SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Aniu, ze na ogród się obraziłaś, trudno...ale żeby na nas też? 

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny przepraszam mam lawinę gości a oprócz tego w międzyczasie robimy garaże.
Miałam wątpliwą przyjemność przerzucenia i rozgarnięcia prawie 8 ton kamienia.
We wtorek powinnam wrócić do normalności to napiszę coś ale chyba bez zdjęć ,bo po upałach i suszy wątek ogrodowy chyba zawieszę. Nie ma o czym pisać- nawet iglaki mi padły
Miałam wątpliwą przyjemność przerzucenia i rozgarnięcia prawie 8 ton kamienia.
We wtorek powinnam wrócić do normalności to napiszę coś ale chyba bez zdjęć ,bo po upałach i suszy wątek ogrodowy chyba zawieszę. Nie ma o czym pisać- nawet iglaki mi padły

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Trzymaj się biedulo! 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu odpocznij i przemyśl decyzję o zamknięciu wątku a co z różami?
w ostateczności możesz pokazać garaże jako element ogrodowej architektury
w ostateczności możesz pokazać garaże jako element ogrodowej architektury

- survivor26
Ej, poczekaj z zamykaniem wątku! Nawet jeśli teraz wszystko wyglada, jakby zdechło, to jesienią, gdy będzie więcej opadów może się okazać, że jednak żyje...moja choinka bozonarodzeniowa przez miesiąc po wysadzeniu do ogrodu wyglądała jak zdechlak i dopiero po tygodniu solidnych opadów wykazała oznaki życia. A jeśli znajdziesz u mnie w ogrodzie coś, co ci padło, to daj znać podeślę. No i wątek jest konieczny, zebyś np. te garaże i siebie noszącą kamienie mogła pokazać 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A może podeślemy Ci jakieś pancerne rośliny na suche tereny, typu rozchodniki okazałe??? Aniu nie załamuj się. Poza tym na pewno wszystko nie uschło 

- czar_na
- 1000p
Dario, Grażynki x2, Pat, Renatko, Marysiu, Aniu dziękuję Wam dobre dusze ,że jesteście.
Wszystko nie uschło ale sporo a gdy to są kolejne rośliny w kolejnym roku i gdy ogród wciąż startuje a jego ramy ciągle wypadają to jest jak strzał w kolano i dopada nas zniechęcenie.
Na pewno padły mi 4 cyprysy ze szpaleru, kącik kawowy przy lesie odszedł w niebyt i wymaga całkowitej zmiany nasadzeń tak jak i wiejska rabata, świeżo wsadzony bok tarasu (tawuła i różne odmiany berberysów) będzie do reorganizacji ,bo rośliny padły lub ledwo ciągną.
Trawa wygląda jak po roundapie.
Ech nie narzekam już.
a
Marysiu róże mają się dobrze tak samo jak aksamitki posadzone pod nimi.
Powojniki w sumie też choć zatrzymały kwitnienie. No i yucci trzymają się świetnie.
Aniu muszę poważnie zweryfikować rośliny jakie sadzę na swoich piaskach,bo widzę ,że choćby jak się człowiek nie starał w trakcie tak ekstremalnej pogody ciężko je utrzymać przy życiu. Szkoda pieniędzy i nerwów. Także każde sugestie mile widziane.
Rozchodniki mam- różowe i są choć zwiesiły główki i zatrzymały proces rozwoju kwiatów.
Wszystko nie uschło ale sporo a gdy to są kolejne rośliny w kolejnym roku i gdy ogród wciąż startuje a jego ramy ciągle wypadają to jest jak strzał w kolano i dopada nas zniechęcenie.
Na pewno padły mi 4 cyprysy ze szpaleru, kącik kawowy przy lesie odszedł w niebyt i wymaga całkowitej zmiany nasadzeń tak jak i wiejska rabata, świeżo wsadzony bok tarasu (tawuła i różne odmiany berberysów) będzie do reorganizacji ,bo rośliny padły lub ledwo ciągną.
Trawa wygląda jak po roundapie.
Ech nie narzekam już.
a
Marysiu róże mają się dobrze tak samo jak aksamitki posadzone pod nimi.
Powojniki w sumie też choć zatrzymały kwitnienie. No i yucci trzymają się świetnie.
Aniu muszę poważnie zweryfikować rośliny jakie sadzę na swoich piaskach,bo widzę ,że choćby jak się człowiek nie starał w trakcie tak ekstremalnej pogody ciężko je utrzymać przy życiu. Szkoda pieniędzy i nerwów. Także każde sugestie mile widziane.
Rozchodniki mam- różowe i są choć zwiesiły główki i zatrzymały proces rozwoju kwiatów.
- survivor26
Aniu, nie ruszaj berberysów! Moje z uschnietych gałęzi puściły parę dni temu nowe liście, więc poczekaj jeszcze z ew. eksmisją! Jak trochę odbiją, to im gałązki przysypię i spróbuję ukorzenić dla Ciebie. Mogę Ci wysłać trochę trzmieliny, może być płożąca albo pnaca, jest nie do zdarcia. Mam dużo tawuł niskich to też mogę podzielić i mogę Ci poukorzeniać pęcherznice, krzewuszki i inne krzewy.
- czar_na
- 1000p
Pat nie wykopuję nic ,bo nie mam kasy na nowe rośliny a i chęci odeszły. 3 berberysy może się wyliżą ale jeden odszedł do krainy wiecznych kwitnień na bank
Trzmieliny w ilości 2 sztuk dołączyły do berberysa więc chyba też sensu nie ma
Z tawuł tylko 1 odeszła w niebyt a druga wygląda jakby kretem podlewana ale jest .
Myślę ,żeby spróbować z krzewuszkami ale to nieśmiała myśl i póki co spycham ją gdzieś daleko w kąt czerepu.

