Ogród zwkwiat cz. 4
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat cz. 4
Zosiu smaczna to dożynkowa buchta! to sympatyczny zwyczaj!
Pyszności zamknęłaś w słoikach. Po suszy moje brzoskwinki są wielkości śliwek i nie wiem co z nich będzie jak dojrzeją to może dżem po przetarciu przez sito. Gruszki były też takie same, ale po ostatnim deszczu trochę się powiększyły!
Pyszności zamknęłaś w słoikach. Po suszy moje brzoskwinki są wielkości śliwek i nie wiem co z nich będzie jak dojrzeją to może dżem po przetarciu przez sito. Gruszki były też takie same, ale po ostatnim deszczu trochę się powiększyły!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu przetwory wyglądają pysznie
ja też ostatnio cały czas słoiczkuję.... brzoskwiń jest ogrom..... wczoraj zrobiłam prawie 3 wiadra, te poszły na dżemiki.....( uwielbiam dżem z brzoskwiń) kolejna taka porcja pójdzie do syropu na kompocik
A resztę rozbierze rodzinka i znajomi
U mnie też wysyp jeżyn..... i też jest ich ogrom.... w piątek i one pójdą w słoiczki
Śliwki wyglądają niesamowicie smakowicie..... już nazwę zapisałam, rozejrzę się za tą odmianą

Śliwki wyglądają niesamowicie smakowicie..... już nazwę zapisałam, rozejrzę się za tą odmianą

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu
witaj ale pyszności u Ciebie. jak nie na drzewach to w kuchni i spiżarni. Na brzoskwinię to i ja mam chrapkę ale zawsze boję się ze w moim klimacie może zmarznąć.
Miłego popołudnia życzę

Miłego popołudnia życzę

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to przetwory na zimę zapewnione u mnie też powoli piwniczne półki sie zapełniają .W zimie to przecież rarytaski
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj
Zosiu miłej soboty życzę 

Ogród początki - zapraszam serdecznie
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Zosiu,piękny zwyczaj -takie uroczystości integrują mieszkanców...... 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Maska, Marysiu, u nas brzoskwinie były wielkości mandarynek, a inne lata dorównywały pomarańczom, mam jeszcze jedno drzewo bardzo późnych, wrześniowych i one są dość duże ale czy dojrzeją to jest loteria, jak będzie ładny wrzesień to może?
AGNESS, Agnieszko to prawie przemysłowa produkcja,
ja też staram się zrobić zapasy na tyle aby się nie zmarnowało, przede wszystkim staramy się zjeść na świeżo, a śliwkę polecam naprawdę dobra.
Sylwia85, Sylwio, przy brzoskwiniach trzeba trochę zachodu, ale wynagradzają owoce, spróbować warto.
JAKUCH Jadziu tak, tak zimą się chętnie po nie sięga,
lanceta, przyjemne to.
Kilka migawek z dzisiejszego ogródka;

AGNESS, Agnieszko to prawie przemysłowa produkcja,

Sylwia85, Sylwio, przy brzoskwiniach trzeba trochę zachodu, ale wynagradzają owoce, spróbować warto.
JAKUCH Jadziu tak, tak zimą się chętnie po nie sięga,
lanceta, przyjemne to.
Kilka migawek z dzisiejszego ogródka;

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Popatrzyłam na Twoje dzisiejsze migawki; bardzo zielono u Ciebie u mnie strasznie sucho.Śliwek zazdroszczę, ale to nie na moje rejony. Róże masz urzekające.POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- renatka
- 100p
- Od: 28 sty 2009, o 16:18
śliweczki pycha a te brzoskwinki aż ślinka sama leci
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu wśród migawej wypatrzyłam roślinę - czy na ostatnim zdjęciu po prawej jest hortensja pnąca?
Bo ja miałam rok temu kupiona sadzonkę ładnie rosła , przezimowała i nagle uschła, ale coś obok rośnie i nie wiem czy to hortensja czy coś innego!
Bo ja miałam rok temu kupiona sadzonkę ładnie rosła , przezimowała i nagle uschła, ale coś obok rośnie i nie wiem czy to hortensja czy coś innego!
- zwkwiat
Aza, Olgo witam Cię, zielone jest to co głęboko zakorzenione, rośliny jednoroczne i trawy są w opłakanym stanie,
renatka, Reniu, trzeba przyjechać i się poczęstować
Maska, Marysiu masz bystre oko, na czwartym zdjęciu po prawej rośnie hortensja pnąca, duże powycinane liście to jest figa a za nią milin amerykański.
Ja z tą hortensją nie mam żadnego problemu, jest posadzona po północno-wschodniej stronie budynku garażowego i tak kwitła w tym roku

renatka, Reniu, trzeba przyjechać i się poczęstować

Maska, Marysiu masz bystre oko, na czwartym zdjęciu po prawej rośnie hortensja pnąca, duże powycinane liście to jest figa a za nią milin amerykański.
Ja z tą hortensją nie mam żadnego problemu, jest posadzona po północno-wschodniej stronie budynku garażowego i tak kwitła w tym roku

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu śliwką poczęstowałam się pyszna była...
...milin dla mnie w uprawie jest to wyższa szkoła jazdy...mnie się nie udało ...
ło matko ale cudna hortensja...

...milin dla mnie w uprawie jest to wyższa szkoła jazdy...mnie się nie udało ...
ło matko ale cudna hortensja...

- zwkwiat
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Hortensja pięknie kwitnie i oplata mury Twego obejścia Zosiu. 

- zwkwiat