Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
To i ja się na dobranoc na coś załapałam! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Piękny ten floks z ostatniego zdjęcia, cudny ma kolorek
. Dobrej nocy
.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- spagusia
- 200p
- Od: 4 maja 2010, o 21:40
Marysiu utulam, całuję i gratuluję!
Jak tu pięknie kolorowo, kwiatuchowo, paprykowo.... Ja miałam siać 2 tyg temu- nie wyszło, a potem działo się mieszkaniowo i choróbskowo i teraz sama nie wiem, co robić.... Bo jak ja teraz tą paprykę wysieję, a potem przyjdzie mi się z nią przeprowadzać, to boję się, że siewki zmarzną i padną.... A z kolei wysiew w końcówce marca to już późno na paprykę....
Papryk mam kilka odmian swoich, parę mi wysłały forumki... I zakupłam 12 odmian najostrzejszych papryk dla mężusia u Dziuni87. Skoro one mają taką krótką zdolność kiełkowania, to żal zmarnować.... Ech, co robić?
Buziakuję!
Aha! I ten Niemiec od Ciebie przylazł do mnie i schował moją LOBELIĘ
Jakieś zapotrzebowanie na lobelię w tym roku u Niemców 
Jak tu pięknie kolorowo, kwiatuchowo, paprykowo.... Ja miałam siać 2 tyg temu- nie wyszło, a potem działo się mieszkaniowo i choróbskowo i teraz sama nie wiem, co robić.... Bo jak ja teraz tą paprykę wysieję, a potem przyjdzie mi się z nią przeprowadzać, to boję się, że siewki zmarzną i padną.... A z kolei wysiew w końcówce marca to już późno na paprykę....

Papryk mam kilka odmian swoich, parę mi wysłały forumki... I zakupłam 12 odmian najostrzejszych papryk dla mężusia u Dziuni87. Skoro one mają taką krótką zdolność kiełkowania, to żal zmarnować.... Ech, co robić?
Buziakuję!
Aha! I ten Niemiec od Ciebie przylazł do mnie i schował moją LOBELIĘ

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś jak Twoja Kobea , drugą posiałam mija 2tyg i nic.
Czekam też na Gazanie.
Czekam też na Gazanie.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33

A nasionka tej jednorocznej rudbekii masz?

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Maska
- Kontakt:
Adziu Mój Drogi Rudzielcu to ja myślałam że Ty juz mieszkanko malujesz a Ty za chorowanie się wzięłaś. Siej szybko paprykę przynajmniej po parę nasionek i najwyżej zostawisz u znajomych czy rodzinki na czas przeprowadzki a potem papryki przeniesiesz przez próg nowego mieszkanka
I nie choruj już
Tym Niemcom odwaliło w tym roku
Moja się znalazła to Twoja też się znajdzie
Ściskam
Misiu Kobea w licznie 3 szt. rośnie ale te 3 szt to na kilka (może 11 ) nasion; 2 paczuszki z tym że w jednej była połowa za połowę ceny. Gazania pięknie wylazła i zaczęła marnieć przesadziłam do świeżej ziemi i czekam co będzie dalej
Renatko kochana mam i nic nie kombinuj BŁAGAM
przecież nie uciekamy i na pewno kiedyś ...coś 

Tym Niemcom odwaliło w tym roku

Misiu Kobea w licznie 3 szt. rośnie ale te 3 szt to na kilka (może 11 ) nasion; 2 paczuszki z tym że w jednej była połowa za połowę ceny. Gazania pięknie wylazła i zaczęła marnieć przesadziłam do świeżej ziemi i czekam co będzie dalej

Renatko kochana mam i nic nie kombinuj BŁAGAM

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zauważyłam Marysiu ,że masz lobelię okazałą bordową.Powiedz mi czy zimuje Ci w gruncie i jak ją zabezpieczasz.
Jakie dorodne papryczki miałaś,moje nasionka siedzą w ziemi na razie nie chce im się czubeczków wychylić
Pozdrawiam
Jakie dorodne papryczki miałaś,moje nasionka siedzą w ziemi na razie nie chce im się czubeczków wychylić

Pozdrawiam

Ela
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
, ja dziś miałam plan, ale za oknem mżawka niestety, za to mam zaproszenie na kawkę do koleżanki ogrodomaniaczki, ale z innego forum, to chyba się wybiorę na nią 

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu dziękuję za zdjęcie papryczek
. Myślisz, że już można je wysiać, czy jeszcze chwilę poczekać?

