Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Zapraszam na wieczorny spacerek do rozgrzanego słońcem ogrodu

skrzyp
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[URL=http://s847.photobucket.com/user/ma

rbruz52/media/IMG_8942_zps9b9cb3b5.jpg.html]Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Głowaczek bardzo mi się podoba. W sumie przypomina pokrojem werbene patagońską.
Czy to roślina wieloletnia?
Świerzbnicą jestem zachwycona ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pajęcznica liliowata
Obrazek

Obrazek

pomponela i coś białego ,nie wiem co to
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pysznogłówka i pajęcznica liliowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pysznogłówka i Annabel
Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluś ,po urlopie trudno przejść do rzeczywistości i zabrać się do roboty,jeszcze przez 2 dni boli mnie głowa ,więc nic nie robię oprócz obiadów ,chociaż ogród zarósł chwastami ,ale niech poczeka ,Ratibidię mam 2 lata,ale mogę zebrać nasiona jeżeli chcesz,Alu z różą pomponellą rośnie roślina o drobnych białych kwiatuszkach ,wydaje mi się ,że widziałam ją u ciebie ,czy ona nie jest od ciebie,jeżeli tak to powiedz co to jest,pozdrawiam ;:168

Gosiu,Głowaczek jest byliną ,doskonale zimuje ,ale nie wiem o jakiej Ty mówisz Świerzbnicy,może chodzi Ci o Krwawnicę ,te różowe kłosy,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu u Ciebie trzeba być codziennie, żeby znać Twój piękny ogród ! oglądam te wszystkie zdjęcia na wdechu, bo co jedno to pyszniejsze. Chyba będą robić listę ulubionych ;:306
A jak miło widzieć coś znajomego. Buziaki i cieszę się, że wróciłaś ;:4
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta, co można powiedzieć o Twoich rabatach ... zachwycające, pełne różności i ciekawych roślinek, cudnie ;:167
Pozdrawiam, Iwona.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, czego tam u Ciebie nie ma? Wszystko pięknie kwitnie.Kolorowo i soczyście, a ten łan pysznogłówek wprost boski. Czy one się szybko rozrastają?
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wow, ale widoczki. Czy skrzyp, który widać na jednym ze zdjęć został celowo posadzony, czy sam się posadził? U mnie są takie miejsca w ogrodzie, gdzie pojawiają się dosłownie całe łany skrzypu. Ciężkie do likwidacji, wypielić nie sposób, żadna chemia tego nie rusza, więc musiałam się nauczyć z tym żyć...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Martuś.
Ta roślina kwitnąca na biało to krwawnik kichawiec. Porównaj u wujka Google. Mam ją , choć nie masz jej ode mnie.
A o pozbieraniu nasionek ratibidy myślałam z myślą o Tobie, bo nie jest długowieczną byliną. Przynajmniej u mnie tak było.
Ale mam prośbę pozostaw mi sadzonkę lub nasionka z naparstnicy rdzawej, bo moja kwitła i nagle zrobiła kaput. Nie wiem co jej zaszkodziło deszcz czy upał.
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu :wit ale fajny spacerek sobie zrobiłam, tyle piękności obejrzałam ;:138 Martusiu, ten skrzyp to jakiś specjalny, ozdobny, czy jak? prześliczne pole pysznogłówki, ale to cudnie wygląda, Martusiu, głowaczek od Ciebie mi zakwitł, ale na taboret właziłam żeby mu zdjęcie pstryknąć ;:306
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Martuś... ;:196
Ale mnie u Ciebie nie było, kawał czasu...
Oglądam i oglądam i wyjść od Ciebie nie mogę... Tyle piękności Ci kwitnie, że aż nie chce się nigdzie iść... ;:168
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jestem tu drugi raz i tak wspaniale jest,ze kilka razy przewijalam ostatnio dodane zdjecia,pelna zachwytu,niektore kwiatuchy widze po raz pierwszy ;:oj
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Laba się skończyła ;:306 teraz z nową energią , czas wracać do rzeczywistości i walki z chwastami. ;:134
Bo bajeczny ogród, pod Twoją nieobecność świetnie sobie poradził, a wręcz stał się bardziej tajemniczy ;:oj ogrodnika nie ma to chwasty szaleją. ;:148
Ten krwawnik kichawiec to masz ode mnie, czyżbyś sobie nie zapisała, przecież wszystkie roślinki miałaś podpisane. ;:224
A jak Ci rosną pozostałe, czy hosty dobrze się wybarwiły a powojniki zdrowo zakwitły. :?: :?:
Głowaczek zakwitł mi 3 kwiatkami i sfociłam go tylko z daleka, bo z drabiną nie było jak tam wleźć. ;:306
Złocień żółty wspaniale kwitnie a u białego przetacznika jest jeden kłosek, na pozostałe czekam a floxa to nawet nie wiem gdzie wsadziłam. Mówisz, że zakwita później, to zobaczymy, wtedy go zlokalizuję. :tan
Buziaczki ślę i zdrówka życzę. ;:196 ;:196 ;:7
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,rób listę ,bo ja się już gubię co się komuś podoba na razie robię listę z nasionami maków,koniecznie musisz do mnie zaglądnąć na żywo to wszystko sobie odtworzysz ,tak myślałam ,ze się ucieszysz jak znajdziesz coś znajomego,pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:3 ;:168

