Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Witaj Bogusiu,przy pierwszym zdjęciu utknęłam ,ależ widok,co tam zima za oknem jak ma się do dyspozycji taki ogród,furtka otwarta ,wiec spaceruję,pozdrawiam i pięknych snów życzę :wit ;:168
fela07
50p
50p
Od: 20 kwie 2013, o 13:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Bogusiu napiszę krótko: piękny duży ogród a w nim tyle wspaniałych nasadzeń, pracy i wspaniała właścicielka ;:108 ;:180
Zwróciłam uwagę w ostatniej sesji zdjęciowej na malope - muszę poszukać w sklepach ogrodniczych.
Udanych wschodów i plonów oraz dużo zdrowia na nowy sezon ogrodniczy
pozdrawiam serdecznie - Fela
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu zawsze mnie zachwycają łany margaretek, to zdjęcie jest cudo. w tym roku coś takiego postaram się stworzyć u siebie.
Zamówienie nasienne duże, oby wszystko wykiełkowało w 100%
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani ,witam serdecznie w piękne, niemal wiosenne przedpołudnie. Na termometrze +5,6*, bezwietrznie , dokoła zieleni się trawka a w powietrzu czuć wiosnę ;:108
Za chwilę wybiorę się do ogrodu, podpatrzeć co w nim się dzieje??? Podzielę się z Wami spostrzeżeniami ;:108

Eluniu! :wit ja eksperymentuję z roślinkami ,których nie znam , ale nie zawsze to się udaje. Dwa lata temu kupiłam sporo pnączy jednorocznych, niestety nie ujrzałam ich piękna , bo nasionka nie skiełkowały ;:222 Wieczornika też nie znam , choć to prawdopodobnie znana , stara roślina.
https://zojeczka.wordpress.com/2012/05/ ... ik-damski/
Martusiu! Pierwsze zdjęcie uwiecznia typowo naturalistyczny ogród , bez większej mojej ingerencji. Te margaretki z kosaćcami i irysami / typowymi / co roku pod koniec maja ,rozpoczynają swój spektakl. Obawiam się,ze w tym roku będzie ich mniej , a to za sprawą moich kamiennych ścieżek/ część ich usunęłam/. Dopadła mnie ostatnio bezsenność, to i nie ma snów ;:306 za to w głowie kłębią się plany ogrodowe. ;:108 Zapraszam , spaceruj ;:108 ;:168
Felu!witam serdecznie i dziękuję za tak miłe słowa pod adresem mojej pracy , ogrodu i mojej osoby. Malope, ciekawa roślinka, , choć powiem szczerze,ze nie zbierałam nasion i nie wiem czy coś się wysiało.Jakoś nie mam zwyczaju zbierania nasionek.
Sama jestem ciekawa co mi wyrośnie z tej ogromnej ilości, różnorodnych nasionek. Pogoda sprzyja, miejmy nadzieję ,ze zima już nie wróci i wkrótce rozpoczniemy nowy sezon ogrodniczy na całego ;:108 Pozdrawiam! ;:168
Dorotko!Kocham margaretki , wdzięczne kwiatki, wspaniale dekorują ogród i prezentują się na tle zieleni, całkowicie bezobsługowe. W zestawieniu z fioletowymi i niebieskimi irysami i kosaćcami tworzą urzekający widok. Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Soczysta zieleń,łany kwiatów to jest to co u Ciebie Bogusiu lubię oglądać,
podoba mi się też energia która od Ciebie promieniuje,jesteś zawsze cała w skowronkach,
może troszkę podkradnę Twojego optymizmu ,bo ja mam dni gorsze i lepsze,całuski zostawiam i przygarnę to co jest mi potrzebne,jeśli pozwolisz ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko! ;:168 cieszę się,że odczuwasz radość z bywania w moim ogrodzie...oczywiście, bierz co chcesz/ wszystko co Cię wzmocni/ ;:108
O tak, energia mnie rozpiera ;:108 , optymizm nie opuszcza , to co złe, nie dopuszczam do siebie, zatem ślę te dobre fluidy ;:306
Zdróweczka życzę i pozytywnej energii ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