- Maska
- Kontakt:
Elu mam tą lobelię dwa lata i jak na razie bez okrycia jest, ale rośnie w zacisznym miejscu i ja liści nie usuwam z grządek dopiero wiosną
Papryki z nasion od forumki Marty Marginetki, miałam wyjątkowo dorodne i przetworzone jej do dzisiaj. To życzę podobnych zbiorów i pozdrawiam
Iwonko a co powiesz na śnieg za oknem który ja dzisiaj rano zastałam
Teraz wychodzi słońce więc może stopi to białe
Idź na kawkę, bo kawka z ogrodomaniaczkę w zimie to jedyna rozrywka
Asiu ja już wysiałam i są w różnym stanie ale nie większe niż pokazane liścienie. W wielu wątkach papryczka albo się moczy albo wysiana rośnie. W tym roku część pójdzie do gruntu a parę do tunelu, więc eksperyment

Iwonko a co powiesz na śnieg za oknem który ja dzisiaj rano zastałam

Asiu ja już wysiałam i są w różnym stanie ale nie większe niż pokazane liścienie. W wielu wątkach papryczka albo się moczy albo wysiana rośnie. W tym roku część pójdzie do gruntu a parę do tunelu, więc eksperyment

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu . Faktycznie wszystkie floksy są piękne, mam u siebie tez kilka kolorów
. Mam nadzieję, że w tym roku rozrosną się i będą ładne . U mnie chwilowy powrót zimy bo jak rano spojrzałam za okno to zobaczyłam śnieg
. Temperatura na plusie więc wszystko obecnie się topi. Pozdrawiam i słoneczka życzę 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj,
Maryś
U Ciebie biało, u mnie szaro, zimno, wietrznie i na domiar wszystkiego jeszcze coś dziwnego z nieba leci: ni to deszcz, ni to grad, a przypomina drobna kaszę.
W dodatku wody w kranach nie ma i nie być ma aż do późnego popołudnia.
Moje papryki pokładzione bezpośrednio na ziemi zaczęły już się zabierać do roboty. Cieszę się, że coś z nich wyrośnie.
Miłego dnia , Marysiu i ciepłego

U Ciebie biało, u mnie szaro, zimno, wietrznie i na domiar wszystkiego jeszcze coś dziwnego z nieba leci: ni to deszcz, ni to grad, a przypomina drobna kaszę.

W dodatku wody w kranach nie ma i nie być ma aż do późnego popołudnia.

Moje papryki pokładzione bezpośrednio na ziemi zaczęły już się zabierać do roboty. Cieszę się, że coś z nich wyrośnie.

Miłego dnia , Marysiu i ciepłego

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No mam nadzieję, że już się ta zima topi Marysiu, no wiesz co, już wiosenne rośliny na wierzchu a ta je przykrywa, zazdrośnica jedna 

- Maska
- Kontakt:
Witaj Ewelinko!
U mnie też biało od rana, co prawda świeci słońce i plusowa temperatura próbuje go stopić ale nawroty zimy studzą nasze odczucia że to już wiosna....to ciągle jeszcze zima i to prawie przez miesiąc
Witaj Lucynko
Słoneczko świeci i to cieszy mój parapet i mnie
Nasiona kiełkują i to znaczy że będzie co sadzić, ale dopiero za dwa miesiące, a nawet później i to mnie trochę przeraża
Dzisiaj w ramach Klubu Cebulowego sieję cebulę więc doniczek przybywa
Życzę szybkiego usunięcia awarii wodociągów, bo woda to podstawa
Miłego dnia i niech Ci
zaświeci
Iwonko topi się, topi ale czy to ostatni opad...na pewno nie
Nie ma u mnie jeszcze za dużo wiosny w ogrodzie i dobrze, bo co parę dni mokry śnieg nosy tych co wyszły mrozi 
U mnie też biało od rana, co prawda świeci słońce i plusowa temperatura próbuje go stopić ale nawroty zimy studzą nasze odczucia że to już wiosna....to ciągle jeszcze zima i to prawie przez miesiąc

Witaj Lucynko

Słoneczko świeci i to cieszy mój parapet i mnie

Nasiona kiełkują i to znaczy że będzie co sadzić, ale dopiero za dwa miesiące, a nawet później i to mnie trochę przeraża

Dzisiaj w ramach Klubu Cebulowego sieję cebulę więc doniczek przybywa

Życzę szybkiego usunięcia awarii wodociągów, bo woda to podstawa

Iwonko topi się, topi ale czy to ostatni opad...na pewno nie