Marysiu,rób listę ,bo ja się już gubię co się komuś podoba na razie robię listę z nasionami maków,koniecznie musisz do mnie zaglądnąć na żywo to wszystko sobie odtworzysz ,tak myślałam ,ze się ucieszysz jak znajdziesz coś znajomego,pozdrawiam i życzę miłego dnia
Iwonko,miło,że jesteś i podoba się ogród i fajnie ,że można się nim podzielić i Wami ,pozdrawiam
Beatko już zapisałam na maki zapraszam znowu
Małgosiu,pysznogłówki szybko pokazują co potrafią ,mam teraz jeszcze parę innych odmian i kolorów i też pięknie zakwitły ,później pokażę ,miłego dnia życzę
Madziu,tak to skrzyp błotny ,on rośnie kępami mam go 2 lata i nie rozchodzi się nigdzie ,jest trujący ,ale takich roślin w ogrodzie jest mnóstwo,rozmnożyłam go przez podział na wiosnę ,ale kto przyjedzie do ogrodu to rozdaję i znowu mam 3 kępki ,bo super wygląda przy wodzie i wszystkim się podoba,kupiłam go w sklepie ogrodniczym,
a skrzyp ,który rośnie w ogrodzie to skrzyp polny i jest świetnym środkiem do gnojówki która wzmacnia rośliny i chroni od chorób ,ja go zbieram do wiadra zalewam wodą i jak zrobi się gnojówka to podlewam kwiatuszki ,jest więc bardzo przydatny w ogrodzie,pozdrawiam
Aluś już sprawa z kichawcem się wyjaśniła, mam go od Stasi ,nie oznaczyłam go ,bo uważałam ,że takie to proste ,a potem zapomniałam

,naparstnicy rdzawej mam pod dostatkiem ,a jeżeli ona nagle zwiędła to znaczy ,że coś jej zjądło korzonki,miłego dnia życzę i buziaczki dla Ciebie
Iwonko,jak miło Cię widzieć,to skrzyp błotny kupiony w sklepie ogrodniczym ,nie rozchodzi się rozłogami tylko tworzy kępy mam go 2 lata,świetnie wygląda przy wodzie,zapraszam znowu i życzę dużo zdrówka i miłego dnia
Dorotko,witam po przerwie ,miło,że podobają sie moje kwiatuszki ,w każdym ogrodzie można coś wypatrzyć ciekawego,miłego dnia życzę
Pati,przez to forum dużo można się nauczyć i poznać wiele ciekawych roślin,zapraszam znowu ,bo jeszcze dużo będzie różności,buziaczki dla Ciebie
Stasieńko,ta prawda ,że laba się skończyła,ale wcale nic nie robię w ogrodzie ,bo jakoś nie mogę się zabrać,a krwawnik nie oznaczyłam jak sadziłam ,bo wydawało mi się takie proste ,że nie ma potrzeby tego robić

,ale tyle roslin w ogrodzie w tym roku posadziłam nowych i w końcu poległam,dobrze ,że pokazałaś swój i podpisałaś i wtedy było dla mnie prawie jasne co mam i od kogo,hosty wszystkie rośną ładnie,powojniki niektóre chwycił uwiąd ,ale myślę ,że dadzą radę od początku,pozdrawiam i miłego dnia życzę