Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

Ciekawie u cb przejrzałem z 10 stron jak na razie ale dalej będę przeglądał super kwiaty kwitną i zielono jest pięknie. ;:173 Zapraszm do mojego raju ;:65
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Jolu-moja imienniczko
Wpadłam z rewizytą i jestem zachwycona Twoim ogrodem. To jest dopiero areał...przecież normalnie zgubić się tam można. Masz takie bogactwo roslin, że od razu lista chciejstw sie wydłuża. Kwiaty wiosenne :shock: :shock: :shock:,rabata żurawkowa ;:333 ;:333 ;:333 i cała reszta też. Przy okazji pokaż swoją biąła hostę, bo ja też w tym roku zakupiłam jedną WHITE FATHER, ale biała była przez chwilę. Przy 4-5 listku zaczęła zielenieć. W tej chwili jest zielona. Gdzieś czytałam że młode rośliny tak mogą mieć. Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Jolu dopiero teraz zauważyłam że masz skrętniki na zbyciu. Chciałabym SILVIĘ i białego jeśli masz jeszcze
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu dzielżany prześliczne, mój to jeszcze maleństwo a kwitnie niezmordowanie , mam nadzieje, ze też tak pięknie się rozrośnie jak u Ciebie :D
Żurawki o poranku wyglądają tak nostalgicznie i tajemniczo otulone mgiełką, a za to dziwaczki to prawdziwa orgia barw :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Piotr=)-Piotrze witaj w naszych skromnych progach oglądaj ile chcesz w razie jakiś pytań chętnie odpowiem.Do Ciebie oczywiście zajrzę.

jolcia1212-Jolu ja zupełnie zapomniałam o tej mojej białe hoście , zaraz polecą ją zobaczyć i jak mąż wróci z wędkowania i odda aparacik to zrobię zdjęcie, tak szczerze mówiąc to też jestem bardzo ciekawa czy ta funkia jest biała o ile jeszcze jest. :;230 Areał ogrodu jest rzeczywiście spory ale zagubić się nie da, forumowicze których gościłam w czerwcu na spotkaniu nie deptali sobie po piętach.
Jeżeli chodzi o skrętniki to sadzonka Silwii jak najbardziej aktualna a z białego mogę służyć listkiem do ukorzenienia nie miałam z tego koloru żadnych sadzonek.Podaj na pw czy jesteś zainteresowana i ewentualnie adres to w poniedziałek postaram się wysłać.

AGNESS- Aga mój dzielżan to niedawny nabytek i kupiłam go już w takiej wielkości miał tylko jeden kwiat rozwinięty ale myślałam że ten kwiatek w miarę rozwijania będzie rósł a tu niestety nie .Kwiatów ma dużo i rozwijają się ciągle nowe.Będę zbierała nasionka dla Elsi to mogę i dla Ciebie zostawić.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Jolu
W nasionka dziwaczków zaopatrzyli mnie w sobotę Danusia i Andrzej, więc już mam. Trawki od Tajeczki już są u mnie i teraz czekaja na Ciebie. ( a tak w nawiasie to ukopała nam takie wielkie kępy że szok ;:oj )
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Witam :D
Rozgoszczę się w tym pięknym miejscu :D . Żurawki cudne, faktycznie takie grupy tworzą piękny efekt ;:215.
A jakie piękne sosny i inne iglaki, gratuluję.
Będę wpadać i podglądać co nowego u Was :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tajeczka zawsze obdarowuje dużymi kepami. Ja też dostałam pokaźne rośliny na spotkanku. Takie wykopywane rośliny z ogrodów najlepiej rosną, bo są przyzwyczajone do naturalnych warunków, a nie szklarniowych czy szkółkowych.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Jolu palnuję już nowe rabaty na wiosnę :;230 i poszukuję żurawki Citronella, czy wiesz gdzie mozna ją dostać?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

variegata-Madziu ja uważam że jak żurawki rosną w grupie to lepiej widać podobieństwa i różnice miedzy roślinkami.Ogród powstawał etapami i nasadzenia są w różnym wieku i w różnych rozmiarach. Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę.

Obrazek

wanda7-Wandziu masz rację a przy okazji trochę lepszej ziemi za roślinką się przyciągnie .Moja trawka od Tajki jeszcze u Iwonki ale ona na pewno zadba o nią do mego przyjazdu.

Obrazek

MonaeS-Aniu już plany na wiosnę? Ja jeszcze żyję nasadzeniami jesiennymi, może jeszcze jakieś hortensje? :;230 o kurczaczki zapomniałam ze już nic w tym roku nie dokupujemy no ale cebulki trzeba posadzić.Żurawkami nie interesowałam się w tym sezonie zupełnie ale jak będziesz wiedziała gdzie kupić Citronellę to napisz może też się skuszę bo nie mam jej u siebie a miejsce jeszcze jest.

Powojnik bylinowy od Jagusi

Obrazek

A to dobre zdjęcia na dzisiejszy mglisty i zimny dzień

Obrazek

Floks nabyty w ubiegłym tygodniu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Jolu o Twoje trawki dbam jak umiem najlepiej, więc mam nadzieję że się na Ciebie doczekają. Swoje już posadziłam a molinię to nawet podzieliłam na dwie części, wszystkie rosną na rabatce z pniaczkami drzewa, już sobie obmyśliłam że to będzie cała trawiasta rabatka i w przyszłym roku muszę jeszcze trochę dokupić innych malutkich. Ładny ten floksik, ale hortensja zabójczo piękna
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu floksik przecudnej urody. ;:138
Myślę, tylko, że w pełnym słońcu może mieć trochę przypalane listki, zresztą zobaczysz jak będzie.
Jeżówka Green Eyes także piękna.
Na spotkaniu otrzymaliśmy zielono kwitnące od Przyjaciół Danusi i Andrzejka.
Muszę okryć na zimę.
Moje hortensje już tak bardzo pojesienniały, niestety, z pewnością od suszy, a deszczu jak nie było, tak nie ma. :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

witaj Jolu, widziałam kwitnącą hortensję kosmatą, zakwitła u Ciebie czy dopiero kupiłaś kwitnącą? moja wymarza zimą i odbija ale nigdy jeszcze nie kwitła, jak się mają moje nasiona orlika?
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Jolu ciekawy jestem czy Twoja barbula rozpoczeła kwitnienie ?, gdyż moja dopiero zaczyna otwierać pierwsze pąki i nie wiem czy zdąży jeszcze zakwitnąć.
Fotka z dnia dzisiejszego./ mogę ją usunąć/

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani nie było mnie przez kilka dni w domu, a wczoraj miałam mocno zakręcony dzień, przywiozłam sobie zajęcie tzn. 47 sztuk thui Szmaragd świeżo wykopanych i czeka mnie sadzenie tego dobra ale to dopiero jutro.

IWONA1311- Iwonko bardzo dziękuję za opiekę nad trawkami mam nadzieję że Kasia dobrze się czuje i niebawem Cię odwiedzimy. Floksik już posadzony ale nabyłam kolejny i trzy jeżówki za namową Zbyszka te nowości jeszcze w doniczkach.

Tajka-Tajeczko ja też jak patrzę na swoje hortensje to widzę przypalone i ususzone kwiatostany. Moja Limelight zamiast wybarwić się na zielono to jest bura od nasłonecznionej strony a od spodu zielona.
Ja jeżówki przykrywałam kopczykami z kory i w tym roku też tak zrobię.

lawenda-Witaj Uleńko, jak miło że się odezwałaś. Moja kosmata nie kwitła w tym roku ale to nowy nabytek, piszesz że u Ciebie wymarza to pewnie przykryję swoją jakimś pudłem tekturowym na zimę.Nasionka orlików zebrane i czekają na Ciebie.

ZENOBIUSZ-Zenku ani się waż usuwać zdjęcia barbuli. Moja też powoli rozchyla kwiaty i też patrzę z niepokojem czy zdąży zakwitnąć, ta susza ewidentnie jej szkodzi. Mam zrobione zdjęcie ale muszę poczekać na kabel do aparatu bo pojechał z mężem do pracy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”