Ogródek-moje początki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki cz.2

Post »

Ewelinko, witaj :wit miło mi, że zajrzałaś...
Sama wiem, jak to jest zagubić się na Forum wśród Forumowiczów ;:306 , ale szcześciem natrafiamy na siebie, bo wszystkie drogi prowadzą do Ogrodów ;:65

Okres wiosny sie zbliża ..., a ja nakręcona tym wszystkim oglądam , czytam i szukam nowych roślin. Forum mnie bardzo inspiruje i widzę, że droga moja daleka, ale nie zrażam się, planuję, a jakie będą efekty - sama nie wiem ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Asiu właśnie tak , mnie forum także mocno inspiruje i jeszcze sporo przede mną ;:108 . Zdjęcie z bocianem w tle genialne ;:oj i ten floks ma idealny kolorek ;:108 . Wiosny pragnie już każdy i marzę by już móc ruszyć do ogródka :heja . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu oby już te bociany zaczęły myśleć o przylocie do nas na dobre i oby tą wiosnę nam przytargały jak najszybciej.Ja już jak styczeń minie to będę szczęśliwa ,bo szybciej jakoś zlatuje potem do wiosny.Zamówień już naskładałam ,składam nadal, tylko czy ja to wszystko ogarnę bo myśli i pomysłów milion a potem to różnie u mnie bywa.Różyczki masz cudne,ja też zaczęłam z nimi przygodę i jestem ciekawa jak po tej zimie sobie poradzą i ile ich przetrwa .Miłego dnia i udanych zakupów jak i pomysłów na nowy sezon :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Asiu w nowym roku :wit
Mówisz że wiosna się zbliża, a u mnie pokrywa śniegu wciąż nie maleje, ba nawet dosypuje co rusz nowego :twisted:
Wszyscy tu wyczekujemy czasu gdy będzie można ruszyć do ogrodów.
Różyczka brzoskwiniowa którą pokazujesz urzekła mnie z... liści ;:oj Cudownie zdrowe i soczyście zielone. U mnie niestety często zawituje plamistość, która niszczy taki cudny widok ;:192
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, cudne zdjęcie bocianiego gniazda na tle takiego tajemniczego nieba! ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane :wit

Byłam troszkę podziębiona i sił nie miałam na wirtualne bycie w ogrodach. Ścięło mnie mocno, leżałam i grzałam się w łóżeczku jak małe dziecko. Teraz jest już ok. i wróciłam do życia :wink:

Lucynko róża na zdjęciu na zywo jest żółta, ten kolor moreli nadał aparat w telefonie ;)
Bociany kocham obserwować każdego dnia jak jestem na działce, jak słonko chowa się już spać, bocianie gniazdo na tle zachodu słońca prezentuje się bajecznie ;:173

Obrazek

Ewelinko i ja pragnę wiosny ! Tak strasznie ciągnie się ta zima, mam wrażenie, że z roku na rok coraz gorzej to odczuwam ;:306 ;:306

Obrazek

Dominko jak najbardziej polecam Ci róże "kartonikowe", mogą zdarzyć się pomyłki, opis nie będzie pózniej zgodny z realnym wizerunkiem róży, ale co tam , takie eksperymenty mają swoje uroki :tan

Obrazek

Beatko Dzięki ! pomysłów i chęci jest wiele :D
Też trochę chodziłam po necie i patrzyłam to tu, to tam, ale nic specjalnego nie kupiłam. Nasionka aksamitek i bratków. Pomysłów mam trochę, ale coś mnie blokuje, nie wiem, czy w internecie zakupy roślin nie będą porażką. A Ty Kochana gdzie poczyniłaś zakupy ? i co jak można zapytać ?

Obrazek

Zuziu mam nadzieję, że zima Ci odpuściła troszkę. U mnie zaczął deszcz padać i śnieg o połowę zmalał :D
Żółta różyczka świetna i cudnie pachnie, ale faktycznie liście miała niesamowicie zielono-soczyste, aż miło było ją oglądać. Ciekawe, czy nadal bedzie taka zdrowa, dopiero jest u mnie jeden sezon...
Plamistośc dotyka wiele róż i roślin w moim ogrodzie, znam ten ból ! ;:223

Obrazek

Te róże rabatowe mi przemarzły w zeszłym roku... już ich nie mam. Czy mysleć o innych w to miejsce ... :?

