Agnieszko dziękuje za odwiedzinki

Z podobnych powodów ostrożnie podchodzę do powojników wielkokwiatowych, choć na upartego mogłabym je zasadzić w żywopłocie z iglaków

Muszę to przemyśleć. Mam nie tak daleko szkółkę specjalizującą się w tych pnączach (tuż przy Starogardzie Gdańskim).
Czekam jeszcze na ostatnie zamówione nasiona kwiatów (pnos) eszolcja, dzierotka, dyptam, wiesiołek, żeleźniak, fiołek, orlik, czarnuszka, a tymczasem przygotowałam plan wysiewów.
Luty: koleusy, acmela i lewkonia (wzeszła) molucella, trawa cytrynowa, dziurawiec pospolity, rzeżucha.
Marzec: groszek pachnący, lobelia, ubiorek jednoroczny, zatrwian letni i suworowa, szałwia muszkatołowa, rycynus, trawa pampasowa, koper, groch, sałata krucha, masłowa i rzymska, dwie rzodkiewki, papryka nokturn, seler naciowy, por, pomidor koralik i radana, majeranek, kozłek lekarski, melisa, bazylia.
Kwiecień: groszek pachnący karłowy i wysoki, nasturcja, wilec, aksamitki, szarłat, godecja, słoneczniczek, niski nagietek, smagliczka nadmorska (biel i fiolet), chaber, maciejka, pszczelnik mołdawski, żmijowiec, kocanka nieśmiertelnik, porcelanka, jasieniec, facelia dzwonkowata, szanta, ostropest plamisty, kolendra, cząber, pietruszka naciowa, szpinak, burak naciowy, kabaczek, cukinia, bób.
Maj: gipsówka letnia, mak polny (róż), groszek szerokolistny, trawy ozdobne jednoroczne, dynia piżmowa, ogórki, rzodkiewka, rukola, koper, fasola szparagowa.
Czerwiec: endywia, jarmuż, fasolka szparagowa.
Lipiec: fenkuł.
Sierpień: roszponka.
Oby tylko starczyło mi na wszystko miejsca.
Zakwitł storczyk. Przestawiłam go w okresie zawiązywania pąków efekt był taki że większość ich zrzucił, dlatego cieszę się, że w ogóle zakwitnął.

Niektóre rośliny ładnie wyglądają w śniegu, którego jest obecnie bardzo mało
A dzisiaj: