Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko u nas w szkole dyrekcja narzuciła obowiązkowość tego testu, a dzieci wariują. Ksiądz nie wszystkich jeszcze odpytał z zaliczeń komunijnych zwleka celowo chcąc pokazać wyższość religii nad "trzecioteścikiem". Dodatkowo wskazał termin zaliczeń na czwartek w plebanii gdy dzieci tego właśnie dnia maja test. Szczęście, że moja córa wszystko zaliczyła już w marcu.
Co do stresu to już chyba taka moja "uroda" że zawsze emocje biorą górą i panikuję. Jestem pewna że dzieciaki przeżywają to dużo mniej niż ich rodzice. ;:224
Co do ubioru to dla córci mam już: sukienko-albę, torebeczkę, i bieliznę. Wciąż nie mam butów i nie mogę znaleźć nic fajnego same takie "brzydule" na niezgrabnym grzybku ogólnie te buciki komunijne są fujjjjj...
Wianuszek będę zamawiała z żywych kwiatków, a na biały tydzień dokupię dodatkowy bo pewnie ten z żywych nie przetrwa próby czasu na całe 7 dni ;:173
Dla siebie nie mam nic - uśmiałam się bo tak jak Ty jestem na diecie i zwlekam jak najbliżej terminu komunii aby coś sobie kupić.

Marlenko ja tak jak Ty kochana wpadam na ogród jak po ogień tzw. szybki obchód i do obowiązków, kościoła itp.
Ale dziś dla relaksu i odreagowania kupiłam sobie czerwony agrest i mam zamiar sadzić go i trochę dzięki temu pogrzebać w ziemi. :lol:
Tak na dobre z ogrodem zaprzyjaźnię się dopiero po połowie maja ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Hej dziewczynki, popieram że te wszystkie testy nie potrzebne są a tylko dzieci stresują. :? Ale pocieszające jest to że ostatnie roczniki je piszą. Moja Justyna już test gimnazjalny będzie miała z głowy... Za to syn pisze w przyszłym tygodniu i to 3 dni!
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zara u nas dzieci idą w identycznych strojach, dziewczynki mają sukienki, chłopcy alby. Wianuszki też mają być takie same, ale wybrany wianek jest tak paskudny, że zamówiłam inny - może ksiądz nie zauważy ;:183 Buciki, które widziałam są i brzydkie i niewygodne, więc szukam dalej.
Moja Olka zaliczyła wszystko pod koniec grudnia, wiem, że inne dzieciaczki zaliczają jeszcze. Została nam tylko spowiedź. Ten wasz księżulek jest straszny, no ale w jakich czasach żyjemy, trzeba to przetrwać.
Z ciekawostek, to u nas biały tydzień trwa 4 dni :;230 od poniedziałku do czwartku ;:215

Mój ogród też czeka do 14 maja :

Olu trzecioteściki niestety zostają, są to sprawdziany dobrowolne a więc nie podlegają ustawie :( Trzymam kciuki za syna ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, podziwiam Twoje hiacynty ;:215 Pięknie wyglądają. Moje to jakieś wypierdki :;230 i na dodatek tylko fioletowe. Miały być w kilku kolorach, ale inne jakoś nie wylazły.
Dobrze, że się osłoniliście od wścibskich spojrzeń. Jak byłam u Ciebie, to tego sąsiada chyba wtedy nie było, bo jakoś nie pamiętam?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie ;:7

Wczorajsze późne popołudnie spędziłam na działeczce. Przez trzy godziny udało mi się skosić trawę, wypielić część rabat (rany, ileż tam było chwastów ;:oj ) oraz wymierzyć dokładnie miejsce na fontannowo-różaną rabatkę. Czynność ta wcale nie była prosta (pomijam fakt, iż rabata jest w kształcie koła), to chciałam aby była ładnie widoczna z pergoli, więc co chwila mierzyłam rabatę, zaznaczał ją, siadałam pod pergolą, patrząc czy dobrze to wygląd. I tak kilka razy ;:306 Gdy już stwierdziłam, że jest ok, nie wytrzymałam i zaczęłam zrywać trawnik ;:173 Niestety nie udało mi się skończyć, bo zaczęło robić się ciemno i zrobił mi się brzydki burchel na dłoni. Dokończę działa w weekend. Muszę jeszcze tylko sprawdzić, czy nie za mała ta rabatka, może powinna być większa, tak w razie czego ;:224

Dziś przyjeżdżają do mnie panienki z floribundy ;:65 Oby były duża i okazałe ;:333 Póki co, trafią w doniczki na balkon a na miejsce docelowe pewnie w majówkę.