bwoj54 pisze: O tak, energia mnie rozpiera ;:108 , optymizm nie opuszcza , to co złe, nie dopuszczam do siebie, zatem ślę te dobre fluidy ;:306
Bogusiu to zupełnie jakbym o sobie czytał :D Moją energię częściowo hamują zwały śniegu, które za oknem widzę ale zawsze o wszystkim myślę pozytywnie ;:215 Widzę, że też robisz listę zakupową na ten rok, magnolia parasolowata - świetny wybór! Kilka lat chorowałem na to drzewo a teraz mam 2, jedno nie rośnie bo go 3 razy przesadzałem za to drugie w 2014 urosło z 20 do 60 cm, nie mogę się doczekać ich różowych szyszek. Swoją listę też mam - około 40 drzew, jakoś muszę upchnąć. Pisałaś o wieczorniku damskim, miałem przez 2 lata, kwitło w drugim, pięknie wygląda i pachnie, niestety padło zimą. Aż nie mogę uwierzyć, że nie masz śniegu, miejscami mam go ponad 60 cm ;:oj
Pozdrawiam serdecznie optymistko ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale, miło że jesteś!Pozytywne myślenie, nastawienie -to jest to!
Chciałabym jak najszybciej wyruszyć, tak na dobre, do ogrodu. Dzisiaj odbyłam spacer, podpatrzyłam co nieco, dotleniłam się i oczywiście jak zwykle planowałam !!! Taka u mnie w tym roku zima , w większości ,jak na dzisiejszych fotkach.
Listy zakupów na dzień dzisiejszy zaktualizowane, zamówienia wysłane/ niektóre opłacone/. Czuję ,ze na tym się nie skończy , ponieważ na początku marca mam zamiar odwiedzić kilka szkółek w okolicy/ co kupię? na razie nie wiem? na pewno nie wrócę z pustymi rękoma ;:306 / mąż pyta, czy pojadę osobowym czy ma jechać busem? ;:306 ;:306 ;:306 / Muszę trochę przystopować z zakupami ogrodowymi, ponieważ w wakacje wybieramy się na Mazury / z nastoletnią wnuczką ;:108
Ależ masz ogromną ilość drzewa do posadzenia, czy to owocowe? czy też dekoracyjne? ;:168

podpatrzone i utrwalone dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu co za roślina jest na zdjęciu pod pniakiem? Czy to ciemiernik fioletowy?
Zamawiam same ozdobne, na owocowe miejsce skończyło się w październiku.
Może lepiej jedź busem na zakupy, nie będzie ograniczeń żeby czegoś nie brać bo się nie zmieści ;:306 Ile było u Ciebie najzimniej tej zimy? Śnieg, patrząc po zdjęciach mieliście chyba tylko raz ;:oj
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Największy mróz dotychczas -5C ;:306 Śniegu bylo jak na lekarstwo ,raz ok. 2cm ,przez 2 dni. Dwa razy poprószyło, ot taka u mnie była zima.
Ta roślinka to Ciemiernik cuchnący. No to pochwal się jakie ozdobne drzewka posadzisz?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mogę zdjęcia kartce zrobić i wkleić? Trochę tego jest i nie chce mi się przepisywać :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BOGUSIU ,Twój ciemiernik to nie cuchnący ,bo cuchnący ma zielone kwiaty .Twój to może Ciemiernik purpurowy :?:

Tak wygląda cuchnący .
Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale, oczywiście...szkoda czasu na przepisywanie.
Jolu!dziękuję, a widzisz to ktoś mnie kiedyś wprowadził w błąd . Zgadzałoby się, po kolorze kwiatów, purpurowy.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że da się doczytać...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście, pismo kaligraficzne ;:108 sporo tego, a kiciuś uroczy. Dziękuję i pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”