Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Moniś, kilka dni spędziłam w Twoim domu i ogrodzie czytając wpisy, ogladając zdjęcia. Jestem pod wielkim urokiem ,,łatwości,, aranżowania przestrzeni, wszystko jest tak pięknie dobrane, i kolory i faktury. Masz wielki talent do tworzenia piękna, ;:138 ;:138 ;:138 Zazdroszczę takiej umiejętności ;:196 A te dodatki, donice, metal w ogrodzie wa w domu szkło i ceramika, Fantastyczne.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mamy taki sam dylemat
Tyle jest pieknych roślin, że trudno wybrać.
Z jednej strony zazdroszczę Wam tej ilości róż, a z drugiej ciesze się, że mogę sadzić byliny, które też kocham tak jak Ty
Niestety nie mam tyle miejsca co Ty
Domek ogrodnika już prawie gotowy
Na dokładkę murek nabiera rumieńców
Dzieje się u Ciebie
Piszesz, że przesadzasz rosliny. Ja też mam ochote to zrobić.
Jestem niecierpliwą osobą pod tym względem.
Boję się tylko, że na moich piaskach to przesadzanie będzie z marnym efektem.
No, ale zaczynam urlop, więc pewnie bedzie i przesadzanie ;:173
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cudnie,cudnie po prostu.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, jedno słowo MUREK ;:167 ;:167 Toż to piękność sama w sobie, bardzo lubię takie klimaty ;:108 Zdjęcia lilii w popołudniowym słońcu bezbłędne, dasz wiarę, że są tacy, którzy nie lubią zapachu lilii.. ;:202
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Moni :wit
Ale duże, konkretne zmiany ;:oj Przepięknie się zapowiada domek ;:oj .... A mur ;:oj
Przesadzasz? .... U mnie przeniesienie dwóch rozplenic skończyło się prawie ich uśmierceniem - zrobiłam to tuż przed falą upałów, bo nie miałabym kiedy..... ;:219 Potem było strasznie gorąco..... dopiero się pozbierały, ale wyglądają na w połowie suche - jak na wiosnę ;:131 pech... już nigdy tego nie powtórzę.
Moje werbeny kwitną w najlepsze. Twoje też?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Kiedy parapetówka w domku ogrodnika? ;:138
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Klara154 pisze:Mniam.
Wszystko mniam - i słodkości i kwiaty ;)
Ta falbankowa róża to...?
Bardzo kobieca i wręcz... zalotna.
:)
Claire Mrshall - róża Harknessa ;:333 Bardzo ładna odmiana ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon24 pisze:Twój ogród jest wspaniały murek ;:oj , ja to na twoim miejscu nic bym nie przenosiła wszystko pasuje do siebie i wygląda świetnie.
Już przeniosłam - zmiany wyjdą na korzyść, choć jeszcze trochę pracy mnie czeka. Miałam za dużo Pomponelli - aż 7szt. w jednym miejscu (za bardzo mi się podobała w ub.roku i przesadziłam z ilością ;:306 ), za dużo The Fairy, Pink Fairy i Ashamed Fairy - uwielbiam te odmiany, ale też mam już za dużo, co widać, gdy się rozrosły. Musiałam uszczuplić ich ilość. Wprowadziłam też więcej fioletów na tyły rabat - floksy, przetaczniki, budleje. Fiolet ładnie podkreśla urok innych barw na rabatach.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izary pisze:Moniś, kilka dni spędziłam w Twoim domu i ogrodzie czytając wpisy, ogladając zdjęcia. Jestem pod wielkim urokiem ,,łatwości,, aranżowania przestrzeni, wszystko jest tak pięknie dobrane, i kolory i faktury. Masz wielki talent do tworzenia piękna, ;:138 ;:138 ;:138 Zazdroszczę takiej umiejętności ;:196 A te dodatki, donice, metal w ogrodzie wa w domu szkło i ceramika, Fantastyczne.
Izunia, dziękuję za te miłe słowa. Lubię otaczać się pięknymi dodatkami, lubię ładną biżuterię (choć jest stonowana) jak sroka :;230 Przez dłuższy czas malowałam obrazy - mam sporo w domu, a dużo u różnych ludzi, sporo szydełkowałam, szyłam, ale teraz brak mi na to czasu. W domu dodatki na meblach to głównie szkło i wszelkie srebra lub biała porcelana. W ogrodzie lubię terakotowe donice, drewno, stalowe i żeliwne dodatki :) Na nowym domku już wiszą nowe detale, choć dachu jeszcze nie ma ;:131 No tak już mam, co zrobić ;:218
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Mamy taki sam dylemat
Tyle jest pieknych roślin, że trudno wybrać.
Z jednej strony zazdroszczę Wam tej ilości róż, a z drugiej ciesze się, że mogę sadzić byliny, które też kocham tak jak Ty
Niestety nie mam tyle miejsca co Ty
Domek ogrodnika już prawie gotowy
Na dokładkę murek nabiera rumieńców
Dzieje się u Ciebie
Piszesz, że przesadzasz rosliny. Ja też mam ochote to zrobić.
Jestem niecierpliwą osobą pod tym względem.
Boję się tylko, że na moich piaskach to przesadzanie będzie z marnym efektem.
No, ale zaczynam urlop, więc pewnie bedzie i przesadzanie ;:173
Gosiu, ja muszę nieco ograniczyć róże w tym roku - już zrobiło się za ciasno, a nie mogę już tworzyć kolejnych rabat, bo i tak przy tym, co jest mam ogrom pracy z utrzymaniem odpowiedniej kondycji i odchwaszczaniem.
Domek ma już zakończony etap murów, zrobiony jest wieniec i wypuszczone kotwy do mocowania dachu, wstawione drzwi, okienko. Muszę teraz zamówić drewno na dach. No i czeka nas malowanie stolarki - będzie kolor brązowy.
Z przesadzaniem mam tak co roku, że w największe upały przenoszę rośliny ;:14 - niestety zawsze na tym cierpią, choć zapewniam im 2x dziennie podlewanie. Na szczęście żadna nigdy nie wypadła, a w kolejnym roku dobrze się regenerują :uszy . Ciekawa jestem jakie rewolucje się toczą u Ciebie?

