Mój ogród na fotografii -część 5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Pięknie u ciebie Bogusiu. Prawdziwa złota jesień mieniąca się tysiącem barw. Winobluszcz świetny, chryzantemki cudnie Ci kwitną 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Mnie już nic nie kwitnie.Wszystko ładnie ścięte czeka na zimę.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Iwonko!Mariolu! Jurku!...u mnie dzisiaj cudowny , ciepły ...pełen słonca dzień. O godz7:30 było13C... w południe , w słońcu 26C. Fantastycznie...po obiadku odbyliśmy spacer do lasu, racząc się jego urokami.
Po powrocie utrwaliłam jeszcze to, co cieszy oko w moim ogrodzie.
Po powrocie utrwaliłam jeszcze to, co cieszy oko w moim ogrodzie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..o matulu Bogusiu ale u Ciebie jest kolorowo... a jestem pod wrażeniem ...odkryłam szałwię...cudna ona jest ..ja muszę ją mieć te dwa kolory... pierwszy raz zobaczyłam u jednej forumki na działeczce a drugi w takiej ilości u Ciebie...cudna jest zwłaszcza że teraz kwitnie ja stanowczo mam za mało jesiennych kwiatów....
musze poprawić się...

-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Witaj Bogusiu .Twój ogród nadal obsypany mnóstwem kwiatów.Chryzantemy śliczne muszę sobie kilka posadzić żeby mi jesienią kwitły.U mnie po przymrozkach dalie wykopane ,dziwaczki, mieczyki.Nawet mały rdest przymroziło.Datury w pąkach mimo okrycia to też zmarzły.Teraz grządki przekopać na zimę i byle do wiosny.Pozdrawiam cieplutko.
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu ,kolorowo masz i cudnie w takim ogrodzie można życ bez końca

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu
Proszę o jeszcze
Pozdrawiam serdecznie

Proszę o jeszcze

Pozdrawiam serdecznie
- bwoj54
Misiu!...witaj
...oj, chciałabym aby jak najdłużej był...choć w takich kolorach ogród.Szałwia jest urocza, bezobsługowa....jednoroczna ale od kilku lat wysiewa się sama. Do tej pory mimo przymrozków trzyma się dzielnie. Fioletową mam pierwszy rok więc kwitnie jej nie wiele. Myslę ,ze uda mi się zebrać nasionka....a wiosną mogę przysłać Ci sadzonki.Pozdrawiam serdecznie.
Majko!...chryzantemki podbiły moje serce...są to nabytki od Zosi/ sangwinaria/. Te okazałe krzaczki to z ubiegłej jesieni...mniejsze wiosenne nabytki.W tym roku kupiłam znowu chyba osiem odmian. Na noc okrywam je agrowłókniną ....bo żal byłoby , gdyby zostały "potraktowane" przez przymrozek.
Jadziu!
cudowna jesień...dlatego większość dnia spędzam nadal w ogrodzie....sadząc, przesadzając, planując...
Tereniu!/ TerDob/
...oczywiście jak długo ogród będzie cieszył swoimi kolorami , będę dzieliła się z Wami jego pięknem.
W nocy u mnie / po wczorajszym upalnym jak na końcówke października
dniu/...solidnie popadało.Cieszę się , ponieważ planuję jeszcze przesadzanie kwiatków. 

Majko!...chryzantemki podbiły moje serce...są to nabytki od Zosi/ sangwinaria/. Te okazałe krzaczki to z ubiegłej jesieni...mniejsze wiosenne nabytki.W tym roku kupiłam znowu chyba osiem odmian. Na noc okrywam je agrowłókniną ....bo żal byłoby , gdyby zostały "potraktowane" przez przymrozek.

Jadziu!

Tereniu!/ TerDob/

...oczywiście jak długo ogród będzie cieszył swoimi kolorami , będę dzieliła się z Wami jego pięknem.
W nocy u mnie / po wczorajszym upalnym jak na końcówke października

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Bogusiu, nieustanie zachwycam się szałwią powabną u Ciebie. Znów sadziłam w weekend, wyszła nowa różanka
. Gdybyś miała nadmiar siewek naparstnic, to bardzo proszę wiosną o podesłanie ich do mnie

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ale u Ciebie jeszcze pięknie, kolorowo.
Bogusiu, nacieszyłam oczy pięknem i kolorami Twojego ogrodu... mój już coraz bardziej ogołocony z liści i kwiatów - jesień ewidentnie bardziej zaawansowana
Jak zwykle miło spędziłam czas u Ciebie - pozdrawiam!
A

Jak zwykle miło spędziłam czas u Ciebie - pozdrawiam!
A
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu Jakie masz piękne chryzantemy
Gdyby się rozrosły poproszę po gałązce z każdej. Mam tylko jedną różową, wysoka rośnie w okazałe krzewy. Jak tak dalej pójdzie u nas będzie śnieg a u Ciebie dopiero zaczną przebarwiać się liście
Masz bardzo duże liście na akebii. Jedynie rdestówkę też mam zieloną jeszcze, jednak już nie kwitnie. Pozdrawiam serdecznie 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
ależ jeszcze kolorowo u Ciebie
u nas ... już łyso - mróz zrzucił liście z fuksji, hortensji, pelargonii, winogrona, milinu itd
na drzewach tylko pojedyncze liście zostały ...
kwitną tylko chryzantemy i krokusy jesienne (nawet zimowity już padają) ale zauważyłem, że ... wyłażą wiosenne

u nas ... już łyso - mróz zrzucił liście z fuksji, hortensji, pelargonii, winogrona, milinu itd
na drzewach tylko pojedyncze liście zostały ...
kwitną tylko chryzantemy i krokusy jesienne (nawet zimowity już padają) ale zauważyłem, że ... wyłażą wiosenne

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bogusiu u Ciebie piękna złota jesień i cudownie pospacerować po Twoim wielkim ogrodzie i podziwiać jeszcze kwitnące kwiatki
U mnie też mroziku jeszcze nie było i też jeszcze wszystko kwitnie a nawet nowe pąki które już się nie rozwiną ale jestem tym zdziwiona coś im się pomyliło 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...