Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

;:167 ;:167 ;:167
Agnieszko ;:167 ;:167 ;:167 za kotka ;:167 ;:167 ;:167 bardzo się cieszę,że otwierasz przed maleństwem swój domek ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dotarłam do końca:)Wątek przezabawny,gospodyni przednia ;:333 a salony przepiękne ;:215
Filozof zgrabnie się wpisuje w ten pejzaż ;:136
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No widzisz, ja tak samo.
Miałam sporo karzełków i wszystkie poszły precz.
A teraz wyczytałam, że jeśli ma się róże to one na bank zarażą je przędziorkami.
No to też postanowiłam ostatniego iglaka wyautować i zostanie tylko żywopłot z tui i trzy stare świerki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cóż, ?????????? odbiera mi władzę w nogach i w rękach. Zatem pewnie nie dotarłabym do zielonych pokoi ;:306 Na szczęście stan ten trwa nie za długo... Doczytałam, że dotarłaś do Ani z ogrodu 100 róż. Ona jest winna tego, że dziś zamówiłam Acropolis :twisted:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaga, głaski dla Wicusia ;:168, należą mu się za urok osobisty i cierpliwość ;:167
Garden of Roses na twojej rabatce przekonywujące. Lubię ten typ róż. Bladawce.
U mnie taka nie do końca rozpoznana to Muzykanci z Bremy. Z tych, które urodę mają taka nienachalną, trzeba się na nich poznać i dostrzec ich klasę.
Na spotkanie w Renku oczywiście reflektuję, na jabłka też ;:196 Są pyszne. Zastanawiam się czy to nie Gala lub Eliza. Poszukam na targu i porównam.

Pozdrowienia od biednej , bo bezdolarowej ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Garden of Roses też zamówiłam ;:224
I ja biedna bez dolarów ;:145
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, dobry wieczór :!:
Wczorajszy dzień, mimo że przepiękny - na straty ;:222. Fatalne samopoczucie, koszmarny ból głowy, awaria TV i awaria komputera.
Ale minęło. Dziś też przepiękny dzień, awarie naprawione, ból głowy zażegnany.

Obrazek

Asiu - Asma, gieroj jesteś, przebrnęłaś cały wątek ;:333.
Za uznanie całokształtu serdecznie dziękujemy i zapraszamy na bieżąco ( ja i moje koty ).
A to w nagrodę...

Obrazek

Agnieszko, Ty mi dziękujesz kolejny raz, a ja, niewdzięczna, nie podziękowałam Ci za piękny podarek. Ale niniejszym to czynię ;:180.

Obrazek

Sprawa kotków aktualna. Wydawało mi się, że wpadł Ci w oko biało-rudy, a teraz mówisz o szaro-białym ;:218. Któryś z czterech na pewno jest kocurkiem. Będę na tej wsi po niedzieli, to postaram się wszystko sprawdzić. Bardzo bym się cieszyła, gdyby któryś trafił do Ciebie.
A z Panem sobie na pewno poradzisz...
Cieszę się, że jabłuszka się przydały. Polecam się na przyszłość.
A to dla Ciebie.

Obrazek

Grażynko, wyrok na pozostałe coniki już wydany. Ale kiedy je wykopię? Pewnie wiosną, bo na razie muszę się pozbyć zielonego "złomu", który już zgromadziłam ;:224. A jeszcze czeka mnie cięcie jabłoni, bo się rozhulały zanadto...
Ale, faktycznie, obecnie "kręcą" mnie róże i hortensje. Iglaki wydają się takie nudne ;:306.
A taka, dajmy na to Big Purple w porannej rosie...

Obrazek

Sweety, och ta Ania z "Ogrodu 100 róż" ;:306. Umie kusić, oj, umie...Już któryś raz oglądam jej wątek. Jej sposób pokazywania i opisu róż sprawia, że jest skuteczną kusicielką ;:306. Mnie akurat Acropolis nie pasuje, ale inne, np. Lion's Rose...
Na szczęście nie udało jej się wkręcić mnie w zagraniczne szkółki, bo na bank poszłabym z torbami... A i tak niebawem i ja będę mieć ogród 100 róż ;:306.
Niezależnie od zgubnych skutków utraty władzy, szampana lubię bardzo ;:215.
Z Garden of Roses będzie Pani zadowolona ;:306.
Życzę Ci takich krzaczków w drugim sezonie w ogrodzie ;:333.

Obrazek

Justynko, Wicuś dziękuje. Bardzo dzielnie znosi zastrzyki, a u weta zachowuje się wzorowo.
A z różami było tak: najpierw nakupiłam różowych i malinowych słodziaków, potem bladziochów, teraz czas na fuksje i purpury. I tak choroba postępuje ;:306.
Na RENK się umówimy.
Dla Ciebie pączek najbardziej wyczekiwanej róży, Jamesa Galway'a

Obrazek

Sweety i Justynko, przecież dolary leżą teraz na ulicy, tylko brać ;:306.

A to mój pacjent.

