poz.Leszek
Ależ skąd - tylko wyjaśniam!nyskadu napisał(a):
Ty się od razu obrażasz![]()
Jestem bardzo zainteresowany. Jakby coś - daj znać.Artur89 napisał(a):
Do do lepszej bazy danych - wysłałem zapytanie do ludzi z grupy związanej z hybrydami.
U Ciebie patrzę i podziwiam - u siebie się uczę. Może z czasem będzie lepiej.co do zdjęć to spróbuj z flashem - lepsze zdjęcia wychodzą czego przykłady masz u mnie w wątku
Tak, część zdjęć robię już nowym aparatem.bebos napisał(a):
zdjęcia robisz już nowym aparatem?
Ja się parę dni temu skusiłam jednak na drogawą lustrzankę i wcale nie jestem jakoś szczególnie zachwycona...przed laty pracowałam z takimi manualnymi aparatami, więc nie jestem zupełnie zielona, ale tak przywykłam do wygody kompaktu, że na razie tylko mnie irytuje nakład czasu przy robieniu fotek lustrzanką, zwłaszcza że portrety i zbliżenia nie wychodzą jakoś wyjątkowo lepiej; jeszcze się jej uczę, ale z ulgą sięgam po kompakt.
Na fotkach w necie właściwie wszystkie kwiaty tej hybrydy są jaśniejsze niż mojej. Stąd pisałem, że to pewnie dlatego, iż kwiat zmarzł w nocy a robiłem fotki po południu więc się trochę przebarwił. Bo aparat naprawdę oddał kolor całkiem dobrze...KaRo napisał(a):
pobiegłam do netu sprawdzić kolor tej kontrowersyjnej hybrydy
Attila Rheingold 283
Parodie to moje ulubienice. KAŻDA z nich mi się podoba, każda jest inna ale jak piękna... Ta standartowo jedna z tych naj.maryjan13 napisał(a):
spodobał mi się kwiat Parodii weberiana, jak i sama roślina.
To bardzo dekoracyjne rośliny, szczególnie w kępie. Wtedy jak zakwitną to zadowolą najwięszego konesera.Paula 15 napisał(a):
conophytum ma super kwiatek![]()
U mnie na szczęście chyba im dobrzehen_s pisze:To bardzo dekoracyjne rośliny, szczególnie w kępie. Wtedy jak zakwitną to zadowolą najwięszego konesera.
Miałem ich dużą kolekcję ale na moim stanowisku nie za bardzo dobrze rosły (podobnie jak litopsy) i dlatego praktycznie z nich zrezygnowałem. Ale sentyment pozostał...
Polecam gorąco zakup parodii. Szczególnie te mniejsze, z grupy microsperma śliczne!chaveiro napisał(a):
zastanawiam się nawet czy nie zakupić jakiejś parodii do swojej kolekcji bo bardzo ładnie kwitną, ale na all...o jest ich dosłownie jak na lekarstwo i nie wiem czy to przede wszystkim dobrze opisane kaktusy
Czy chodzi Ci o litopsy (te mają wspominane przez Ciebie rysunki i kolory) czy o konofyta? Te jakby skromniejsze...Paula15 napisał(a):
Naoglądałam się zdjęć w internecie i nie mogę uwierzyć, że mają aż tyle rysunków i kolorów skórki, kształtówNiestety pewnie większość nieosiągalna
![]()
Konofytów praktycznie już nie mam. W różny sposób odeszły z mojej kolekcji z powodów o których pisałem poprzednio.Masz Henryku jeszcze jakieś konofyta oprócz tego? Czy to było wysiewane czy kupione już jako roślina?
Chodzi o konofyta- znalazłam, chociażby te stronę http://www.flickriver.com/photos/tags/c ... teresting/ gdzie jest ich sporohen_s pisze:Czy chodzi Ci o litopsy (te mają wspominane przez Ciebie rysunki i kolory) czy o konofyta? Te jakby skromniejsze...
W każdym razie nieprawdą jest jakoby. Można je wysiać, zakupić.
aparat aparatem, ale i ustawienia monitora są przecież różnehen_s pisze:Bo aparat naprawdę oddał kolor całkiem dobrze...![]()