Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

robaczek_Poznan pisze:Widzę, że klonoza się rozszerza...a wszystkiemu winna Aguniada! :;230
... jaaaa? :)

Kasiu, klonik zarąbisty - piękny pokrój, lekko kolumnowy, wzniesiony, cudne ubarwienie i ażurowy kształt listków... jestem przekonana, że będziesz zadowolona z niego! Super wpasował się w to miesce... BTW - ostatnio podoba mi się drobna kora...

Dzięki za wspólną kawę, przywiezienie czepialskiej od Jule i cleome ;:196 Za mało czasu tylko miałyśmy!
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Piękny klonik :!:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór dziewczyny :)
Kasiek bez zaglądania do waszych ogrodów człowiek by się nie rozwijał :lol: Sama się dziwię, że nie wpadłam na to wcześniej, mam już czerwonego klonika i co roku coś tam mu dolega, może dlatego... A dla tego to doskonałe miejsce ;:108
Takie donice zawsze mi się podobały, te mają plus, że nie są nowe i są troszkę zaśniedziałe.
Juleczko u ciebie klonik byłby idealny, właśnie jakiś jamnikowaty kształt i raczej żołty ;:131 Donica może i na coś piennego bardziej, ale ... bukszpany już mi się przejadły i wpadłam po uszy z rożami do donic :;230 Jakoś wolę je w donicy niż w glebie...
Piennych się boje, bo kołowrót z nimi na zimę byłby ;:108
Madziu jakbyś chciała matecznik odwiedzić to daj znak i pójdziemy zwiedzać :) Mam nadzieję, że z ręką lepiej :)
Aguniu dziękuję, mam wrażenie, że gadałam jak najęta :oops: Koniecznie musimy zrealizować pomysł "mazowiecki krążownik" :;230 To może być super zabawa ;:108
Korę zgapiłam od sąsiadki, bo też mi się spodobała, kupuję u Melona.
Debra bardzo dziękuję ;:108 Mam nadzieję, że będzie rósł i dobrze się przyjmie :)

Powiedzcie czy oczko wodne z nenufarem :lol: obok tarasu, to dobry pomysł, ale tak tuż obok...Komary by się nie lęgły?
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Magda, wydaje mi się, ze tak 2metry to max dla klona Buterfly. Jutro cyknę fotkę i wrzucę ( jeśli Gospodyni pozwoli :wink: ).
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wrzucaj, popatrzymy wszystkie ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czytalam u Oliwki ze o Cesara pytalas. Wejdz do Rozanek i tam Majka411 wstawila duzo fot Cesara w zeszlym sezonie a przy okazji mozesz popytac. Mnie sie podoba, jak ktos lubi slodkie roze to bedzie cacy.
Klonika, to wolala bym soczyscie zielonego, zolty jakos mnie nie za bardzo pasuje. Mam zoltego Cisa i musze go przesadzic, bo mnie wnerwia troche ta swoja dominujaca zolcia :twisted:
To ten co sie pytalac co-to :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mam Julku zagwozdkę, bo i angielki mnie kręcą i inne, tylko te angielki koło mnie to jakieś wielgachy....do tej donicy nie spasi chyba taki mutant... A ten Cezar dość zgrabny...pączek ma taki sobie , ale jak się rozwinie no to miodzio... tylko nie pachnie :evil:
Faktycznie z zielonym może być lepiej, ale czy ja wiem....żółty też by był cacy, albo taki żółto zielony. Swoją droga nie przepadam też za żółcią , a mam jej trochę w ogrodzie....
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Roze w donicach nie rosnal nigdy takie duze jak w glebie, tak ze jak wybierzesz sobie jakas mniejsza angielke, to tez bedzie dobrze. Z tym, ze ja raczej jestem za sadzeniem do donic roz ktore kwitnal prawie na okraglo tz rabatowek albo okrywowych, bo co mi po rozy pod nosem ktora stoi i wabi zielenina :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień Dybry!
Julka, Otóż to właśnie, kwitnienie najważniejsze....
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniały klon ;:180 (już go widziałam ale przyszedł Skrzacik, powiedział pukeke pi co w normalnym języku znaczy że komputerek chce spać i trzeba go wyłączyć :lol: ) i nic nie napisałam.
Jule, ja tez dziękuję za wskazówki odnośnie róż do donic ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

