Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Jaga Dzięki za pozdrowienia. Mama już myśli co by tu jeszcze mogła jeszcze wsadzić - w te szczelinki które powstały po naszej wizycie :;230 .
Szkoda, że nie spotkałaś się z nami. Wiem, wiem Ty wolisz bardziej kameralnie, ale może następnym razem :?:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo, ależ to właśnie było kameralnie :!:
Żałuję, że tam z Wami nie byłam. Następnym razem chętnie ;:224.

;:196 Ja
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Elu i Alu, bardzo dziękuję za serdeczna gościnę i przesympatyczną atmosferę w Tajemniczym Ogrodzie Eli Czarodziejki ;:196
Jestem pod wielkim urokiem jego klimatu.
To mój wzór do naśladowania ;:180. Mała przestrzeń i wiele tajemniczych zakątków ;:oj. Rewelacyjnie wykorzystane naturalne ukształtowanie.
No i rozmiary, kondycja i różnorodność roślin ;:oj . Tyle bogactwa ;:224
(nie) Dziękuję za dary ;:196 Tymczasowo trafiły do przedszkola. Ogródek dzisiaj solidnie podlany :tan, więc będą roślinne przeprowadzki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu, Alu, Krysiu, Izo, Ago-dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JagiS pisze: Następnym razem chętnie
Jaga Super, następnym razem będę bombardowała Cię PW ;:303 , abyś nie przegapiła, rodzących się w wątków planów najazdu na Czyjś ogród.

Klarysa Piękne fotki, niby ten sam ogród,a u każdego fotografa trochę inaczej wygląda. Twoje roślinki w przedszkolu, moje jeszcze też. Kupiłam już ziemię i kawałki ogródków Twoich, Izy i mamy, z doniczek, powędrują wkrótce na swoje miejsce. Tylko ten ciągły brak czasu. Chałupa coraz bardziej zapuszczona, a tu wielkimi krokami zbliża się koniec wakacji. Na razie stosuję wspaniały sposób Constancji.
constancja pisze: Z zamkniętymi oczami przechodzimy przez zagracony taras i zagruzowane mieszkanie i wychodzimy frontowymi drzwiami na przedogródek
Prawda, że fajny ;:215
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

No i ja wasze kolejne spotkanie przegapiłam.
Fajny ten busz,a łupy jeszcze lepsze ;:138
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

U mnie wszystko już na miejscu. A czy na właściwym to się okaże ;:3 Najbardzie jestem zdumiona tym ,że ten wielki i kwitnący słoneczniczek stoi jak drut. :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale fantastyczne zdjęcia :) Dziewczyny napstrykałyście bardzo ciekawe fotki :) chociaż ogród tak i tak jest piękniejszy na żywo i nie oddaje tego co widziałam :)
Podarunki już posadzone na swoich miejscach :) Córka podlewa . Tych pysznogłówek czerwonych Ela mi tyle wykopała , że byłam w szoku jak zobaczyłam w siatce :) Pięknie :) JUtro jak się troszkę ogarnę załączę swoje zdjecia z naszej wyprawy .

Wracam do nalewek :wit :wit

ps. ciągle spokoju mi nie dają te jeżyny na pergoli - smaczne i piękne
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak czułam, ze zostałam na gorącym uczynku...[jak idę z torbami] 8-)
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AgaJeśli chodzi o jeżyny bezkolcowe to z nimi ten problem, że owocują na kwiatach zawiązanych jesienią. Mi zawsze przemarzają. Spróbuję jeszcze przenieść je w bardziej zaciszne miejsce, a jak to nie pomoże to zielonych badyli już nie potrzebuję i usunę. U mamy poprzedniego roku też nie owocowały, jak pamiętam. Ale 2 lub 3 lata temu było ich jeszcze więcej, mroziliśmy i robiliśmy koktajle. Iza mówiła też o nalewce. Macie przepis, to może namówię mojego M. na szaberek u teściowej.
Iza Ja jeszcze nie zdążyłam nic posadzić, kawałek Twojego ogrodu nadal w doniczkach.
Ewa Może następnym razem się uda spotkać. Tak nam spodobało się to nawiedzanie kolejnych ogródków, że gdyby nie zbliżający się koniec wakacji nie wiem ile ogrodów byłoby jeszcze w niebiezpieczeństwie :;230
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Justynko
Piękne zdjęcia mojej działki zrobiłaś, no i te komplementy, dziękuję.
Twój ogród jest ciekawszy od mojego, ale bogactwo roślin podobne, masz jednak więcej rarytasów, na które na razie nie mam miejsca, ale po wycięciu starej jabłonki i wykopkach może jaszcze coś zmieszczę.
Dziękuję za odwiedziny.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Iza
Dziękuję za odwiedziny, miło było gościć Was u siebie. Cieszę się, że roślinki się przyjęły. Po "wykopkach" i po wykopaniu topimambura (zgodnie z Twoją sugestią) mam trochę miejsca więc przeprowadzam niektóre roślinki, bo marzą mi się rabatki podobne do Twoich, choć takiej precyzji nigdy nie osiągnę, ale się postaram.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak widać Ela przeciera szlaki i w końcu coraz więcej jej na forum .....i dobrze :) Trzeba pielęgnować to co piękne i naturalne.

Dzisiaj deszczowo - dla naszych roślin raj i tego co posadziłyśmy po spotkaniu :tan :tan a poniżej moich kilka zdjęć (niestety miałam zapełnioną kartę i wiele nie zrobiłam bardzo żałuje ;:145 ;:145 ).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/URL
] [url=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ale kapitalne zdjęcia. Alicjo ;:196 Twoja relacja i fotki przebijają wszystko, co tu zostało napisane i złapane w kadrze.
Czarno (chociaż powinno być raczej bajecznie kolorowo :;230) na białym zostało udokumentowane nasze łopatkowanie i łupy, które wyniosłyśmy z ogrody Eli. ;:306 A przy tym Twoje dowcipne i trafione komentarze. ;:138 Uśmiałam się do łez. :lol:
Też wstawiłam swoje zdjęcia z ogrodu Eli , ale w moim wątku.
Buziaki rozbawione dla Eli i dla Ciebie. ;:196 ;:196
:wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elam Mamuniu ;:138 , zadanie domowe odrobione na szóstkę. Pierwsze samodzielnie posty już napisane. Widzę, że deszcz opóźnił Twój wyjazd na działkę i umożliwił wykonanie zdania.
Dla Ciebie dziurawiec, który jako jeden z pierwszych przewędrował do mnie oczywiście z Twojej działki
Obrazek

Aga Tak jak mówiłam niby ten sam ogród, ale każdy zwraca uwagę na inne szczegóły. Też cieszę, że mama otwiera się na świat ;:101 Jutro będę w tym miejscu w którym rok temu kupiłam niedrogo Wims Red, sprawdzę czy teraz też mają. Na razie wirtualnie ta hortensja bukietowa
Obrazek Obrazek

Krysiu Bardzo się cieszę, że udało mi się wywołać Twój uśmiech ;:112 . Z Twoim wątkiem jestem na bieżąco, nie zawsze piszę bo weny twórczej brak. Dziękujemy za buziaki, dla Ciebie jezówka Pink Poodle, której kwiat robi się coraz bardziej pomponiasty, obok na pierwszym planie jeżówka Milkshake, która podobała Wam się u mamy, oczywiście podarunek od niej.
Obrazek Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu czekam na wieści ze szkółki czy jest ta hortensja i może jakieś ciekawe jeżówki?! Ja kupiłam tą o której nie mogłam zapomnieć i z wrażenia nie spojrzałam na nazwę 8-) Może ją zaraz znajdę. To było coś waniliowego...
Widzę, że naszymi wyukopkami zrobiły,śmy Eli wielką przysługę ;:173 , pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”