W sprawie gęsi dostałaś odpowiedź od Karoliny.chatte pisze:Czytałam, Krysiu, pamiętam, ze na nasypie masz duże, stare drzewa, a te które sama sadziłaś są jedszcze młode. Tylko jedne są młode, a inne młodszePo lewej stronie widać takie trochę podrośnięte, a po prawej całkiem malutkie. Myslę, ze za jakieś 3-4 lata, to już będzie piekny młody lasek
Po czym poznałaś Krysiu, ze to gęsi?
A drzewka, tak jak wiesz ciągle się jakieś dosadza. No i niektóre rosną szybciej a inne wolniej. Takie najbardziej rude to metasekwoja, są jeszcze dwie mniejsze, kupione dwa lata temu jako malutkie siewki a w tej chwili mają po 70 - 80 cm. Kilka dni temu posadziłam coś iglastego co wyhodowałam z nasionka. Nie wiem co to jest. Dostałam szyszkę, trochę podobną do szyszki Pinii ale przywieziona została z Syberii. Jedno nasionko wykiełkowało i od wiosny urosło drzewko wielkości 20 cm. Mam też kilka samosiejek jakichś świerków. Nasiona przywędrowały z korą albo trocinami. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać za 3 - 4 lata. Jak zaczynałam zakładać ogród to kupowałam małe rośliny ze względu na koszta i chciałam żeby szybko rosły. Siedząc na tarasie a nawet w pokoju widziałam wszystko jak na dłoni. Teraz jak już niektóre drzewka i krzewy sporo urosły to żal mi, że nie wszystko widzę z tarasu, że już te bliżej rosnące zasłaniają mi te dalsze.