Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Orange Dream, muszę popatrzeć :D , za mną oprócz Marii " chodzi" jeszcze Orange Rocket -piękny jest, przeczytałam jeszcze raz Twoją listę i nie ma tam Berberysa Harlequin i Pink Attraction ,mam oba ,też bardzo ciekawe takie cukiereczki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No nareszcie obudziłąs się z zimowego snu i zaczęłas pokazywać swój piekny ogród.
Przepięknie to wszystko urządziłaś.
Widziałam biały kosmos. Zastanawiałam się nad nim. Czy on faktycznie dużo mniejszy rośnie niż jego kolorowi kuzyni?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aż miło popatrzeć na takie zdjęcia ;:333 pięknej bujnej roślinności
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mamy niemal taki sam zestaw roślin :tan Zrobiłaś mi (i penie nie tylko mnie) wielką przyjemność tymi kolorami.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

O żeż Ty ;:oj i powiedz mi co ja mam napisać? Brakuje mi słów :roll: ...powiem tak BAJKA
;:215 ;:215 ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosia białą kup koniecznie, bo sama widzisz, że cudo, miłej nocki, dzięki ;:196
Ewa Ty wiesz, że budleja jest dla Ciebie :D wiesz, różowej fotki mi się gdzieś zapodziały, pozdrawiam Cię ;:196
Ania dzięki wielkie, straszmy ją kwiatkami :pogon
Dorota no jasne, że Orange Rocket miałam na myśli, nie wiem, czemu dream napisałam ;:306 , no co , lata lecą :;230 . odmian, które wymieniłaś nie mam, ale wiesz co Dorotka, czuję, że będę miała :;230 ;:304
Małgosia Margo/b] dzięki, bardzo mi miło, kosmos biały u mnie taką samą wysokość ma , jak różowy, trochę grubsze ma pędy i kwiat dorodniejszy i tyle. Kupiłam kiedyś ładną sadzonkę w ogrodniczym i od tamtej pory sam się sieje, oczywiście zostawiam trochę kwiatu, aby dojrzał i się siał.Pozdrawiam serdecznie.
Ula, Ania Sweety dziękuję dziewczyny ;:196 ;:168

Porady potrzebuję dziewczyny, zobaczcie, jak blisko domu posadziłam cisy . Co myślicie rozwalą chatę czy nie martwić się, bo powoli rosną. ;:224 . to cis pospolity Fastigiata Aurea. Odmiana o pokroju wąskokolumnowym, powolnym wzroście, osiągająca w wieku 10 lat ok. 1,2 m . Ale ja głupia.

Obrazek

Ania dzięki, dzięki, dzięki ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Iwonko ja ci nie doradzę bo ja jeszcze mało wiedząca ,ale wpadłam do ciebie bo mnie zauroczyły te twoje ostatnie fotki.Uwielbiam bardzo krzewy i drzewa a na tych fotkach pokazałaś ich piękno.Jestem zauroczona ,nie wiem czy zasnę teraz.Mam kilka z nich ale to na razie małe krzaczki a twoje to już sporaśne.Miłej nocy bo ja to chyba będę miała problem z zaśnięciem :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko ;:168 piękne widoki i piękne zestawy roślin ;:oj ,jeżeli chodzi o cisy to na mój gust za blisko choć one wolno rosną ,ale szkoda i rośliny i budynku ,ale to moje zdanie :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Myślę, że lepiej przesadzić cisy zawczasu, łatwiej to zniosą a nie będą się męczyć później.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Iwonko...
Co do Cisa, to przesadź, mimo tego, że wolno rośnie i tak jest za blisko domu i nie będzie się mógł swobodnie rozrastać a i brak przewiewu i ściana mogą powodować zaburzenia w jego wzroście. Ale zrobisz, jak będziesz uważała... :wink:
Orange Rocket... Napiszę tak, żadna fotka nie oddaje jego urody w realu. Jest niesamowity, ma duże liście w kolorze czerwono pomarańczowym, jakby podświetlone, kocha pełne słońce i rośnie kolumnowo... Ja w nim widzę same zalety... :D
Pięknie sfotografowałaś Perukowca... ;:138 Zresztą czego Ty pięknie nie fotografujesz... ;:138
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Iwonka dałaś po oczach tymi zdjęciami nie wiem co mam powiedzieć .....
a te cisy tak na mój chłopski rozum i małe doswiadczenie to pewnie za blisko rosną ;:131
przesadz je dopóki jeszcze młode.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ja bym na wiosnę go szeroko obkopała i przesadziła jest jeszcze mały więc raczej nie odchoruje
a jak pozostawisz to nie dość że za blisko domu to jeszcze będzie zielenił ci ścianę

