Leśne ranczo nad wodą.
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
to się rozsadziłaś Madziu jeszcze rododendronki masz zamiar posadzić, na pewno będzie pięknie tyle nowych roślinek przybyło na ranczo.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu kochana o Babilońskiej jeszcze nie słyszałam. Idę ją zaraz wygooglować. Jutro idę sadzić Sekke. Idzie nad staw. Powinna tam fajnie wyglądać.
Anitko rh kupiłam już w grudniu chyba. Czas na ich przyjazd. Spokojnie, już powoli kończę w tym roku. I tak będzie dużo pracy z opieką.
Dziewczynki moje kochane, poradźcie mi coś. Czy prysnąć nowe róże substralem 2w1? Zauważyłam na listkach jednej róży sporo malych czarnych kropek. Prysnąć czy oberwać jej na razie wszystkie młode listki?
Anitko rh kupiłam już w grudniu chyba. Czas na ich przyjazd. Spokojnie, już powoli kończę w tym roku. I tak będzie dużo pracy z opieką.
Dziewczynki moje kochane, poradźcie mi coś. Czy prysnąć nowe róże substralem 2w1? Zauważyłam na listkach jednej róży sporo malych czarnych kropek. Prysnąć czy oberwać jej na razie wszystkie młode listki?
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Mi się wydaje , że prysnąć i swoje też w niedługim czasie mam zamiar profilaktycznie opryskać.
Madziu wróciłam z działeczki i wszystko mnie boli
. Zastanawiam sie ile Ty masz kobieto siły ,że tak intensywnie pracujesz w wekendy.
Rośliny już w Łodzi -do odebrania w tygodniu i najlepiej autem podjedz bo inaczej się nie zabierzesz
Daj znac tylko kiedy będziesz

Rośliny już w Łodzi -do odebrania w tygodniu i najlepiej autem podjedz bo inaczej się nie zabierzesz

Daj znac tylko kiedy będziesz

Pozdrawiam. Ewa
-
Anitko niestety pogoda na żadne opryski nie pozwoliła.
Ewuniu i mnie już siły brakuje
.
Na działce kolejny weekend masakryczny. Śnieg, grad, deszcz... MASAKRA. Dość mam już takich pogód. Koniec kwietnia prawie a za oknem jakaś porażka. Tyle miałam pracy, planów. Było tak zimno, że po raz pierwszy miałam ochotę się urwać i przyjechać do domu.
Miałam cichą nadzieję, że Syringa Sensation zakwitnie. Może nie będzie miał burzy kwiatów...ale tadam!

Chyba się rozmnożył i wychodzi jego młodszy braciszek
.

Udało się rozłożyć nawadnianie tylko pod różami tutaj, pod thujami na górze i po całej ciągłości thuj a potem powojników. Brakło szpilek i czasu na mocowanie reszty. Pogoda mocno nas ograniczyła. Oczywiście tutaj linia już jest zakryta korą.

Jeszcze pod drzewkami i malinami się udało.

Ewuniu i mnie już siły brakuje

Na działce kolejny weekend masakryczny. Śnieg, grad, deszcz... MASAKRA. Dość mam już takich pogód. Koniec kwietnia prawie a za oknem jakaś porażka. Tyle miałam pracy, planów. Było tak zimno, że po raz pierwszy miałam ochotę się urwać i przyjechać do domu.
Miałam cichą nadzieję, że Syringa Sensation zakwitnie. Może nie będzie miał burzy kwiatów...ale tadam!

Chyba się rozmnożył i wychodzi jego młodszy braciszek

Udało się rozłożyć nawadnianie tylko pod różami tutaj, pod thujami na górze i po całej ciągłości thuj a potem powojników. Brakło szpilek i czasu na mocowanie reszty. Pogoda mocno nas ograniczyła. Oczywiście tutaj linia już jest zakryta korą.

Jeszcze pod drzewkami i malinami się udało.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku, ale u Ciebie jest fajnie na działeczce!
Tyle przestrzeni!
Fakt - mnóstwo pracy, ale w zamian dużo miejsca do nasadzeń.
No i kwiaty wiosenne pięknie już Ci kwitną! 

Tyle przestrzeni!