Obrazek

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wicuś w tym koszyku wygląda jak propozycja jesienna:))jakieś kwiatki do ozdoby,dyńki i do kalendarza:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wicuś podwójnie umartwiony, po pierwsze głowa w lejku po drugie łoże Madejowe :( wygłaskaj biedaczka Obrazek
Miłej soboty i jeszcze milszej niedzieli- niech wszelkie pechy pójdą precz :D
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

JagiS pisze: Ale, faktycznie, obecnie "kręcą" mnie róże i hortensje. Iglaki wydają się takie nudne ;:306.
Może zmienisz o iglakach zdanie zimą, wtedy spełniają najlepiej swoją rolę i są nieliczną dawką zieleni.
JagiS pisze: , och ta Ania z "Ogrodu 100 róż" ;:306. Umie kusić, oj, umie...Już któryś raz oglądam jej wątek. Jej sposób pokazywania i opisu róż sprawia, że jest skuteczną kusicielką ;:306.
To zupełnie jak Ty :wit . Już na mur beton kupię sobie Avalona (po marketowym niby-Avalonie tym razem u fachowców) i Rose Garden też.
Życzę zdrówka i żadnych więcej awarii
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wczorajszy dzień chyba trudny ;:218 , niby z pogodą wszystko ok, a sporo osób skarżyło się na ból głowy.
Mnie tez pobolewała, ale złożyłam to na karb abstynencji kawowej i pierwszego intensywnego zawodowo tygodnia.
Wicek ;:167
A róża piękna.
Moje też zaczynają ponownie kwitnąć. Po oberwaniu chorych listków doszły do formy :). Modelka, Szekspir ;:333 , Tuscany jeszcze łysa.
Życzę bezproblemowych i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Biedny Wicuś, ;:167 czy długo jeszcze musi paradować w tej niewygodnej kreacji ?
Nawet Pańcię od tego rozbolała głowa. ;:196
Jagódko ;:196 zdrówka życzę. W taką piękną pogodę szkoda czasu na bóle głowy.
:wit
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Wicek jak widzę nadal jest niezwykle wymagający, jeśli chodzi o odpowiednie miejsce do spania i wynajduje coraz ciekawsze i coraz bardziej modernistyczne miejsca. Tym razem jest to nie pęd do wiedzy, lecz pęd do natury... ;:306

Miziam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Moje dwie domorosłe bestyjki demolują już dom w zawrotnym tempie, aż strach pomyśleć jak to się skończy ;:219
W związku z ich wyczynami, propozycje imion są coraz bardziej drapieżne i nieobliczalne...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was słonecznie i pogodnie :!:
Ech, jakby tak to, co teraz widzę zatrzymać, nakryć ogród jakimś wielkim kloszem i niech trwa :!:
Teraz to już naprawdę żal każdej chwili nie spędzonej na łonie natury.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Barabello, dawno nie widziana, no ładnie, użalasz się nad kotem, który cierpi tylko z powodu niewygody, ale żeby się użalić nad właścicielką, to już nie ;:306.

Masz rację Asiu, kompozycja jesienna z kotem, wrzosami i dyniami byłaby super. Kiedy Wicek pozbędzie się kołnierza (choć już nauczył się go zdejmować ;:306) podejmę próbę wkomponowania go w jakiś dekoracyjny zestaw. To, w czym leży, to nie koszyk, tylko wianek z pędów winorośli.

Marysiu, może powinnam mu zmienić imię na Madej, bo to łoże sam sobie wybrał ;:306.
Tylko ten piekielny lejek ;:306.

A widzisz, Alicjo, upodobanie do niespodzianek spowodowało, że wciąż nie masz Avalona, a ja - trzy ;:306. Uprzedzam, kuszenia nie zaprzestanę ;:306.
Nie bój nic, iglaków i tak mam jeszcze całe mnóstwo, ale coraz bardziej doceniam kompletnie niewymagające i zdrowe tuje Smaragd.
Za dobre myśli i życzenia bardzo Ci dziękuję.

Nie wiem, Justynko, jaka jest przyczyna tych "słabości". Może to kumulacja zmęczenia intensywnym sezonem ogrodniczym, albo wschodniego wyżu...
Moje róże, dotąd zdrowe, też pokryły się plamistością. Najgorzej wygląda Big Purple (choć kwiaty ma przepiękne i wielkie) i Queen of Sweeden, nie dość, że chuda, jak sznurek, to jeszcze goła :evil:. A tak ją lubię. Chyba faktycznie od wiosny trzeba z konsekwencją młota pneumatycznego stosować program profilaktyczno - leczniczy. Mam taki zamiar.
Mam też zamiar zamówić kolejnych 12 róż ;:306.
Zobaczymy się w RENKu :?:

Krysiu ;:167, dzięki za dobre życzenia. Wiem, że na bóle wszelakie czasu (takiego pięknego) szkoda. Zażeram się pigułami i na jakiś czas zapominam, a z lata korzystam w całej pełni.
Pytanie o RENK kieruję też do Ciebie... ;:224.

Muffinko moja ulubiona, ciekawość mnie zżera, na czym się wybór imion dla Twoich przepięknych "szatanków" zakończy.
A Wicek, to faktycznie kot niezwykły. I jego upodobania estetyczne również ;:306.
Nie wyprawia kocich figli, jest kotem statecznym, ale bardzo uroczym.
Marysiu, ;:196 i pozdrowienia dla powiewających wilkowyjskich traw... ;:170

Wszystkim gościom serdeczne dzięki za wizytę i wyrazy współczucia ;:180.
A ja życzę wspaniałej niedzieli - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barabello, on też da sobie radę, ma... mnie ;:306.
Za informacje o akcji nasionkowej dziękuję, zapoznam się.

Miłej niedzieli - Jagoda
PS. Jakoś zapomniałaś o Ibrakadabrze, czy co ;:218 :?:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”