Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

U nas też wiśnie pokryły się białą kołderką :) Pszczółki już latają, już majowo jest zupełnie :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dodaję zdjęcia mojego skalniaka przy szosie i części działki przed domem oraz rabatkę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Amiu nawet o skalniak przy szosie zadbałaś ;:215 wzorowa gospodyni ;:180 , a ile Ty masz choinek ;:oj Podoba mi sie pomysł z tą kratą na słupie ;:215
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Ale wielki skalniak ;:oj ;:138 ;:oj
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Wspanialy pomysl ta drewniana konstrukcja na betonowym slupie, czym bedzie porosnieta?
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Aniu
Na początek śliczny domek taki nowoczesny. I koło niego będziesz miała lasek i na jesieni blisko po grzybki:)
A rabatki bardzo ciekawe, rewelacyjny pomysł ;:180 z drewnianą podpórką na słupie elektrycznym.
Widzę że o wszystkim pomyślałaś. ;:215
Pozdrawiam w deszczowy poranek. ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super skalniak (u mnie we wsi jest też skalniak na skarpie od strony drogi, jak miło popatrzeć na takie cudo jadąc, idąc itp. Widzę, że stopniowo Aniu zagospodarowujesz nowe powierzchnie - żywotniki wszakże wysokie już są. Bardzo pomysłowe zaaranżowanie słupa elektrycznego, czy można wiedzieć jakie przy nim rośnie pnącze? A lasek od której strony rośnie?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu i ja pochwalę Twój skalniak od drogi, ładny iglasty lasek się zapowiada z tych nasadzeń :D, bo to i zdrowe inhalacje i może jakiś grzybek się trafi. U mnie też jest taki słup betonowy, podwójny, pomysł super z tą drewniana konstrukcją, jednak bałam cokolwiek przy nim robić i puściłam bezpośrednio na te dwa elementy słupa clematisy, dobrze sobie radzą, ja też jestem ciekawa jakim pnączem to obsadzisz.
Pozdrawiam i miłego majowego odpoczynku życzę :D
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Celinko :wit u mnie też wiśnie i czereśnie zaczynają kwitnąć, nie wszystkie jednocześnie bo zależy to chyba od miejsca posadzenia :) Odnośnie skalniaka to ma on długość ok. 24 m jest on na całej szerokości działki, nie jest taki ładny bo kury sąsiadów regularnie go rozgrzebują :evil:

Kasiu :wit dużo mi brakuje do wzorowej gospodyni ale staram się żeby było ładnie. Pomysł z kratką przy słupie jest mój realizacja mojego M. Choineczek trochę mam przy siatce na żywopłot a reszta na choinki (kiedyś :))

Januszu ;:7 chciałam trochę zamaskować ten słup przynajmniej latem, rośnie przy nim milin :)

Sylwio ;:7 dzięki za pochwały życzyłabym sobie grzybki w lasku nie trzeba by było daleko chodzić :) Rabatki w tym roku powiększyłam, mój M mi pomagał w ich wyznaczaniu, kopałam sama, dzięki za pozdrowionka :)

Olu :wit skalniak mam dość duży nie mam tam za ciekawych roślin bo kury sąsiadów tam strasznie grasują :evil: Rosną tam smagliczki, czyściec wełnisty, rojniki, mydlica lekarska, rozchodniki, trawki i żagwiny. Świereczki rosną od strony szosy czyli przed domem. Słup chciałam trochę zasłonić, rośnie przy nim milin. A tak na marginesie na mojej działce są 4 słupy elektryczne ( 2 pojedyncze i 2 podwójne), przy każdym posadziłam jakieś pnącze (tylko bluszcz pospolity nie chce się piąć, przemarza w zimie, trzeba przymocować jakieś deski już o tym myślę).

Iwonko ;:7 liczymy na olejki eteryczne od tych świerków. Iwonko taką kratkę jaką ja mam można łatwo zdemontować w razie jakiś problemów ze strony elektryków. Przy słupie rośnie milin. Nie przemarzają ci te clemantisy od tych słupów zimą ?
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

O widziałam na wsi wyjątkowy milin na słupie, był wielki, cudnie kwitł, jak na milin był ogromny, wszyscy go podziwiali, no i energetycy kazali go poprzycinać, stracił dużo na wyglądzie ale nadal był imponujący, ciekawi mnie czy nadal tam rośnie.
U mnie klematisy na tym słupie najlepiej znoszą zimę i najszybciej odbiły, Aniu ;:196 , Ty wiesz za co :D
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32

Post »

Ciekawy pomysł z tym słupem.Też posiadam taki na działce i nie wiedziałam co z nim zrobić, a tu proszę... ;:3
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Moje kwitnące kwiaty :) :):

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Iwonko wiem, że milin osiąga gigantyczne rozmiary, bo mam już jeden przy starym domu, sięga już ponad dach :) przy tym słupie będę go pilnować, żeby nie wyrósł za wysoko. Posadziłam sadzonkę milinu przy słupie, bo zamierzamy rozbierać stary dom i nie chciałam go stracić.

Andreo :wit Jest to jakiś pomysł, aby osłonić mało atrakcyjny słup a przy okazji jest to podpora dla pnączy :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , choruję na milina , ale nie wiem , czy jest sens go posadzić, mrożno i wietrznie w moim ''Zakątku'' , obawiam się że będzie przemarzał i nie zakwitnie ;:202 ;:202 U grata na tej samej działce odkąd go ma jeszcze nie kwitł. ;:185
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Śliczne hiacynty ;:138
A to ostatnie, żółte cudo, to co to jest? :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”