Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Koty przekwitają :?:
One padły na glebę a powodu strasznego upału :!:
Jak te futra muszą im doskwierać :shock:.
A świdośliwy mają jeszcze dwa atuty: smakowite owocki i piękną barwę jesienią ;:333.

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szuwarku - Ty cudzie rudy, ciocia Amba Cię nie przestaje podziwiać!
Jaguś u mnie susza coraz bardziej dokucza. Ponoć w Nowych Polaszkach było oberwanie chmury -( jak niesie wieść gminna przekazana przez miejscowych fachowców) a to tylko 3 km od nas. Całe popołudnie burza mruczy i krąży dookoła. Ale co to za burza - internet działa i tv również. Czyli to jakaś podróba a nie porządna burza :(
Z racji współuczestnictwa w pracach budowlanych mam chyba kręgosłup w kawałkach i każdy kawałek boli mnie inaczej :evil: Nie mam siły nic robić na rabatkach, a muszę szykować stanowisko dla moich mieczyków. One zaś zasługują na wszystko co najlepsze.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi Kochana tylko kilka dni u Ciebie odpuściłam i aż pięć stron do nadrobienia.
Ale warto było czytać i oglądać zaległości. Koty są doprawdy cudowne u Ciebie, a sytuacje w jakich je łapiesz obiektywem niesamowite. Brawo - i tak trzymać.
No i ogród nabrał kolorów - nie tylko ascetyczna zieleń jest teraz obecna u Ciebie.
A poza tym, wspólnie z Genicjaną poczekam na Twoje wiązy i też potwierdzę bezskuteczną walkę z powojem. Podagrycznik jakoś wyplewiłam (nie wszędzie oczywiście ;:224 ), ale z powojem nie mam szans.... kwiatki faktycznie mogą byc, ale dusi mi inne rośliny..... jak tak dalej pójdzie to w końcu sięgnę po jakąś chemię...

A jeśli tylko zostaną Ci jakieś zbędne kłącza Agapantu to usmiecham się całą gębą ;:215
Buzaki wciąż obecne ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko, Twoje koty mogą brać udział w konkursie na najrozkoszniejsze przytulanki ;:306
Ich pozy i miny są doprawdy wyjątkowo beztroskie i pełne wdzięku. Nic dziwnego, że wybaczasz im chwilowe zbytki i ogródkowe szkody :D
za to ile wnoszą radości i życia do zielono/kolorowych pokoi ;:oj
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Pozy kotów niesamowite, niezmiennie poprawiają mi humor. Kilka dni temu obserwowałam kota sąsiadki przeciskającego się przez kilkucentymetrową szparę pod płotem, widziałam podobne sztuczki z chomikiem, ale żeby kot się tak splaskacił?
Bluszczyku nigdy za wiele, lubię go głównie za zimozieloność, mam w kilku miejscach ogródka, a zamierzam jeszcze dosadzić.
Maj faktycznie buchnął kolorami, dużo ci kwitnie w ogrodzie, pięknie jest.
Czytam o upałach i suszy, a u mnie deszcz i znacznie się ochłodziło. Zaplanowałam dzisiaj opróżnienie kompostownika, ustawiłam kratkę do przesiewania i nawet nie zdążyłam łopaty przynieść, bo momentalnie się zachmurzyło i zaczęło padać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bóg Ci zapłać dobra Kobieto, mogłabym Ci się kurą zrewanżować, ale to nie ten wątek :;230 :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, ulubioa rabata jest cudna :D
Te kule bukszpanowe dają świetny efekt w tle, a serduszki na pierwszym planie... ;:170
Moje dopiero posadzone, ale kiełkują w sprinterskim tempie ;:oj
Pozdrowionka ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Tylko popatrzę jak Ludzkie Ogrody Ja godowe sie prezentuja i może pójdę spać...wreszcie ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, mało brakowało, a stałabym się dziś ofiarą internetu, tak mnie wkurzył, że chciałam się deską zabić ;:223.

Ambo, dla zdrowotności kręgosłupa zrób sobie czasem przerwę w robotach budowlanych i zerknij na swojego ulubieńca, jeśli Twoje koty się za to nie obrażą... U nas nawet przez chwilę nie zaniosło się na deszcz, a upał był straszny, zwalający z nóg... i koty... i mnie ;:306.
Dla Ciebie koty na talerzyku ;:306.

Obrazek

Cześć, Daffo, cześć, miła. Dzięki wynalazcy małego cyfrowego aparatu można nawet jedną ręką zrobić fotkę, łapiąc koty w ciekawych pozach. Masz rację, w moim ogrodzie robi się kolorowo, a w Twoim już jest :!: O wiązach pamiętam, choć dopiero startują. Na początek dla Ciebie i Adrianny Camperdownii i Geisha. Buzaki majowe.

