Róże u Doroty
Re: Róże u Doroty
Dorotko-róże masz nadal urzekające,piękne i czarujące.Bailando i u mnie jeszcze kwitnie razem z Baronesse(obie na pólnocnej wystawie-czyli,że mniej słońca bardzo im odpowiada) Lacre,Aspirin i Vaillą.Półcień skutkuje też tym,że póżniej zaczynają kwitnąć ale za to dłużej.
Sadzonki ładne z F i życzę by się dobrze przyjęły.
Sadzonki ładne z F i życzę by się dobrze przyjęły.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bailando i Artemis mają przepiękny kształt kwiatów. Abraham Darby też śliczny. Cieszę się, że przynajmniej jego mam.
Już pasuję z sadzeniem róż w tym roku. Nawet, gdyby rodzinka nie podupadła na zdrowiu, to nie mam siły na przygotowanie nowych miejscówek.
Podziwiam Cię za konsekwentne podlewanie. W moim ogrodniczym mogliby brać z Ciebie przykład, a przewyższasz ich liczbą róż i to wielokrotnie. Moja glina dobrze trzyma wilgoć, więc się nie fatyguję zbyt często, a jeśli już, to wąż ogrodowy idzie w ruch. Jestem zbyt leniwa, żeby zostać prawdziwą różaną dziewczyną
Już pasuję z sadzeniem róż w tym roku. Nawet, gdyby rodzinka nie podupadła na zdrowiu, to nie mam siły na przygotowanie nowych miejscówek.
Podziwiam Cię za konsekwentne podlewanie. W moim ogrodniczym mogliby brać z Ciebie przykład, a przewyższasz ich liczbą róż i to wielokrotnie. Moja glina dobrze trzyma wilgoć, więc się nie fatyguję zbyt często, a jeśli już, to wąż ogrodowy idzie w ruch. Jestem zbyt leniwa, żeby zostać prawdziwą różaną dziewczyną

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorotko, chodzę i wszystkich zamęczam moim małym niepokojem.Muszę wykopać teraz 3 róże, dla koleżanki, która lubi wielkokwiatowe, a ja....niekoniecznie. I co, mam je obciąć przed wykopaniem? A one jeszcze mają pąki, a ona, ta koleżanka musi teraz wkopać, bo ma jakieś tam swoje plany. Nie chciałabym aby im zaszkodzić,wszak to moje królewny, tylko nie mogą dłużej ze mną być, bo rosną za duże. I mają już kilka lat, chyba 4.Ratunku co mam robić 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że oprócz róż masz też inne kwiaty
.Abraham Darby- ma świetny kolorek a jak z zapachem?

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Dorotko, masz rację, że Queen Elizabeth ma największe i chyba najpiekniejsce kwiaty właśnie teraz. Mimo, że nie wiedziałam jak ją ciąć, okazało się, że rozrosła się i ciągle kwitnie.
Proszę, nie pisz - ostatnia ta, ostatnia tamta, bo tak jakoś smutno się robi, a ja ciągle mam nadzieję, że jeszcze długo będziemy cieszyć się naszymi pupilkami. Czego życzę i Tobie i sobie i Wszystkim na tym Forum.
Proszę, nie pisz - ostatnia ta, ostatnia tamta, bo tak jakoś smutno się robi, a ja ciągle mam nadzieję, że jeszcze długo będziemy cieszyć się naszymi pupilkami. Czego życzę i Tobie i sobie i Wszystkim na tym Forum.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie też zdecydowania bardziej podobają się jesienne kwiaty. Są niezwykle trwałe, i to u odmian, u których w czerwcu kwiat opada po jednym dniu.
Susza i u mnie niemiłosierna. Już mnie nadgarstek boli od podlewania konewką, choć nie daję pod jedną sztukę aż tak dużo litrów co ty.
Pozdrawiam słonecznie
Susza i u mnie niemiłosierna. Już mnie nadgarstek boli od podlewania konewką, choć nie daję pod jedną sztukę aż tak dużo litrów co ty.
Pozdrawiam słonecznie

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dorotko a mnie tym razem urzekło Bailando
Queen Elizabeth rzeczywiście ładniejsza jesienią...
Pozostałe różyce też piękne

Pozostałe różyce też piękne

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko ja też podlewam moje róże konewką,jedną pod krzak.U mnie okropna susza ostatnio.Jutro może spadnie deszcz:)
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
U mnie ostatnio pada codziennie , więc przynajmniej podlewanie z głowy 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlatego tak cudnie kwitną jak dostają tyle napojów
Moje podlewał obficie deszcz calutki prawie sierpień no i we wrześniu również .Na razie podlewam tylko przesadzone róże i czekam na deszcz

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Witajcie
Pozwolę sobie odpowiadać na raty, żeby mi znowu posty nie poszły w ' Kosmos '
Moniko Soczewko nie upieram się, że to Leonardo, ale mam też drugiego i one bardzo podobne
Dostałam wiadomość od Pana Tomka Krzyżanowskiego z F, który napisał, że to na pewno nie jest Giardina, a właśnie wygląda ta róża na Leonarda. Pamiętasz jak się spotkałyśmy i mówiłam, że widziałam Leonardy w OB w Warszawie? One wyglądały identycznie jak moja.
Wiesz...jak byś chciała ją mieć to może spróbuję ją ukorzenić z patyczka wiosną. Nigdy tego nie robiłam ,ale zapytam doświadczonych w tym temacie dziewczyn.
Dla Ciebie Leonardo, albo NN, ale na razie tak go będę nazywać, chyba, że ktoś znajdzie inną nazwę tej róży