Ach, i jeszcze pochwalę Wam się, moja iceberg climbing odbija :tan :tan :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko Hiacynty pozostawiają sobie wiele do życzenia, tylko niektóre z nich naprawdę ślicznie wyglądają, większość to jakieś karły. Zastanawiam się, czy nie posadziłam ich zbyt głęboko...
Jak byłaś u mnie, to sąsiada akurat nie było i pergola zarośnięta było winogronem i wiszącymi kwiatami. Przy okazji melduję, że panienki od Ciebie puszczają sobie noski ;:196

A tu mój abrahamek - mam nadzieję, że będzie równie piękny, jak Twoje ;:167

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko bardzo jestem ciekawa różanej rabatki z fontanną ;:333 Ja wczoraj posadziłam swoje nowe 2 róże,przyszły z F bardzo ładne i zdrowe sadzonki i co ważne bez uszkodzeń ;:108.Oby rosły Ci zdrowo ;:333 Brawa dla Iceberg ;:215

Ciepłego weekendu życzę ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Super że Iceberg odbija. U mnie nowoposadzona Black Baccara zczarniała prawie cała. Ciekawa jestem, czy jak pojadę to będzie jeszcze coś z niej. Jak nie, to będę reklamowała we Fl.
Bardzo dużo wczoraj zdziałałaś, pewnie wieczorem już padłaś ze zmęczenia.
Ja też czekam niecierpliwie na Twoją rabatkę z fontanną.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu Sama jestem ciekawa tej mojej rabatki :lol: Cały czas zastanawiam się, jakie dobrać trawy i mam z tym duży problem. Chciałabym aby stanowiły one ładne tło dla całości ale bez dominowania. Zwiewne, zielone, wysokie na 1,2 od 1,5 m ;:219

Madziu Uwierz mi, dodarłam do domku i nie miałam sił wejść pod prysznic. Odzwyczaiłam się od prac ogrodowych. Niemniej zadowolona jestem z siebie bardzo.
Różyczki reklamuj, ja tak zrobiłam w zeszłym roku i szkółka dosłała mi 3 piękne sztuki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ani dzięki, teraz to dopiero mam zamęt :;230
do tej pory myślałam o czymś prostym, a mianowicie o "Miscanthus sinensis Gracillimus" i wyczytałam, że pasuje do róż http://www.oczarjk.pl/?act=266#roze_i_trawy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko planuj trawy. ;:108 One są świetne!
Jest wiele gatunków miskantów, o różnej wysokości. Na pewno coś wybierzesz. ;:333 Polecam Ci trawki.pl
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aneczko, stronka rewela, ileż tam tego dobrodziejstwa :lol: Teraz to już nie wiem, jaką trawkę chcę - a właściwie to jak chcę je wszystkie :;230

.........................

Właśnie wróciłam z działki. Posiedzielibyśmy jeszcze, ale deszcz nas wygonił. i chwała Bogu, że pada, bo susza okrutna.
Dziś wstałam skoro świt, posadziłam róże z F. do doniczek. Niestety, brakło mi ziemi - muszę dokupić. Potem śniadanko i bieg do sukienką komunijną, bo dziś była do odbioru. Przyznam, że mięczak ze mnie. Gdy Olka przymierzyła strój, łezki same napłynęły mi do oczy. Sfiksowana mamuśka ;:306
A później ruszyliśmy na rodos. Przy okazji wpadliśmy do Lidla po coś na grilla. I wiecie co, były różyczki mini pienne i MUSIAŁAM kupić jedną :;230 Jest idealna do donicy na taras ;:333 Na działce dokończyłam zrywanie trawy pod rabatę. Bałam się, że będzie zbyt mała ale chyba jednak jest ok. Uffff .... nie muszę jej powiększać. Emuś przejrzał dziś dach, zainstalował oświetlenie (na zimę zdjęliśmy lampy solarna). Naprawdę miły dzień :D

PS- róże z F. niestety, nie są super przez duże S - połowa tego, co u Aneczki .... Mam nadzieję, że miło niewielkiego rozmiaru będą jednak pięknie kwitły ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Oj Marlenka, a gdzie fotka rzeczonej różyczki? Obrazek
Róż z F nie kupowałam, za to od Pana Hyżego mogę polecić z czystym sumieniem.
Ja dostałam super sadzonki jesienią, a oglądałam teraz u naszej Wandzi i tez dostała wypasy ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zuzka mówisz i masz ;:196

Na zdjęciu wygląda tak a opisana jest jako mini z Niemiec
Obrazek

A tu już posadzona w donicy
Obrazek

Ten wosk to pewnie powinnam zdrapać ?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No no, cacuszko na tym foto ;:333
Wosk jak odłazi to delikatnie zdejmij, jak nie odłazi to zostaw bo można uszkodzić pędy albo co gorzej młode przyrosty.
Jak się nie da zdjąć, to wystaw na mocne słońce i sam zlezie.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”