękne, ale marzy mi się najbardziej biała

a ja trzymam kciuki by Twoja roślinka przyhamowała tempo wzrostu łodyżki kwiatowej, co jak najdłużej będziesz mogła cieszyć się widokiem tych cudownych kwiatów

a ja jestem niezdara i oderwałam ogromnego pączka kwiatowego od paphiopedilum seryjnie kwitnącego

- Storczykowa
niestety storczyki zostają w domu. mam nadzieje, że babcia nie będzie nic z nimi robić (może zamknę pokój na klucz...). a białej Vandy/Ascocendy nie widziałam nigdy na żywo, ale biała jest chyba Ascda. tubtim velvet, bo kiedyś fotkę takiej w necie widziałam. ale ja wolę Vandy. takie Ascocendy jak widziałam niezbyt mi się podobały, miały niewyraźną kratkę, niemrawe kwiaty... mam Vandę różową, ale jest o wiele ładniejsza od tych różowych Ascocend z bardzo niewyraźną, niemrawą kratką. Moja rózowa Vanda to chyba Vanda pink magic. ma super kratkę. marzy mi się taka, tylko niebieska... ta różowa była kupiona, bo nie było niebieskiej, a jakąś chciałam mieć.sonia pisze:madzik paphiopedilum tak mniej więcej wiem jakie będzie, bo jak bywałam w OBI to było takie zielone i jedno z czerwonawe ;:225 może doczekamy się co też mam za cudeńko![]()
Wanda trudno dotrzymać danego sobie słowaale zawsze mam usprawiedliwienie, że nie palę i nie piję to jakiś nałóg mogę mieć
a ten jest pozytywnie zakręcony
![]()
a moja tacca ma cztery małe odrosty![]()
Duśka w sklepie widziałam chyba ascocendę różową i niebieską, obie były piękne, ale marzy mi się najbardziej białapotem różowa ...
a ja trzymam kciuki by Twoja roślinka przyhamowała tempo wzrostu łodyżki kwiatowej, co jak najdłużej będziesz mogła cieszyć się widokiem tych cudownych kwiatówa komu zostawiasz pod opieką swoje kwiaty
![]()
a ja jestem niezdara i oderwałam ogromnego pączka kwiatowego od paphiopedilum seryjnie kwitnącegoale za to zauważyłam kolejne "cosik" wychodzące falenopsisa i stawiam na pęd kwiatowy
i nauczyłam się nie molestować codziennie moich odpoczywających storczyków
na nazwach to się nie znam, a w rzeczywistości to nie wiem co widziałam, bo nazwy na tym storczyku nie było, kolory były bardzo intensywne, kwiaty bardzo duże i te cudowne korzenie
a z tych białych to tylko fotki w galeriach widziałam, więc nie wiem jak wyglądają na żywo
a babcię poproś o szczególne traktowanie roślin, daj babci wskazówki i zapewne dobrze sie nimi zaopiekuje, bo zdaje mi się, że wyjeżdżasz aż na miesiąc i to jak na lato troszkę za długo bez podlewania

a babcię poproś o szczególne traktowanie roślin, daj babci wskazówki i zapewne dobrze sie nimi zaopiekuje, bo zdaje mi się, że wyjeżdżasz aż na miesiąc i to jak na lato troszkę za długo bez podlewania