Obrazek

Obrazek

Mary, święta prawda. Koty są świetne: ciekawskie, piękne, niezależne, denerwujące, roszczeniowe, śmieszne, kochane i ujmujące. Ale Tobie dedykuję nie koty, a fajki kokoryczki w niezapominajkach.

Obrazek

CDN.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Megi, dobrze, że jesteś, bo zaczęłam się martwić. Też lubisz obserwować koty, są takie pomysłowe, kiedy czegoś chcą... Ja tez robię kompost, po roku z różnego chłamu mam wspaniałą ziemię, której nawet przesiewać nie muszę. A deszczu ciągle zazdroszczę. U Ciebie rododendron już kwitnie, a u mnie tylko Cunningham's White zaczyna rozwijać pączki. Reszta śpi ;:306.

Obrazek

Maryś, jak Ty mi grzebiącą kurę, to ja Ci grzebiącego kota ;:306.

Obrazek

Robaczku, nocny marku, dzięki serdeczne ;:180. Bukszpan bardzo lubię i takich kul mam sporo, że o dywaniku i dwóch małych żywopłotach nie wspomnę... A sprinterskie tempo wzrostu, to u Ciebie norma ;:224. Dla Ciebie nakrapiany fiołeczek.

Obrazek

Ech, Baśka, Baśka, skoro tak, to masz na dobry sen obrazeczek ;:19 .Zobacz, kiedy ja idę spać :;230. No i wróć do listeczka, bo ładniejszy od tego kopcącego dziadygi ;:306.

Obrazek

Nie do wiary - grzmi i błyska ;:oj.
Dzięki Wam za wizytę w zielonych pokojach i do jutra :?: Nie, do rana - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Padało u Ciebie? U nie wlało ;:138 chyba nawet burza była - bo o czwartej, jak wstałam - to jeszcze pomruki słyszałam i się błyskało z daleka. U mnie wczoraj nawet tulipany pomdlały. Dzisiaj już wyglądają krzepko.
Koty podane na talerzyku - wielce apetyczne :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A ja byłam nieprzekonana do świdośliwy? Ale dobrze, czuję się przekonana, aczkolwiek w Twoim ogrodzie to wszystko ładnie wygląda (z kotami na czele), więc takimi zdjęciami nietrudno przekonać ;:224 No i miło, że Ci popadało...ja uwierzyłam prognozom o strasznych burzach i nie podlewałam, a tu nico nie popadało, tylko upał się rozkręca...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u mnie wczoraj dwa razy przeszła burza i jeszcze w międzyczasie pokropiło. Zatem wolne od podlewania :heja Ale o leżaczku mowy nie ma :( Choć przyznam, że ogród zaczyna wyglądać zgodnie z moimi skromnymi oczekiwaniami. Grzebiący kot ;:215
Elitarne stowarzyszenie, Lisico ;:oj Było kiedyś takie ładne, acz nieco odważne stwierdzenie, że nie jestem zainteresowany organizacją, która ma mnie za ... Może lepsze są spontaniczne spotkania wracających do domu na czworakach i to bynajmniej nie z powodu nadużywania niektórych napojów? Zawsze można zorganizować nielegalne (tak z dreszcykiem) zgromadzenie wiszących na płocie Jagi (choć płot Pati lepie sie do tego nadaje) :D Miłego wygrzewania w słonku Lisico ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, no upał dziś znowu taki, że po nocnym deszczu zaraz śladu nie będzie. Nawet Filozofowi, który zajął swoją stałą pozycję z piwkiem na krzesełku, nie chce się wbić łopaty w celu sprawdzenia, na jaką głębokość deszcz zadziałał ;:173.

A u mnie w ogrodzie działają jakieś wraże siły :!: Nie dość, że rozprowadziły dzwonek jednostronny po caluśkim ogrodzie, to jeszcze rozwlekły kokorycz, no i nasiały (wszędzie) cienki szczypiorek, którego nigdy nie miałam :evil:. Bo że kłosowiec od Izy zasiał się w miliardzie egzemplarzy - to akurat wiadomość super ;:215.

Ambo, burza zastała mnie przy komputerze o 2 w nocy, piękna była, głośna i błyskająca gdzieś do 4, jak było dalej - brak danych, sen mnie skosił ;:306.

Pati, zdawało mi się, że się wahosz w kwestii świdośliwy. Ona wszędzie dobrze wygląda, trochę, jak czeremcha. I po co nam Hawaje, Portugalie, Acapulco czy inne tropiki...
Mamy nasze, własne, tanie i blisko ;:306.

Sweety, nie do wiary, czyżby nadejszła chwila zadowolenia ogrodnika :?: To dlaczego bez leżaczka :?:

Udanego dnia z dużą ilością ulubionych napitków ;:136 - Jagoda

A Ruscy po Placu Czerwonym maszerują i krzyczą: Uuurrraaaaa ;:oj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś ;:196 Dzięki za bluszczyki juz je przechwyciłąm ;:138 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”