Ewciu Iryski koniecznie trzeba mieć w ogrodzie. Ja kupowałam, kupowałam i dopiero zaczyna być efekt po kilku latach.W tym roku posadziłam sporo nowych irysów niskich odmian. Wolę niskie bo te wysokie kładą się na ziemie.
Elu dziękuję za poradę odnośnie kalafiora

związałam ich liście i faktycznie jakoś szybko rosną w ciemnościach
Moniczko Jeśli chodzi o szpinak,to w tamtym roku też mi nie wyszedł, siałam na piaszczystej glebie. W tym roku jest piękny bo ziemia była przygotowana jesienią, obornikiem i ziemią z kompostu. Buraczki siałam do gruntu tak, ale też jestem ciekawa czy będą buraki, czy same liście tak jak w ubiegłym roku

Dziękuję za poradę o selerze,tak uczyniłam.
Milcia120 Witaj Kochana, zapraszam częściej do mojego ogródka
Małgosiu tak robię listki selera obrywam, i podsypuję kompostem. Zaglądam tam w ziemię ale jak na razie nie ma kuli

..oby była bo się zdenerwuję w tym roku już na maxa. Wiesz,że ten naciowy seler przezimował mi w gruncie!
Wiola dziękuję Ci. Kokosiki są bardzo nieznośne ale kochane
Aniu chyba do Mai się nie nadaję, bo u niej są same ogrody pod linijkę. Ja nie siałam warzyw po sznureczku tylko na oko .. wydaje mi się że jest krzywo

Pachnie wszystko nawet sałata, aż strach pomyśleć co my jemy w tych warzywach ze sklepu, ile tam jest chemii rakotwórczej. Aniu, pokochałam warzywniak, tak samo róże w ogóle wszystkie rośliny,drzewa, krzewy
Pozdrawiam wszystkich.