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Kwiatuchy widzę, kwiatuchy w syrindze
Gratulacje

Gratulacje

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Magda,
wracając do kwestii szczepienia kilku odmian na jednym krzewie - jakby to najlepiej ująć - wygląda mi to na przerost formy nad treścią.
Poza tym wolę rośliny naturalne.
Jednak nie mówię do końca nie, ponieważ mogą zdarzyć się całkiem ładne egzemplarze szczepione w ten sposób.
wracając do kwestii szczepienia kilku odmian na jednym krzewie - jakby to najlepiej ująć - wygląda mi to na przerost formy nad treścią.
Poza tym wolę rośliny naturalne.
Jednak nie mówię do końca nie, ponieważ mogą zdarzyć się całkiem ładne egzemplarze szczepione w ten sposób.
-
Lucynko dziękuję Kochana. Żeby tak jeszcze pogoda dopisała to by super było.
Zuza dziękuję Ci kochana, taki był niepozorny.. traciłam nadzieję a tu trach i jest. Może będzie miał więcej niż dwa kwiatki. Na razie tylko te dwa będą na pewno.
Madziu aha, wszystko rozumiem. Ja bardziej niż pod względem estetycznym boję się że to przekombinowana mieszanka.
Przywiozłam dzisiaj mega paczkę od Ewuni-Mewy. Będzie sadzenie w weekend. Hortensje, budleje i trawy
. Ewuniu jesteś wielka
.
Zuza dziękuję Ci kochana, taki był niepozorny.. traciłam nadzieję a tu trach i jest. Może będzie miał więcej niż dwa kwiatki. Na razie tylko te dwa będą na pewno.
Madziu aha, wszystko rozumiem. Ja bardziej niż pod względem estetycznym boję się że to przekombinowana mieszanka.
Przywiozłam dzisiaj mega paczkę od Ewuni-Mewy. Będzie sadzenie w weekend. Hortensje, budleje i trawy

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Madziu nie tylko Ty masz dosyć tej kapryśnej wiosny
Ja od tygodnia mam kiepski nastrój...Trudno znieść te ciągłe zawirowania. Ten przenikliwy wiatr, chłód i mało słońca
Kiedy skończy się ta zła pogoda?
Podziwiam Cię za pracę w tak niesprzyjających warunkach. Linia super
Nam też zabrakło szpilek, ale już dokupiliśmy i teraz mamy zapas.
Zrobiłaś może zdjęcia tych róż, o których rozmawiałyśmy?

Podziwiam Cię za pracę w tak niesprzyjających warunkach. Linia super

Zrobiłaś może zdjęcia tych róż, o których rozmawiałyśmy?
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu, ależ zmiany zaszły w Twoim ogródku
Śliczne maluchy ścigają się do słonka
Linia nawodnienia

Linia nawodnienia

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Mnie niby Pan ze sklepu wyliczył że 100 sztuk powinno wystarczyć..a tu już naprawdę oszczędnie eM przypinał i brakło. Wstawiam zdjęcia tych listeczków.

A przy okazji jeszcze kilka innych oznak "wiosny".

Bez Madame Lemoine będzie miał zdecydowanie więcej kwiatu niż Syringa Sensation. Ma kilka takich gałązek.

Asiu no właśnie, ścigają się do słonka bo go tak mało. Chcą wessać każdy najmniejszy promyk. A i tych jest niewiele. Jak długo to jeszcze potrwa?

A przy okazji jeszcze kilka innych oznak "wiosny".

Bez Madame Lemoine będzie miał zdecydowanie więcej kwiatu niż Syringa Sensation. Ma kilka takich gałązek.

Asiu no właśnie, ścigają się do słonka bo go tak mało. Chcą wessać każdy najmniejszy promyk. A i tych jest niewiele. Jak długo to jeszcze potrwa?
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
To piekny migdałek się szykuje do kwitnięcia ? Madziu, chyba marne lato będzie tego roku...
tak słuchy chodzą . Ale życie to wszystko zweryfikuje.

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Madziu pracowałaś w taką pogodę,
ja nosa nie wychylam w taki ziąb. Bzy będą cieszyć zapachem, nawet jak będzie tylko dwa kwiaty.
Coraz bardziej kolorowa masz na działce, a jak zakwitną powojniki. 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
A ja tam jestem u Madzi umówiona na oglądanie alei różanej...
Ale na powojniki też z chęcią "łypnę" okiem

Ale na powojniki też z chęcią "łypnę" okiem