Jeżówka mi się spodobała A róże przepiękne Rozczarowała mnie nieco Burgundy Ice, bo kwitła w czerwcu kilkoma kwiatkami-i koniec. Może przesadzę ją w inne miejsce jesienią.
Marysiu czy możliwe jest, że ta biała lilia to opóżniony Sw. Józefek? nic innego tam nie sadziłam ale on nie miał pączka aż objawiła sie lilia jednym kwiatem
Linetko to jest Westerland jeżeli mówisz o tej pomarańczowej ta ciemna z oczkiem to Burgundy Iceberg Proce.
Ewciu mnie Burgundy drugi raz paczkuje bo pierwsze pączki zniszczył grad. Jak na tak skape racjonowanie wody u mnie to jestem zadowolona z tej róży.
Gdybyś nie napisała ,że to Christa to bym nie poznała .Jakoś słabo widać te jej końcówki .Mam zaklepaną Christę czeka na lepsze czasy mojego ogródka .Śliczny ten różowy liliowiec czy to pająk a biała różyczka to KTO??
Ewuniu cudowne róże i piękna czerwona jeżówka, śliczne masz kwiaty.
Wiesz, jeśli dobrze kojarzę, to lilia candidum ma zimozieloną rozetę liściową.
Przynajmniej tak jest na moich, tylko, że u mnie biała lilia słabo rośnie, one potrzebują ziemi zasadowej, w przeciwieństwie, do pozostałych lilii.
Christę mam 3 sezon ,w ubiegłym roku zainteresował się nim karczownik ale kawałek uratowałam ...przesadziłam w inne miejsce ale już nie jest taki piękny jaki był w pierwszym roku kiedy to był przepiękny...grzebienie były wyraźnie zaznaczone i duże...teraz są o wiele skromniejsze...