Witajcie!
My już w trasie, więc pozdrawiam z okolic Łodzi!
Parysko, ten buk jest u nas od 3 lat, czyli od początku, ale kupiony był już spory..to
Fagus sylvatica Purpurea
Annes, witaj! Parasol glicyniowy to teraz największa atrakcja w ogrodzie

Tulipanki już nie pociągną za długo, ale cieszę się nimi póki są. Pączki różane już coraz liczniejsze, widziałaś
Gertrude Jekyll? Już zakwita
Aniu, u mnie też tulipany kończą pokaz, ze zaczynają inne rosliny, a Rh mają swój czas

Dzięki za odwiedziny i komplementy!
Bozuniu, dzięki kochana! Heliotrop jest wyprowadzony na pniu, na wysokości ok. 50cm, pieniek grubości bambusowego palika, z podparciem. Fajnie, ze jest na tej wysokości, bo siedząc na sofie na tarasie czuję jego zapach bez schylania ;-) Kupiłam na giełdzie za 25 zł.
Maddy, dzięki! Ja też uwielbiam fiolety od każdą postacią ;-) Czosnki kupowałem w marketach, mozna trafić nieco tańsze...

Pozdrawiam!
Eluniu, nie da się opisać klimatu jaki tworzy kwitnąca glicynia..uczta zmysłów estetycznych i zapachowych! ściskam Cię mocno i czekam na dobre wieści po badaniach
Agnieszko, bardzo miło mi czytać takie serdeczne komentarze! Wielkie dzięki i zapraszam w wolnej chwili..., należy Ci się solidny odpoczynek Pracusiu! Pozdrawiam
Aguś, wiesz, ze jestem fanem Fedexa bez względu na to z kim gra... ;-)) Czekam na wymarzony finał z Nadalem!

miłego weekendu!
Asiu, to myśl nad tymi wagarami, a ty czasem w przyszły weekend moze wreszcie spotkamy się u mnie? Oby tylko pogoda dopisała... Udanego szabrowania!
Ula, dziękuję! Oczywiście zapraszam również w realu