Iwonko rabatke z cisami bardzo ładna zwłaszcza ten płotek metalowy bardzo lubię takie rzeczy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, wiesz, ja za znawcę żadnego ogrodowego się nie uważam, ale....te cisy za blisko ściany domu. Szkoda ich, szkoda domu. Mam 2 cisy, jeden stary, przesadzany z ogrodu znajomego, przyjął się bez problemu, drugi to wojtek i ma 3 latka i dość szybko jak na cisa rośnie. Nawet owocował w tym roku. Chciałabym je zacząć jakoś fajnie formować, ale....z moimi zdolnościami manualnymi to będzie trudne. na razie są nijakie w wyglądzie, jednak cis musi być strzyżony.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A czy te cisy nie rosną w doniczkach?
Śliczne masz rośliny te o kolorowych liściach ;:215
i żurawki :lol:
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Witajcie dziewczyny pozwólcie, że zanim zwrócę się tradycyjnie, do każdej z Was osobno, to zbiorowo podziękuję za odzew i porady w sprawie moich nieszczęsnych cisów. Przyznam szczerze, że tego, co poczytałam, to i się spodziewałam bikołs wiem, że one za blisko są. I dodam jeszcze , że nie martwię się ani o ścianę, ani o to, że cisom będzie ciasno ( trochę to niehumanitarne wobec roślin, wiem :oops: ), a jedynie o fundamenty domu. Czytałam, co prawda, że cisy mają zwarty i gęsty system korzeniowy, bo szukałam zawsze zielonych roślin, które rosną w cieniu, padło na cisy - jest to odmiana wąskokolumnowa, dorasta do 1,2 m w 10 lat - więc rośnie raczej wolno. Nie wiem sama, czemu teraz tyle wątpliwości nabrałam, sama je dopiero posadziłam przecież. Mąż mówi, żebym już zawczasu nie szukała dziury w całym i że się zabierze drzewka, jak coś będzie nie tak, zależy mi na nich w tym miejscu, bo nic tam nie rośnie, bo słońce tam wcale nie zagląda i o, tak się porobiło. Proszę teraz o słowa otuchy ;:131 :wink: . Nie wiem, co zrobię, rozumiem porady i dziękuję za nie ;:196

Beatko witaj, mam nadzieję, że pospałaś jednak, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ala dziękuję Ci kochana ;:196
Rudominko wiem, wiem, biję się z myślami.
Dorota dzięki za Twoja opinię. Decyzja w sprawie berberysów na szczęście jest prostsza niż z cisami: kupujemy Orange Rocket ;:138
Marysiu ratunku, zlituj się, pociesz biednego człowieka ;:145
Ula też się zlituj nad cierpiącym, sam mówisz, że rabatka ujdzie :wink: , a te płotki to przed takim jednym czochratym mają chronić, żeby się choć zatrzymał zanim obsika :)
Małgosia i Ty przeciwko mnie? Sama zostałam na tym świecie, ratunku, pociesz sierotę ;:145
Maria pamiętam, że byłaś moim pierwszym gościem ;:168 , witaj, dziękuję Ci za miłe słowa, a cisy niestety nie w doniczkach - rosną 35 cm od budynku, o ja głupia, mogłam chociaż z 50 zrobić, a teraz się martwię, bo mi szkoda ruszać, bo ładnie zaczęły rosnąć w tym roku. no i dotarło do mnie , choć to dość karłowa odmian, to to jednak drzewa są ;:124 ;:14

Pozdrawiam Was moi najmilsi ;:196 dzisiaj takim zeszłorocznym miksem tarasowym.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”