Trzmieliny w ilości 2 sztuk dołączyły do berberysa więc chyba też sensu nie ma

Z tawuł tylko 1 odeszła w niebyt a druga wygląda jakby kretem podlewana ale jest .
Myślę ,żeby spróbować z krzewuszkami ale to nieśmiała myśl i póki co spycham ją gdzieś daleko w kąt czerepu.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu trzymaj się i nie rób nerowowych ruchów.
Jestem i wspieram słowem
Jestem i wspieram słowem

Aniu mój cyprysik tez ledwo dycha podejrzewam że upał i susza dały mu popalić..no trudno..
żurawki nie wiem czy przeżyją..chyba im złe miejsce wybrałam
też mi smutno z tego powodu.. 
żurawki nie wiem czy przeżyją..chyba im złe miejsce wybrałam

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko nie martw się
U mnie trawa wyglada podobnie, berberysy też padły ale... co tam, nie to - to będzie co innego i głowa do góry!
Cieszmy sie bo lato ma się ku schyłkowi a na smuteczki jeszcze przyjdzie czas
Miłego dnia!

U mnie trawa wyglada podobnie, berberysy też padły ale... co tam, nie to - to będzie co innego i głowa do góry!
Cieszmy sie bo lato ma się ku schyłkowi a na smuteczki jeszcze przyjdzie czas

Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Przykro mi strasznie
rozumiem Twój ból i zniechęcenie, ale Grażka dobrze gada! Żeby nie powtarzać - patrz powyżej
Pogoda ekstremalna wszędzie dała popalić, choć u Ciebie mocniej niż gdzie indziej. Trudno, na to nie mamy wpływu. Pozdrawiam 

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Aniu, dołączam się do głosów, że na pewno nie uschło! Tawuły przytnij, po opadach, które przecież przyjdą, zregenerują się. Spróbuj może z pięciornikami; na skwerku miejskim, który obsadziliśmy z W. w czynie społecznym parę lat temu kompletny ugór i żadnych podlewań oprócz naturalnych. A one rosną, kwitną, żyją! Głowa do góry 

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie