Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

Kochana, zdjęcie robione w cieni i kolor powojnika niestety troszke przekłamany. To Comtesse de Bouchaud , w rzeczywistości bardziej różowy choć z liliową nutą.
Duet rzeczywiście był udany, ale z powodu cienia i bliskiego sąsiedztwa powojnik zupełnie zdominował i zagłuszył różę. MAm nadzieje, ze teraz będzie jej lepiej. A planuję ja podsadzić niebieską Arabellą. Myslę, ze tez będzie dobrze.
Za to przy Comtesse została Rhapsody in Blue, tez gra :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No tak, ta gra świateł ;:306 Nie pamiętam u kogo, widziałam niebieski rozchodnik olbrzymi. Napaliłam się jak głupia że może jakaś nowa odmiana, potem się okazało że to twórczość fotografa ;:224

I tak pewnie fajnie wyglądały. Ja mam Arabellę przy The Fairy, też świetnie się prezentował.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, te jesienne widoki, Dorotko! Wciąż zachwycające, mimo daty w kalendarzu. Spojrzałam co się działo równo rok temu - mieliśmy śnieg, który spadł 28.10. Wcale za nim nie tęsknię, życzę więc by pogoda nam się utrzymała - jest co robić w ogrodach!
Pozdrawiam Cię serdecznie,
A
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, duet był udany nawet w słonecznym świetle. Może znajde jakąś lepszą fotkę.
U mnie Arabella z Falstaffem
Obrazek
i Aspirin Rose
Obrazek
Uważam, że oba duety bardzo udane. Arabella ma piekny odcień niebieskiego, doskonale komponujący się z wieloma barwami.
Przypomniałam sobie, że mam pokutujący cały sezon w donicy powojnik Justa. Może ją dosadzę do LeaR. ;:333

Agunia, ma szczęscie jesienm mamy pogodną. Oby jak najdłużej. Choc u mnie koszmarna susza daje się we znaki większościom roslin. Ja mam nadzieję na krótką zimę. Mogłaby byc nawet mroźna (no oczywiście bez szaleństwa w rodzaju -30 ;:185 ) byle słoneczna.
Zeszłoroczna niby łagodna, ale ponura dała mi się mocno we znaki. Stanowczo do funkcjonowanie potrzebuję słońca. Chyba działam na solary ;:306
Max w kompozycji z jesiennymi kolorami :wink:
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Według mnie niebieski pasuje do wszystkiego ;:333 To mój ulubiony kolor...

Maxa dojrzałam dopiero jak doczytałam że tam jest ;:306 jesienne barwy biją po oczach, resztę zostawiając w cieniu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dokładnie tak samo u mnie z dojrzeniem Maxa. :D
Patrząc na twoje fotki stwierdzam, że sezon był za krótki za szybko wszystko przekwitło, było za mokro i za gorąco,............. jakby to wszystko nie mogło spotkać się pośrodku. :?
Też już sezon mam zakończony.
I byle teraz do wiosny przetrwać jakoś tą zimę.
Już mnie lenistwo ogarnęło a tu domem trzeba się zająć. :roll:
Przydałby się jakiś doping. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, znalazlam zdjęcie w słońcu
Obrazek
I ja lubię dokładać niebieski do wszystkiego :wink:
Max to mistrz maskowania się ;:306

Grażynko, to prawda. Sezon był dziwny ;:219 Wiosna późna, gorąca, wszystko kwitło na wyścigi, później dużo deszczu a potem te mordercze upały i susza. Ech, nie dogodzi :wink:
Tyle dobrze, ze przynajmniej u mnie nie szalały choroby grzybowe. Jak na nie pryskany ogród uważam, że rosliny poradziły sobie wspaniale.
Lenistwo jesienne to moje drugie imię ;:306 Jak czytam o szalejących w ogrodach i kuchniach dziewczynach to strasznie mi wstyd :oops: . Ale przynajmniej nadrobiłam zaleglości w lekturach :)
To jeszcze raz Max - tym razem nie do przeoczenia 8-)
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No tak, jedni szaleją a inni ze stoickim spokojem tylko na to patrzą. :uszy
Ja zaszalałam w tym roku jeśli chodzi o różane zakupy.
Ale to wszystko.
Było trochę przesadzania, ale nie w drastyczny sposób.
Już nie pragnę mieć wszystkiego bo to niemożliwe. :D
Podrap Maxia za uszkiem.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Piękne te duety z Arabellą :heja To również jeden z moich ulubionych powojników ! I rzeczywiście pasuje doskonale do większości zestawień.
Max śliczny - taki elegancko dostojny ;:224 Moje jeszcze nie wychodzą na zewnątrz, dopiero wiosną.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Z kota faktycznie elegancik :D Koty są dostojne i łatwiej im zrobić zdjęcie. Nie to, co mój niespokojny duch, Okami :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Oj Aniu nie łatwiej, wcale nie łatwiej, tym bardziej jak są dwa ;:173 Choć Okami też żywe sreberko !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Cudny złotooki kociak ;:173 ! Pociecha na jesienne i zimowe dni :wink: . Przekazuję głaski.

Dorotko, czy na te krzaczaste róże, po których pną się klematisy, jakoś usztywniasz podporą? Może niewielką drabinką? Czy masz może fotkę całego krzaczka róży w duecie z klemkiem? Jestem bardzo ciekawa, jak to się razem prezentuje z odległości ;:65 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale Ty masz cudowne te duety. Bardzo lubię oglądać różne połączenia roślin
A z tymi rodkami może nie bedzie tak źle. Ty masz przynajmniej glinę, a ja piasek i kiedy obejrzałam swoje to stwierdziłam, że tylko azalie chyba słabiej będą kwitły. Zobaczymy
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kociak cudny! Duet clemek plus róża zachwyca - klasyka jest ponadczasowa. Na wcześniejszych stronach widziałam różę o ciemnofioletowych kwiatach - co to za odmiana?
A rok był faktycznie dziwny - wiosna bardzo późna, nic nie zdążyłam zrobić w ogrodzie, potem ciągle padało, na dworze nie dało się posiedzieć, no i na koniec upały które powodowały, że wszystko błyskawicznie poprzekwitało, zwłaszcza róże. Tylko jesień okazała się łaskawa. Moje róże mają mnóstwo nowych pędów i jeśli zima nie będzie zbyt mroźna to przyszły rok może być dla róż dobry. Azalie u mnie też mają mało pączków, za ro Rh zapowiadają się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że ta zima będzie krótsza niż poprzednie.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć, Dorotko! Jaki ładny ten Twój ogród...Za każdą tu bytnością zachwycam się jak świetnie potrafisz wykorzystać kamienie. Front domu wygląda bardzo elegancko. Wiesz,że ja nieróżana, ale Twoje róże są tak dorodne i cudnie kwitnące,że nie sposób przejść przy nich obojętnie.
Jak się sprawdzają pomidory wśród roślin ozdobnych na rabacie? Czy wymagają jakichś specjalnych zabiegów?
Tyle cebul nasadziłaś, będzie pięknie wiosną...A ja w tym roku nic nowego nie dokupiłam, tylko zeszłoroczne. Za rok koniecznie wsadzę , jak Ty, między hosty.
Zauważyłam fajnie rosnącą przęstkę w oczku - powiedz, jak ona zimuje? Moja jest w donicy. Ratuj, to mój pierwszy sezon!
A jeszcze chce zapytać o lilie - na którymś zdjęciu widać je w małej,płytkiej donicy - jak Ci się sprawdza takie rozwiązanie?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”