Iwonko,miło,że jesteś i podoba się ogród i fajnie ,że można się nim podzielić i Wami ,pozdrawiam :wit :wit

Beatko już zapisałam na maki zapraszam znowu ;:65

Małgosiu,pysznogłówki szybko pokazują co potrafią ,mam teraz jeszcze parę innych odmian i kolorów i też pięknie zakwitły ,później pokażę ,miłego dnia życzę ;:196 ;:196

Madziu,tak to skrzyp błotny ,on rośnie kępami mam go 2 lata i nie rozchodzi się nigdzie ,jest trujący ,ale takich roślin w ogrodzie jest mnóstwo,rozmnożyłam go przez podział na wiosnę ,ale kto przyjedzie do ogrodu to rozdaję i znowu mam 3 kępki ,bo super wygląda przy wodzie i wszystkim się podoba,kupiłam go w sklepie ogrodniczym,
a skrzyp ,który rośnie w ogrodzie to skrzyp polny i jest świetnym środkiem do gnojówki która wzmacnia rośliny i chroni od chorób ,ja go zbieram do wiadra zalewam wodą i jak zrobi się gnojówka to podlewam kwiatuszki ,jest więc bardzo przydatny w ogrodzie,pozdrawiam ;:168

Aluś już sprawa z kichawcem się wyjaśniła, mam go od Stasi ,nie oznaczyłam go ,bo uważałam ,że takie to proste ,a potem zapomniałam ;:306 ,naparstnicy rdzawej mam pod dostatkiem ,a jeżeli ona nagle zwiędła to znaczy ,że coś jej zjądło korzonki,miłego dnia życzę i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,jak miło Cię widzieć,to skrzyp błotny kupiony w sklepie ogrodniczym ,nie rozchodzi się rozłogami tylko tworzy kępy mam go 2 lata,świetnie wygląda przy wodzie,zapraszam znowu i życzę dużo zdrówka i miłego dnia ;:196 ;:196

Dorotko,witam po przerwie ,miło,że podobają sie moje kwiatuszki ,w każdym ogrodzie można coś wypatrzyć ciekawego,miłego dnia życzę ;:168

Pati,przez to forum dużo można się nauczyć i poznać wiele ciekawych roślin,zapraszam znowu ,bo jeszcze dużo będzie różności,buziaczki dla Ciebie ;:196

Stasieńko,ta prawda ,że laba się skończyła,ale wcale nic nie robię w ogrodzie ,bo jakoś nie mogę się zabrać,a krwawnik nie oznaczyłam jak sadziłam ,bo wydawało mi się takie proste ,że nie ma potrzeby tego robić ;:306 ,ale tyle roslin w ogrodzie w tym roku posadziłam nowych i w końcu poległam,dobrze ,że pokazałaś swój i podpisałaś i wtedy było dla mnie prawie jasne co mam i od kogo,hosty wszystkie rośną ładnie,powojniki niektóre chwycił uwiąd ,ale myślę ,że dadzą radę od początku,pozdrawiam i miłego dnia życzę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj piękny dzień i nie taki duszny ,więc spacerek będzie miły,zapraszam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

drugie kwitnienie ostróżek