Aniu aneczka 1979 gdybym miała miejsce to Princess Alexandra of Kent rosła by u mnie jako soliter, jest tego warta. Myślę, że Artemis i Alexandra mogą razem ładnie wyglądać.
Dla Ciebie Artemis i Princess Alexandra of Kent

Tolinko dziękuję
za informacje o Liatrze. Już obcięłam...tylko czy nie za późno okaże się w przyszłym roku
Mój Chopin wybił długi dwumetrowy pęd, a na jego szczycie cały pęk kwiatów. Jeśli chodzi o szerokość to ma ok. 60 cm, więc nie jest za szeroki. Mam go ok. 5 lat. Rośnie w towarzystwie Polarstern, a po drugiej jego stronie rośnie wielkokwiatowa czerwona NN. Cała rabata z Chopinem jest w tonacji naszych barw narodowych
Wcześniejsze kwitnienia to kolor kwiatów był bardziej kremowy...to ostatnie kwiaty miały lekko żółtawy środek, ale ja jego kolor oceniłabym bardziej jako właśnie kremowy.
Dla Ciebie Tolinko, Chopin

Moniko Soczewko nie upieram się, że to Leonardo, ale mam też drugiego i one bardzo podobne

Dostałam wiadomość od Pana Tomka Krzyżanowskiego z F, który napisał, że to na pewno nie jest Giardina, a właśnie wygląda ta róża na Leonarda. Pamiętasz jak się spotkałyśmy i mówiłam, że widziałam Leonardy w OB w Warszawie? One wyglądały identycznie jak moja.
Wiesz...jak byś chciała ją mieć to może spróbuję ją ukorzenić z patyczka wiosną. Nigdy tego nie robiłam ,ale zapytam doświadczonych w tym temacie dziewczyn.
Dla Ciebie Leonardo, albo NN, ale na razie tak go będę nazywać, chyba, że ktoś znajdzie inną nazwę tej róży

Aniu aneczka 1979 gdybym miała miejsce to Princess Alexandra of Kent rosła by u mnie jako soliter, jest tego warta. Myślę, że Artemis i Alexandra mogą razem ładnie wyglądać.
Dla Ciebie Artemis i Princess Alexandra of Kent

Tolinko dziękuję

Mój Chopin wybił długi dwumetrowy pęd, a na jego szczycie cały pęk kwiatów. Jeśli chodzi o szerokość to ma ok. 60 cm, więc nie jest za szeroki. Mam go ok. 5 lat. Rośnie w towarzystwie Polarstern, a po drugiej jego stronie rośnie wielkokwiatowa czerwona NN. Cała rabata z Chopinem jest w tonacji naszych barw narodowych

Wcześniejsze kwitnienia to kolor kwiatów był bardziej kremowy...to ostatnie kwiaty miały lekko żółtawy środek, ale ja jego kolor oceniłabym bardziej jako właśnie kremowy.
Dla Ciebie Tolinko, Chopin

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Oj dobrze , że mi przypomniałyście o podlewaniu nowoposadzonych róż.
Jak ja lubię Chopina! Od zawsze!

Jak ja lubię Chopina! Od zawsze!
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
A co to to nie Leonardo tylko jakaś inna ?
Może History
Wiem ! Księżna Dorotka

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Mati Abrahamek będzie dzisiaj jak mi starczy cierpliwości , bo coś dzisiaj Fotosik strasznie wolno ładuje zdjęcia.
Moja Mary Rose to jeszcze młodziutka róża, kupiona w lipcu. Jest mała ok. 40 cm, ale wigor ma niesamowity. Od lipca kwitnie już po raz drugi. Jak będzie zimowała to się okaże...na pewno dostanie kopiec i jakąś kołderkę.
Dla Ciebie wczorajsze zdjęcie Abrahamka...później będą dzisiejsze

Helenko Mnie też najbardziej podobały się sierpniowe fotki Abrahama...chociaż te jesienne październikowe kwiaty też zachwycają
89 szt. to
kolekcja. Jak znam życie na tym się u Ciebie nie skończy
My wszystkie tak mówimy, że już więcej nie...a potem i tak jak nam coś zapadnie w
to musimy to mieć.
Dla Ciebie również Abraham, zdjęcia wczorajsze i dzisiejsze.

Moniko chalaputkowo dziękuję za tak ciepłe słowa
Dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie Munstead Wood

Daysy
mój M W kwitnie już ostatnim, ale jakże pięknym kwiatem.
Dla Ciebie Mary Rose...wczorajsza fotka

Moja Mary Rose to jeszcze młodziutka róża, kupiona w lipcu. Jest mała ok. 40 cm, ale wigor ma niesamowity. Od lipca kwitnie już po raz drugi. Jak będzie zimowała to się okaże...na pewno dostanie kopiec i jakąś kołderkę.
Dla Ciebie wczorajsze zdjęcie Abrahamka...później będą dzisiejsze

Helenko Mnie też najbardziej podobały się sierpniowe fotki Abrahama...chociaż te jesienne październikowe kwiaty też zachwycają

89 szt. to

Dla Ciebie również Abraham, zdjęcia wczorajsze i dzisiejsze.

Moniko chalaputkowo dziękuję za tak ciepłe słowa

Dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie Munstead Wood

Daysy

Dla Ciebie Mary Rose...wczorajsza fotka

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Rajuniu jaki Abraham boski