Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)

Post »

Ilonko, złożyłaś już życzenia, a więc pewnie do świat cię tutaj nie będzie. Ja sobie jeszcze chodzę po wąteczkach w przerwach między pieczeniem kolejnych ciast. U ciebie podziwiam porządeczek, uczyniony tak wcześnie. No i cóż, pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, dziękuję, zaglądam tu jeszcze i do póki rodzinka nie przyjedzie (jutro) w doskoku ;:306 , tak jak Ty pomiędzy jednym a drugim będę zaglądała, ale czasu zdecydowanie mniej na pisanie, poza tym dopadło mnie przeziębienie, właściwie chyba grypsko, bo wszyscy po kolei u mnie już mieli, ale nie poddaję się, biorę lekarstwa i działam ;:108 z tego też względu wzięłam sobie dzisiaj wolne, bo wczoraj jechałam z gorączką do pracy. I w sumie dobrze, bo mojej teściowej od rana słabo wzięła nitroglicerynę i czekam czy przejdzie czy będę musiała wzywać pogotowie, oby nie. lecę do Niej zobaczyć.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

Ilonko!!! :wit Obrazek
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Ilonko pięknie u Ciebie i cieszę się że mnie odwiedzilaś. :wit Z dalią musisz mi co nieco naswietlic sprawe uszczykiwania :D ,bo w sumie piewrwszy raz sieję w tym roku 8-) a jeśli chodzi o kobee to mam cichą..cichutką nadzieję........bo coś niecoś wyłania się spod ziemi.......Oby!!!!!!!!!..bo to już drugie sianie ;:109 :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Ilonko tak zaglądam za Tobą ;:218 ,ale coś nie mogę Cię dojrzec ;:174 a chcialam zapytac o dalie,bo nie uszczykiwalam wcześniej,a mają już po 4 liście..i idą wlasnie do góry.Czy je można jeszcze uszczknąc,żeby sie rozkrzewily?czy już zostawic?Daj znac proszę,jak znajdziesz chwilkę.. :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko jestem, jestem tak jak już pisałam robiłam to po raz pierwszy, ale myślę, że śmiało możesz je uszczknąć zaraz za pierwszą parą liści, ja właśnie tak zrobiłam, a jak zaczną się ponownie wyciągać mam zamiar je uszczknąć po raz drugi. Możesz podpytać jeszcze Krysi (Christin) to Jej wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=868 , bo Krysia właśnie w zeszłym roku tak robiła i to u Niej wyczytałam o tym uszczykiwaniu.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

:wit cieszę się,że w końcu Cię dojrzalam ;:154 :tan a co do wątku Krysi.to juz wlasnie trafilam do wątku Krysi :D ,dzięki takim życzliwym osobom tutaj jak TY :D .. i czekam co Krysia mi odpisze :D .mam nadzieję,że pomoże... :wit
Nasze Ranczo
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam na forum jestem od niedawna i powiem szczerze, że jako jeden z niewielu przejrzałam twój ogród od strony pierwszej do ostatniej łącznie z częścią pierwszą. Jestem zachwycona piękny zadbany i tyle kwiatów, roślin, że chwilami zastanawiałam się gdzie to wszystko tam rośnie. Oczywiście jeśli mogę to trochę ściągnę z twojego ogrodu ;:oj bardzo mi się spodobały wysypane kamyczki z białą juką. A no i ten o ile jeszcze dobrze pamiętam wilczomlecz? zadarniający pod tujkami ciekawi mnie tylko czy on jest wieloletni bo na all znalazłam inny ale jednoroczny. Ten wygląda naprawdę ładnie no szkoda, że nie mogę skorzystać z działu sprzedażowego hehe mój ogród dopiero ma dwa lata ale mam nadzieję, że za następne dwa będę mogła się już czymś pochwalić.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, dziękuję ;:196 , jeśli tylko mogę staram się pomóc ;:108

Ślimaczku (jak masz na imię), bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś i że w taki sposób postrzegasz mój ogród, staram się jak mogę, ale tak naprawdę wciąż się jeszcze uczę, nabywam doświadczenia, podglądam i wprowadzam w nim zmiany, by był jeszcze piękniejszy, a wszystko to dzięki temu forum, bo bez niego dawno bym uznała, że nic więcej w nim poprawić nie idzie. Piszesz, że dużo w nim roślin, zapewne mało nie jest, ale ja również się zawsze zastanawiam oglądając inne ogrody jak można upchać tyle roślin ;:oj, no i potem kupuję i upycham, bo nowych odmian wciąż przybywa i tak trudno im się oprzeć (teraz też czekam na kilka przesyłek ;:223 ), no i znów będzie kombinowanie, ale ja to kocham, jak zapewne większość nas zielono zakręconych. Oczywiście podglądaj ściągaj i pytaj, po to tu wszyscy jesteśmy, aby się wzajemnie wspierać i cieszyć naszymi osiągnięciami, a przede wszystkim załóż swój wątek i pokaż też swój ogród, który w obojętnie jakim stadium jest, to zawsze cieszy, a później po czasie jak można porównać jak się zmieniał cieszy podwójnie. Ten wilczomlecz to wilczomlecz mirtowaty, to bylina, która się sama wysiewa, roślina bezproblemowa i nie wymagająca.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Ilonko po świątecznie ;:3 życzę :wit
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za odpowiedź i powiem szczerze, że przez chwile przyszło mi na myśl stworzenie swojego wątku ale tak się jeszcze gubię w tym wszystkim, ze nawet nie umiem odpisać na Twoją odpowiedź na pw a co dopiero stworzenie wątku wstawianie zdjęć. A w sumie fajna byłaby to frajda oglądać po latach jak to wszystko rosło :tan.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko witaj, ja również życzę Ci dużo słoneczka, troszkę mniej ostatnio tu bywam, gdyż zaczęłam pikowanie, po za tym dziś moczę wszystkie cebule lilii w środku grzybobójczym i wsadzam do doniczek (tylko nie wiem gdzie je postawię ;:223), bo zaczęły mi się nie podobać, a nie chciałabym ich stracić. W niedzielę postaram się zrobić kilka zdjęć mojego dobytku ;:306 i wstawić, będzie co oglądać, to znaczy mój zawalony salon i sypialnię :;230

Ślimaczku ;:196 uparciuszku bezimienny ;:306 napisałam pw, postaram Ci się pomóc, jeśli będziesz chciała założyć wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ilonko w dekoracjach świątecznych bardzo lubisz kurczaczki - to widać.
Wpadnij do mnie bo w temacie lewkoni jest pytanko - proszę.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu w temacie lewkonii już odpisałam u Ciebie, a co do kurczaczków, to ja lubię wszystkie zwierzątka, nawet takie ;:306

Obrazek

Taką dekorację :;230 zrobiłam dla moich wnusiów, żeby było wesoło, bo patrząc ostatnio przez okno żadnych kolorków nie widać, ja ogólnie wolę bardziej stonowane dekoracje, ale ostatnio chyba z ich braku rzucam się na żółte, czerwone, żeby co nieco przyblizyć sobie to oczekiwanie na wiosnę.

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ilonko odwiedziłam po raz kolejny twój ogród pocieszyłam oko jak pięknie .Stwierdzam ,że czeka mnie masa pracy by i u mnie choć w części tak było ale to lata pracy a na efekty warto czekać . :D ;:196 :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”