Lato w wiejskim ogrodzie
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lato w wiejskim ogrodzie
Moja jarzminka jest różowa, posadzona wiosną zakwitła.
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu na szczęście remonty robi się raz na parę lat . Ja od wczoraj zaczęłam coś dłubać w rabatkach , na szczęście dziś u mnie była przyzwoita pogoda , od jutra pewnie znów będzie upał.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ogarnęłam się i jestem. Masz świętą rację, że zadużo srok za jeden ogon nie da się utrzymać. Muszę się opanować i choć jedną rzecz zrobić do końca i porządnie, żeby było co pokazywać, bo teraz to wszędzie w koło chwasty.
Cieszę się, że już grube remont masz za sobą. Ale zwolnij trochę, pociesz się życiem na emeryturce, masz jeszcze czas na wszystko.
Cieszę się, że już grube remont masz za sobą. Ale zwolnij trochę, pociesz się życiem na emeryturce, masz jeszcze czas na wszystko.
Masz przepiękną oazę
Oglądałam i nie mogłam się napatrzeć. Kiedy ja będę miała taki raj?
Działkę już mam ale na razie prawie gołą. Długa droga przede mną. Będę stałym bywalcem jeśli można

Działkę już mam ale na razie prawie gołą. Długa droga przede mną. Będę stałym bywalcem jeśli można

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko może ja też będę miała inne kolorki
Danusiu rano znośnie , teraz jednak upał, ale coś próbuję robić , bo dostałam trochę roślin a i jeszcze zamówiłam to trzeba mieć dla nich miejsce.
Marzenko wszystko w swoim czasie, a z emeryturki czerpię korzyści. Śpię kiedy chcę i wstaję kiedy chcę jak jestem zmęczona to odpoczywam.
Edziu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Ja na to tyram od wielu lat. To już mój trzeci ogród, ale rośliny są z wszystkich trzech. Ten mam siódmy sezon. Cierpliwości - ogrodnik musi być cierpliwy.
Danusiu rano znośnie , teraz jednak upał, ale coś próbuję robić , bo dostałam trochę roślin a i jeszcze zamówiłam to trzeba mieć dla nich miejsce.
Marzenko wszystko w swoim czasie, a z emeryturki czerpię korzyści. Śpię kiedy chcę i wstaję kiedy chcę jak jestem zmęczona to odpoczywam.
Edziu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Ja na to tyram od wielu lat. To już mój trzeci ogród, ale rośliny są z wszystkich trzech. Ten mam siódmy sezon. Cierpliwości - ogrodnik musi być cierpliwy.
- Sosenki4
No to dobrze, i tak masz trzymać

Tyle to ja wiem, Kochana.., że muszę być cierpliwa ale to by było na tyle z tej wiedzy. Ja już chcę 

- Maska
- Kontakt:
- Sosenki4
ja do Lidzi, skorzystam z Twojej gościnności Maryś, czy mogłabym poprosić o ciemiernika

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, Maseczko. Na pewno wyje ślimaczki, powiedz jej, żeby jeszcze znajomych przyprowadziła
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska
- Kontakt:
Stokrotko wystarczy znajomego jak się rozmnożą to ho ho! wyżerka jak ta lala! Uporałaś się już z chwastami?
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Maseczko, nie plewię, nie mam siły. Na dworze taka duchota, że nie daję rady. A chwastom w to graj
.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu ja Cię codziennie obowiązkowo odwiedzam, ale piszę mało na FO, bo czasu brakuje. Teraz tez tylko na chwilę wpadłam, bo mam na kuchence w garnku śliwki i muszę co chwilkę zamieszać.
Nie żartuj, że ciemiernik już u Ciebie kwitnie. Oczywiście, że musi być ciemniejszy i na pewno będzie.
Za Cassandrę dziękuję, napasłam oczy cudnym niebieskim kolorkiem i lecę do kuchni.
Nie żartuj, że ciemiernik już u Ciebie kwitnie. Oczywiście, że musi być ciemniejszy i na pewno będzie.
Za Cassandrę dziękuję, napasłam oczy cudnym niebieskim kolorkiem i lecę do kuchni.
- Maska
- Kontakt:
Stokrotko wypadłaś z rytmu, ja dzisiaj przeryłam część rabatki z kępami irysów i lilii rdzawych, wyrzuciłam kukliki w mniej reprezentatywne miejsce. Mam jeszcze na jutro do wykopania piwonie zwykłe ciemnoróżowe, bo pól ogrodu to piwonie. Część pójdzie w pole a część do rozdania. Jeszcze jedną kępę irysów mam do wykopania bo poprzerastały trawą. Robię miejsce na nowości. Powykopywałam cebule muszę im znaleźć miejsce - no roboty huk!
Lidziu mieszaj, mieszaj! będzie pyszna marmoladka. Jak dzisiaj zobaczyłam ten kwiatek to poleciałam po aparat, jeszcze pączek jest.
Lidziu mieszaj, mieszaj! będzie pyszna marmoladka. Jak dzisiaj zobaczyłam ten kwiatek to poleciałam po aparat, jeszcze pączek jest.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Marysiu to szalejesz w ogrodzie
Ale ciemiernik kwitnie o tej porze
Pewnie mocno mu się pomyliło 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...