Basia, Dalisbea, Żaneta, Arek - dzięki serdecznie
Dzisiaj popełniłam czyn straszny, dlatego będzie o oplątwach.
Obejrzałam sobie moje "trawy" dokładnie i muszę powiedzieć, że coś tam sobie nawet rosną.
T. circinata ze 2 nowe listki wypuściła, a i cienkolistna
T. argentea przybrała kilka listeczków. Tylko
T. flabelata v. rubra jakoś tak stoi bez reakcji, a akurat po jej zakupie na świeżo wydawało mi się, że ta właśnie będzie jedną z łatwiejszych. Tadam (kompozycja przedkąpielowa):
To było w ramach przypomnienia. A teraz o owym czynie strasznym.
Ewa niech się czuje winna, że mnie zaraziła tym ciężkim wirusem

Normalnie nie lubię się chwalić zakupami całkiem od razu, ale dzisiaj miałam wolny dzień i kilka wolnych chwil. I przyjechały do mnie świeżutkie, zieloniutkie, takie tam. O ile poprzednim razem głównie kierowałam się ceną (wolałam ćwiczyć na tańszych

), to teraz jeszcze miałam kilka innych kryteriów wyboru.
Pokrótce przedstawiam nowe
zielska - jeżeli obrazki nie pasują, to proszę Ewę o korektę
T. usneoides - wybrałam wersję zieloną meksykańską, bo troszkę się obawiałam szarej, że nie rozpoznam, kiedy będzie sucha. Jeszcze mogłoby się okazać, że próbuję podlewać trupa
T. butzii - zanim ją wybrałam, przejrzałam pół wątku Ewy i w końcu stwierdziłam, że jak Ewa ma, to ja też chcę
T. caput-medusae - wydawało mi się, że meduzy mają wszyscy oplątwieni, to co będę gorsza
T. pruinosa - miłość od pierwszego przejrzenia aktualnej oferty w sklepie
T. brachycaulos v. multiflora - patrzyłam, patrzyłam i w końcu stwierdziłam "a niech mi będzie"
T. fasciculata - szczerze mówiąc, zafascynowały mnie jej zdjęcia z gugle-grafik, pewnie się takiego widoku u siebie nie doczekam, ale spróbować można, nie?
T. bulbosa - jak nic dostanie ode mnie ksywę
żarówka
T. geminiflora - trochę mi się podobała, ale długo nie chciałam wrzucić jej do koszyka, zdecydowałam się na nią pod wpływem przykrego wydarzenia życiowego, jakie mnie ostatnio spotkało
T. oaxacana - tego nie potrafię wyjaśnić, po prostu na nią popatrzyłam i już
Ot i cała historyja