Obrazek

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego weekendu !
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit. Współczuję choróbska tym bardziej, że ja też ostatnio troszkę chorowałam i doskonale Cię rozumiem. Niestety ja nie miałam okazji poleżeć w łóżku ;:222 . Przy małych dzieciach to się nie da tak po prostu w ciągu dnia a szkoda ;:222 . Jako tak się wykurowałam chociaż kaszel wciąż mnie męczy ;:222 . No nic, tyle biadolenia bo wiosna za pasem :tan . Cudna ta biała lilijka a ten żółty kwiatek w ciapy to co ??? Jakaś rudbekia jednoroczna ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko :wit
Zdrówka Ci życzę ! ja już mam starsze dziecko, to i poleżeć mogę :;230 :;230 Kochana też tego doczekasz, chociaż nie życzę żadnych chorób ;:185 Ale poleżeć tak sobie relaksacyjnie, jak najbardziej ;:109
"Kwiatek w ciapy", tak to rudbekia - bardzo je lubię, chociaż mają tendencję rozprzestrzeniania się po ogrodzie, gdzie chcą ! ... i muszę je wtedy okiełznać ;:134

Siedzę teraz w necie i szukam..., łapię się na tym, że WSZYSTKO chciałabym mieć ;:306 Jeszcze na nic się nie zdecydowałam, ale mam już rózne roślinki na liście chciejstw. Przede wszystkim róże :tan
Kompletne wariactwo ;:131

Oglądam też zdjęcia z własnego ogródka i tak się zastanawiam...

Obrazek

Moje biedne wierzby Hakuro..., niestety pomimo podlewania prawie, że uschły. We wrześniu zostały same badyle i tak naprawdę nie wiem, czy ruszą w tym sezonie. Bardzo nieodpowiednie miejsce w moim ogrodzie, wystawione na długo godzinne przebywanie na pełnym słońcu. A tak pięknie się zapowiadały ...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mnie zaczęło coś brać w ubiegłą niedzielę,ponieważ w pracy wszyscy kichający i kaszlący poszłam do lekarza ,było to leciutkie podziębienie ale skorzystałam z propozycji zwolnienia lekarskiego ,poleniuchowałam sobie ,nadrobiłam zaległości w czytaniu i czuję,że mój organizm potrzebował resetu :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko takie zwolnienia są jak najbardziej wskazane ! Teraz coraz wiecej powikłań jest po choróbskach i wychodzą one dopiero po jakimś czasie... np. zapalenie mięśnia sercowego, często po niewyleczonej i wygrzanej grypie.

.. tych powojników też już nie mam ;:174

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu czytam,że chorowałaś .
Mnie też cos bierze ,ale się nie daje .
Szkoda tych clematisów ładne były .Mnie też pełny niebieski padł ,ale to przez mrówki ,które sobie zrobiły w jego korzeniach gniazdo .
Chciejstwa ogrodowe Cie dopadły znam ten ból ;:306
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu :wit
Nie dawaj się, nie dawaj ! ;:134

Uległam dzisiaj chciejstwom :;230 zakupiłam w necie takie roślinki :
róże :
Kremowo-amarantowa, pewnie Papageno :)
Obrazek

Morelowa pnąca
Obrazek

Parkowa angielska, chyba to Pomponella (?)

Obrazek

Parkowa Lichtkonigin Lucia - nie wiem przypadkiem, czy to nie jest ta sama, co moja żółta, gdzie na zdjęciach wyszła "morelowa" ;:65

Obrazek
Azalię Gibraltar

Obrazek

i porzeczko-agrest

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, zakupy przednie! ;:63
Ta morelowa pnąca różyczka - cudo! ;:215
Mam nadzieję, że już po chorobie. ;:303
Wierzbę hakuro też miałam. Podkreślam: miałam. Taką na pniu. Była już duża, z pięknie rozrośniętą koroną, kilka razy przycinaną i to przy użyciu drabinki. No i już nie mam. ;:174 Karczownik. ;:145
Zniszczył mi też kilkuletnią hortensję bukietową, ;:222 która rosła po sąsiedzku z tą wierzbą.
Zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko
różyczki kupiłam na All.. tam niestety nie piszą nazw oryginalnych, ale sugerowałam się opisem i wygladem danej róży.
Też czytałam na forum naszym, Forumki kupują u tego sprzedawcy i są zadowolone.. Czemu nie skorzystać ? ;:215
Jak będę zadowolona, to dokupię na jesieni jeszcze jakieś egzemplarze, zobaczymy !
Tak, jestem po chorobie,już jest w porządku. Trzeba było przez to przejść :? taki sezon...

Przykro mi, że też straciłaś roślinki :( Taki sympatyczny gryzoń a takie szkody dokonuje , ech ! ;:174
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu czy kupowałaś u Botani........,jeżeli tak to warto bo po posadzeniu w tym samym roku pięknie kwitną jakby to był ich kolejny rok na działce i ceny sa bardzo przyzwoite ;:333 :D A jak chcesz znać odmiany to zadzwoń do niego i zapytaj
Piekne kupilas róze ;:215 Do tej morelowej i ja się przymierzałam

Chorobie się nie dałam tylko mnie straszyła .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”