Z tego, co widzę wszyscy szaleją w ogrodach, bo na forum pusto

Pogoda ku temu wprost wymarzona - ciepło i słonecznie. I ja od rana trochę pograbiłam. Powiązałam krzaki hortensji, perukowca, no i małe iglaki, by niespodziewany śnieg mi ich nie rozłamał. Wycięłam kolejne resztki bylin. No i posadziłam resztę róż - jeszcze trzy i koniec na ten rok. Jak widzicie już się nie zarzekam, że w ogóle nie będę sadzić

Przy okazji przesadziłam języczkę pomarańczową, która rosła na początku rabaty przy ścieżce do domu. Było tam dla niej zbyt słonecznie i by nie omdlawała w pełnym słońcu ciągle musiałam ją podlewać. Zaś w jej miejce posadziłam Bellerinę. Będzie tam na prawdę pięknie wyglądać
Przemku! Dziękuję

I cieszę się, że niezmiennie moje zdjęcia Ci się podobają!
Asieńko (daffodil)! Twoje "O tak, tak, tak" mi się jakoś tak

skojarzyło, że miałąm niezłą radość. Na szczeście moje dziecko przywikła, że matka siedzi przy komputerze i się śmieje nie wiadomo z czego... Twoje zamówienie różane jest absolutnie imponujące

Czy dobrze podejrzewam, że szpaler ma powstać przy płocie koło boiska? W lecie będzie co podziwiać, więc licz się z tym, że zagoszczę i sportretuję Ci Twoje róże. Zapewne przy tym łapnę jakąś chorobę
Krysiu (Ignis05)! Rośliny z kroplach rosy czy deszczu wyglądają wyjątkowo i znowu nie mogłam się opanować by nie zrobić ponad 100 zdjęć
Igor! Zaproszenie jest cały czas aktualne. Kiedy zechcesz Tajnosie!
Aniu (wielkakulka)! Gratuluję ukorzeniania skrętników. oniecznie jak podrosną musisz je pokazać

Ciekawa jestem jakie masz... Może na razie choć napisz.
Moniko (monikwiaty)!
Ewo (ewamaj66)! Dziś pogoda chyba Cię nie rozczarowała. Przynajmniej u nas jest słonecznie i ciepło, wprost idealnie by kontynuować ogrodowe porządki
Magdo (mig 131)! Nawet nie wiesz, jak cieszą mnie takie słowa
Dorotko (Dorota71)! Niestety brak czasu to nie tylko Twoją bolączka. Przez calutki tdzień ubolewałam, że dziennym świetle nie mogę zobaczyć mojego ogrodu. Zawsze jak tylko mam chwilę czasu, choćby 5 minut, wychodzę do ogrodu z aparatem. Zdjęcia fauny i flory to kolejna moja pasja. No i wszyscy mówią, że troche inaczej patrzę na świat. Może to prawda? Cieszę się, że mnie odwiedziałaś

Mam nadzieję, że nie ostatni raz!