-- N 02 sie 2015 08:11 --
Ewa7 pisze:Cudnie,cudnie po prostu.
Dziękuję, Ewuniu :)

-- N 02 sie 2015 08:13 --
nifredil pisze:Moniko, jedno słowo MUREK ;:167 ;:167 Toż to piękność sama w sobie, bardzo lubię takie klimaty ;:108 Zdjęcia lilii w popołudniowym słońcu bezbłędne, dasz wiarę, że są tacy, którzy nie lubią zapachu lilii.. ;:202
Sabinko, dziękuję ;:196 Wiem, że są takie osoby. Ja osobiście nie toleruję zapachu lilii w domu, ale w ogrodzie baaaardzo lubię ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justi177 pisze:Moni :wit
Ale duże, konkretne zmiany ;:oj Przepięknie się zapowiada domek ;:oj .... A mur ;:oj
Przesadzasz? .... U mnie przeniesienie dwóch rozplenic skończyło się prawie ich uśmierceniem - zrobiłam to tuż przed falą upałów, bo nie miałabym kiedy..... ;:219 Potem było strasznie gorąco..... dopiero się pozbierały, ale wyglądają na w połowie suche - jak na wiosnę ;:131 pech... już nigdy tego nie powtórzę.
Moje werbeny kwitną w najlepsze. Twoje też?
Tak, trawy nie tolerują przenoszenia w trakcie sezonu - już wypróbowałam i staram się unikać, ale inne przenoszę cały sezon ;:131
Mur będzie kontynuowany od poniedziałku, więc sądzę, że do końca tygodnia będzie coś widać. W planie wykonanie łuku w przejściu i wykończenie w górze części kamiennej.
Werbeny przyjęły się ładnie, ale jeszcze nie kwitną - na jednej jest już piękny pąk, ale dopiero po niedzieli zakwitnie :heja Cieszą mnie te werbenki ogromnie :tan ;:196

-- N 02 sie 2015 08:24 --
Marzena2007 pisze:Kiedy parapetówka w domku ogrodnika? ;:138
Marzenko, oj, jeszcze troszkę pracy przed nami - troszkę mamy obaw jak uporamy się z daszkiem, bo chcę 4-spadowy, żeby pasował do domu, altanki itp., a to będzie skomplikowane ;:173 Mam nadzieję, że się uda ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Monika, masz piękny, dojrzały ogród. Zachwycają mnie kwitnące rośliny wspaniale połączone w duże grupy. Uwielbiam Cię odwiedzać, choć nie zawsze zostawiam tu ślad ;:175
Gratuluję domku ogrodnika. Ciekawa jestem końcowego efektu ;:168
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Moniś, utalentowana z Ciebie osoba ;:138 ;:138 Wszystko tak pasuje do siebie, a te detale tylko podkreślają urodę roślin Uwielbiam takie klimaty, ale chyba sama ( poza biżuterią ) nie umiem tak dopasowac wszystkiego, zeby mimo róznych materiałów, faktur, kolorów stanowiły tak elegancką, spójną całość. Wizyty u Ciebie to czysta przyjemność :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, wpadam na parapetówkę :lol: I szepnij gdzie kupujesz te cudne gadżeciki??
Psiunio do wycałowania, kocham takie kokardkowe psiaczki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”