30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marla54
100p
100p
Od: 3 mar 2012, o 18:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

:wit Po raz kolejny odwiedzam twój ogródek i jestem zafascynowana porządkiem i elegancją. Będę wpadać od czasu do czasu, wtedy mam na jeden raz więcej piękności do pooglądania. ;:215
Don't be sorry .. just don't do it!! - Maryla
Człowiekowi w życiu potrzebne jest: serce do kochania, rozum do myślenia i ręce do pracy.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Bożenko, to pytanie o sztuczną trawę było podchwytliwe, po prostu na zdjęciu wygląda rewelacyjnie, jak taki zielony dywanik :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko nie zawstydzaj mnie :oops: , bez przesady z tą "Mają o ogrodzie" :wink: Ekipa nie zmieściłaby się w ogródku :;230

Gosia Witaj! Dziękują za odwiedziny i miłe słowa :) Ja sama jestem wielkim maruderem, że mam za mało miejsca, ale trzeba się przystosować do każdych warunków :wink: Myślę, że jakbym miała 3 metry, też zrobiłabym ogród, a oczko ze słoika :;230

Marla dziękuję za komplementy ;:196 Wpadaj, kiedy tylko będziesz miała ochotę :)

Remi wiem, że to było podchwytliwe :wink: Tylko mój mąż zawsze narzeka na tą trawę i może dlatego tak ją źle widzę :wink:

U nas dzisiaj w nocy była straszna burza :evil: Wszystko wysmagane wiatrem i deszczem, połamało ostróżkę... wzięłam ją jeszcze na pocieszenie do wazonu... A wczoraj kupiłam taki najprostszy system nawadniania kropelkowego, przyda się w czasie urlopowym... jeśli oczywiście będzie jakaś słoneczna i sucha pogoda tego lata :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, ciekawa byłam bardzo tej skrzyni gdy zakwitną dalie i lilie - wyglada fantastycznie ;:215 Chciałabym jeszcze zobaczyć ją razem z powojnikiem, ale to mam nadzieję na źywo, w niedzielę ;:196 czytam o Twoich wypiekach, a ja jeszcze zalegam w pracy i jestem o samym jogurciku i 4 kawach.. ;:131 U mnie tez była straszna burza w nocy, waliło piorunami, blyskało i padał deszcz z gradem ;:202 Ogród trochę zdemolowany, ostróżki widziałam rano połamane...szacowanie strat dopiero wieczorem, jak wrócę ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nie wiem czy powojniki do niedzieli zakwitną :;230 Julka coś tam puszcza ale szału nie ma. W tamtym roku zdecydowanie była ładniejsza i obficie kwitła, chyba odreagowuje zimę... Natomiast ten drugi powojnik ładnie się rozrasta, ale pąki mikroskopijne...
Sam jogurcik? Bidulka... W niedzielę Cie podkarmię, byleby tylko pogoda była...
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Bozuniu, już nie pamietam :D w tym Twoim bogactwie jest chyba dzwonek skupiony - czy Ty wycinasz te pędy po kwitnieniu? czy on wypuszcza nowe? jak długo kwitnie taki dzwonek ;:oj zasypałam Cię pytaniami, przepraszam, moze znajdziesz chwilkę, z góry dziękuję ;:180
bozunia
1000p
1000p

Post »

Debra, mam dzwonek brzoskwiniolistny. Ucinam przekwitłe kwiaty z łodygą do miejsca, gdzie widać malutkie pączki kwiatowe. Sprawdzone - przedłuża kwitnienie, tylko kwitnie coraz niżej ( na tej samej łodydze) :wink: Jakby co, to zrób zdjęcie swojego dzwonka :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Bozuniu, a czym zasilasz swoje powojniki?
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bozuniu śliczne wyszło Ci to zestawienie w skrzyni ;:oj ;:138
ja też szukam rozwiązań " doniczkowych" ze względu na brak miejsca :roll:
a chciejstw jest coraz więcej ;:14 między innymi dzięki forum :D
;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
bozunia
1000p
1000p

Post »

Magda powojniki zasiliłam Osmocote, taki długoterminowy... I czasem podlewam florovitem. Może za mało je nawożę? Podleję je dzisiaj z florovitem do kwitnących :wink:

Dzidzia donice są fajne, można je przestawiać, zmieniać kompozycje, ale także trzeba się nabiegać z konewką :wink:
A najgorszy problem z podlewaniem w czasie wyjazdów urlopowych... Ale są niezastąpione w małych ogródkach.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Bozuniu,ja natomiast swoje powojniki nawożę dwa razy w sezonie rozwodnionym kurzakiem i dolistnie wywarem z pokrzyw.Przyznam,że taka forma nawożenia moim P odpowiada:)
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Dzięki za odpowiedź w sprawie dzwonka - wygląda na to, że u mojego jest tak samo.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja chciałam zapytać o dalie w skrzyniach. Czy one są z karp, czy też są to dalie jednoroczne? A jeśli jednoroczne, to czy kupowalaś gotowe sadzonki, czy masz je z własnego siewu?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Bożenko ;:196 ,ale masz piękne roślinki,takie dorodne ;:333 ;:215
bozunia
1000p
1000p

Post »

Jacku, też mam trochę kurzego nawozu, taki gotowiec w worku... Bałam się dawać, bo jednak jest silny. W jakich proporcjach go rozrabiasz i do jakich kwiatów jeszcze używasz? Wywar z pokrzyw zrobiłabym, ale nie widzę nigdzie pokrzyw :wink:

Debra u mnie już najniższe pięterko kwiatowe się otwiera i to chyba będzie koniec kwitnienia dzwonków :(

Wandziu dalie mam z siewu, ale siałam 3 lata temu. Z tych zasianych mam karpy, co sezon coraz więcej :wink:

Gosiu witaj u mnie :wit Dziękuję w imieniu kwiatków :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”