:wit przyszłam żeby poczekać na Cesara ;:3 i przy okazji pospacerować.Jest tyle pięknych ogrodów i nie sposób wejść do wszystkich :(
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, jestem ..... Julcia mnie wywołała do tablicy :;230
Aszka przyszła już go oglądać, to znaczy masz go czy zamierzasz go mieć :;230

Roze w donicach nie rosnal nigdy takie duze jak w glebie, tak ze jak wybierzesz sobie jakas mniejsza angielke, to też bedzie dobrze. Z tym, ze ja raczej jestem za sadzeniem do donic roz ktore kwitnal prawie na okraglo tz rabatowek albo okrywowych, bo co mi po rozy pod nosem ktora stoi i wabi zielenina

To co napisała Julcia jest cała prawdą i tylko prawdą :;230

No dobrze Kasiu, a Ty zamierzasz na zimę donicę chować w cieplejsze miejsca ?
Podpowiem Ci co ja widziałam w ogrodzie mojej siostrzenicy i bardzo mi się podobało.
Tylko, ona lubi ciągłe zmiany i robi tak, że do donic kupuje super już kwitnące sadzonki na cały sezon,
a na jesieni te róże idą do gruntu.
Widziałam u niej w donicach Pastelle, My Girl wsadzane do donicy po dwie sztuki.
Powiem tak, wyglądały fantastycznie.
Czyli jak widzisz w centrum ogrodniczym wypasione róże w doniczkach to kupujesz i część.
Mija sezon i na jesieni do gruntu. Wiosna zmiana aranżacji :heja
No nie wiem czy Ci pomogłam. Ja bym tak robiła. ;:196

Ps/muszę na spokojnie poczytać Twój wątek :D
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Obiecany klonik Buterfly

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie,
Dzisiaj nic ogrodowo nie działałam, nie zdążyłam, samopoczucie kiepskie... ;:219 Ale w wolnych sekundach czytałam co do mnie mówicie :lol:
Agatko mój też młodszy nie da posiedzieć przy kompie, ;:185 Też myślę, że klonik się udał ale modlę sie o deszcz, może już za chwileczkę, już za momencik....
Aszko nie zdążyłam do ogrodnika.... :( bo do 17-tej mają, mogłam ostatecznie dzieckom jeść nie dać i biec, ale mnie resztki przyzwoitości powstrzymały :lol: Cezarowi miejsca szukam w glebie ;:131 A do donicy się rozejrzę...
Majeczko tak naprawdę to nie mam przemyślanych miejsc na zimę, ale później się będę martwić, może w kompoście zadołuję z donicą razem, dzięki za rady ;:180
Iwonko klonik Butterfly jest piękny, pokrojem podobny do mojego ;:oj

Kilka fotek :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne te kloniki... ;:170
Majka, Jule - Wasze wskazówki co do sadzenia w donicach - bezcenne, ja też dziękuję ;:180 Ja posadziłam kilka i planuję zmieniać aranżacje w miarę wzrostu i kwitnienia, zobaczymy jak wyjdzie. Część pewnie wkopię na zimę, pozostałe przezimuję w garażu. Optymalna wielkość donic to ok. 30-40 cm wysokości.., czy więcej?
Kasia, czytam, że planujesz Cezara - samego czy coś mu dosadzisz? Ja też nie przepadam za żółtym kolorem w ogrodzie ale taki kremik, budyń...zielona herbatka...to co innego ;:170 Kompozycja w białym koszu wiklinowym...taka sielska i naturalna, cały ogród przypomina scenerię z książek Henry James'a... ;:167 Sama widzisz kochana, angielki muszą być ;:224 Tylko kwestia ile.. :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”