No to jestem ogrodnikiem
Re: No to jestem ogrodnikiem
Pęcherznica w takiej postaci jest przepiękna! A Rosarium też miałam, ale ta zima je wykończyła. Za to nabyłam sobie nowe w formie piennej i będę je zimowała w piwnicy.
Ten Rooguchi jest niesamowity
Czy on będzie teraz opadał, czy piął się do góry dalej? Zarósł już całą podporę
Hortensja piękna
Moja posadzona w tym roku jest maleńka, pąków ni widu, ni słychu... Ale co tam, popatrzę na kwiaty u Ciebie
A z pęcherznicą to się tak nie bawię
Po prostu zazdroszczę
Moja nie zakwitła, bo ją przycięłam wiosną... Ale obiecuję, że nie będzie gorsza w przyszłości 

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
iwciach Goldenka ma 6 lat a jaki żarłok pochłonęłaby wszystko, a jak ukradkiem kotom jedzenie podkrada
OLUNIA pecherznica dla mnie jak chwast rośnie jak opętana , ciełam ją 14 kwietnia i to jest pierwsze zdjęcie drugie z 17 maja
a wczoraj jak ciełam miała już ok 50 cm przyrosty. Nie przejmuj się ciachaj, odrośnie . Do zimy z dwa razy jeszcze ją przytnę

Annes 77- Aniu widziałaś szaloną
przekopałam ogrodniczy i znalazłam były dwie , wybrałam ładniejszą z pąkami choć miała mszyce ale oprysk zrobiony byle pogodziła się z clematisem Purple Spider
KLEO1 zdecydowałam się na różę pnacą mino,że nie przepadam za różami w ogrodzie , za dużo z mini zachodu . Na pniu nie wytrzymała zimy może ta się zaklimatyzuje i przekonam się do różyczek
bozunia Rooguchi wystrzelił w górę ale pod wpływem ciężaru przegiął się , obkręciłam go wogół stelażu i wyszła niezła kula
i odbija na boki. Ta Anabelka nie kwitła pierwszego roku , to jest jej drugi sezon porządnie się zakorzeniła a ile ma kwiatów
ale jest bardzo delikatna
Clematisy zbierają się do kwitnienia po wymarznięciu do ziemi dopiero zaczyna kwitnąć Hagley hybryd wczoraj otworzył się pierwszy kwiatek Multi Blue oj jeszcze długo
zima dała mu w kość
Rozczarował mnie Clematis Blue Explosion PBR tak szybko przekwitł i nie ma zamiaru puszczać nowych pączków

OLUNIA pecherznica dla mnie jak chwast rośnie jak opętana , ciełam ją 14 kwietnia i to jest pierwsze zdjęcie drugie z 17 maja
a wczoraj jak ciełam miała już ok 50 cm przyrosty. Nie przejmuj się ciachaj, odrośnie . Do zimy z dwa razy jeszcze ją przytnę

Annes 77- Aniu widziałaś szaloną

KLEO1 zdecydowałam się na różę pnacą mino,że nie przepadam za różami w ogrodzie , za dużo z mini zachodu . Na pniu nie wytrzymała zimy może ta się zaklimatyzuje i przekonam się do różyczek

bozunia Rooguchi wystrzelił w górę ale pod wpływem ciężaru przegiął się , obkręciłam go wogół stelażu i wyszła niezła kula

Clematisy zbierają się do kwitnienia po wymarznięciu do ziemi dopiero zaczyna kwitnąć Hagley hybryd wczoraj otworzył się pierwszy kwiatek Multi Blue oj jeszcze długo

Rozczarował mnie Clematis Blue Explosion PBR tak szybko przekwitł i nie ma zamiaru puszczać nowych pączków

- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Edytko, skąd ja to znam
. Kocia karma jest najlepsza. Moja goldenka Daisy, jak podchodzi do misek, to czyści wszystkie jak leci 

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Nigdy nie byłam przekonana do clematisów jednak po obejrzeniu Twoich zakochałam się miłością bezgraniczną. Mój ulubiony to Popiełuszko
Powiedz czy długo kwitnie i czy mam szansę go jeszcze w tym roku posadzić żeby zakwitł?

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- edi13
- 1000p
Marika
cieszę się, że moje clematiski Ci się podobają
Popiełuszko jest już moim drugim clemkiem poprzedni niestety zmarzł w tym roku w skrzyni. Skoro kupiłam go drugi raz to znaczy , że ma coś w sobie
Jest niziutkim clematisem ok 1,2 - 1,5 i pierwsze kwiaty są wielkości dłoni , następne są drobniejsze.U mnie jeszcze kwitnie i ma masę pączków 

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edyto czy jak golisz tą pęcherznicę to ona Ci kwitnie?
- edi13
- 1000p
Iza miło Cię gościć
jak widzisz na zdjęciu zakwitła, teraz ciełam jak juz miała owoce , ale owoców nie ruszyłam, tylko wszystkie nowe przyrosty . Owoce ładnie się przebarwiają na jesień i są dodatkową ozdobą 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kurcze, super wygląda ta pleciona pęcherznica. Chciałam puścić swoją luzem, ale nie wiem czy w końcu jej nie zaplotę
Rooguchi wystrzelił pięknie, jak sypnie kwieciem, to dopiero będę Ci zazdrościć
Anabelka też niczego sobie, fajnie, że w tym roku będziesz mogła cieszyć oczy jej kwitnieniem

Rooguchi wystrzelił pięknie, jak sypnie kwieciem, to dopiero będę Ci zazdrościć

Pęcherznica zapleciona wygląda bardzo egzotycznie, nawet nie myślałam że tak się da 
Śliczny clemkowy dzwoneczek

Śliczny clemkowy dzwoneczek

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Jak prace nad fontanną?
Gotowa, czy projekt zarzucony?
Gotowa, czy projekt zarzucony?
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj Edytko
Ładnie u ciebie Clematiski po prostu cudeńko bardo mi się podobają 

- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Podpinam się pod pytanie Asi. Jak tam prace nad fontanną?
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt: