Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

Halo KatkaR :wit
Miniaturowego prezentuję na stronach:19,20,30 i 35.
Keiki pojawiło się wczesną wiosną tego roku w kwietniu a w maju można było ewidentnie stwierdzić,że to nie odbicie pędu a jednak keiki!
Na stronie 30tej w dniu 22maja br. było już jak na takiego maluszka ładnie rozwinięte,chyba z dwoma korzonkami powietrznymi no i cieszyło oko.Odciąłem go od pędu rośliny macierzystej tydzień temu.
na pewno i Ty się doczekasz swojego-trzymam kciuki a Ty trzymaj za mojego aby zdrowo rósł tylko w korze.
Pozdro.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Świetne kolaże ;:215 , wiedziałam, że nacieszę oczy u Ciebie fotkami i miałam rację.
Półka ma pięknych lokatorów, a pomarańczowy storczyk jest cudny, muszę pokazać go mojemu Mężowi, może gdzieś takiego spotka. Nowy nabytek też ma ładne wybarwienie. ;:108
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48

Post »

No t o przestudiowałam Twój wątek! Przecudowne zdjęcia! A miniaturka w zaskakujących barwach! Nie widziałam jeszcze takiej! No i cwana, bo się rozmnożyła ;:oj myślę, że maleństwo da radę w korze. Ja swoje też przesadziłam do kory, bo spagnum, w którym były przelano w sklepie i korzonki podgniły. Przy odpowiedniej pielęgnacji i utrzymywaniu wilgoci będą cieszyć nasze oczy i serca! ;:138 trzymam kciuki !
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ale pięknie twoje storczyki szaleją z pędami, z rozgałęzianiem ich, aż cudownie na nich skupic na chwilę oko, wiem jak to cieszy właściciela:). :wit
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Ja moje mini też ostatnio przesadziłam do samej kory i szczerze mówiąc mogłam trochę mchu dosypać, bo teraz dość często muszę je podlewać... podłoże szybko przesycha :roll: U mnie też na żółtym mini były 3 małe, a teraz na różowym wariacie( każdy kwiatek był innego kształtu) jest kolejny :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ten pomarańczowy jest sliczny-takiego nie mam
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48

Post »

Paula15 pisze:Ja moje mini też ostatnio przesadziłam do samej kory i szczerze mówiąc mogłam trochę mchu dosypać, bo teraz dość często muszę je podlewać... podłoże szybko przesycha :roll: U mnie też na żółtym mini były 3 małe, a teraz na różowym wariacie( każdy kwiatek był innego kształtu) jest kolejny :wink:
A jak często podlewasz?
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Arku zapomniałam Ci dopisać o keiku urośnie Ci zobaczysz ja miałam podobną sytuację i po niecałym roku czekam na jego kwiaty także trzymam kciuki ( ja wszystkie swoje keiki wsadzam do kory i mają się dobrze) ;:215
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Russski
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lut 2013, o 13:32

Post »

Przepiękne storczyki, kilka z nich chętnie bym sprzątnął z parapetu hehe.,
Przeostrzone zdjęcia grrrr mi ciężko się ogląda, może tylko ja mam takie wrażenie.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

też bym zasugerowała mniej funkcji wyostrzania ;:131 Nie obraź się Arku ;:196 po prostu oczy troszkę bolą, zdjęcia sprawiają wrażenie trochę przekombinowanych ;:131 ale to moje zdanie tylko :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

katkaR pisze:
Paula15 pisze:Ja moje mini też ostatnio przesadziłam do samej kory i szczerze mówiąc mogłam trochę mchu dosypać, bo teraz dość często muszę je podlewać... podłoże szybko przesycha :roll: U mnie też na żółtym mini były 3 małe, a teraz na różowym wariacie( każdy kwiatek był innego kształtu) jest kolejny :wink:
A jak często podlewasz?
Z reguły powinnam 2 razy w tygodniu( korzenie są srebrne), ale nie zawsze mi się to udaje :oops:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

KatkaR - Witam Cię jako mojego kolejnego nowego gościa.Fajnie,że Ci się u mnie podoba.Zaglądaj,zapraszam ;:180

Karnova - Miło poczytać co piszesz-dzięki i za porady odnośnie "maluszka" również oraz trzymanie kciuków ;:180 ;:180

Kamuś - Pomarańczowy jest dzielny to fakt ale ma problemy z kwitnieniem kolejnych kwiatów-widać kontuzje odbiły się na jego
kondycji ;:108

Basiu - Dzięki za miły i sympatyczny pościk-miło Cię było znowu gościć ;:196

Pati - To fakt,że cieszy oko a Ty to wiesz najlepiej bo jesteś Hodowcą/przez duże H/.

Paulinko - To znaczy,że zdania są podzielone-patrz co pisze Karnova?

Dorotko - Mnie też się on podoba ale co przeżył to przeżył no i są tego skutki niestety ;:131

Russski-Dufin/Aniu/- Słowa krytyki przyjęte ;:224

Do mojej kolekcji storczyków doszedł następny a przy okazji chwalę się również moimi przekwitniętymi ale jakże pracowitymi bo wypuszczającymi młode listki i pędy storczyki.Pomarańczowego z młodym pędem i keiki już pokazywałem a zatem dzisiaj pozostałe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to jeszcze kolażyk mojego nowego nabytku i zapowiadane wcześniej moje pracusie:

Obrazek :) Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Piękny ten Twój nowy. Ja mam (przypadkiem) dwa, upominkowe. Właśnie ten ubiegłoroczny też rozkwitł. Bardzo wdzięczne są.
Phal. Shanghai?
Pracusiom przekaż, że ciocia Janeczka bardzo je chwali ;:306
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Wszystko u Ciebie zapracowane wzięło się do roboty ;:138 A nowy nabytek bardzo ładny mam podobnego ale strajkuje obecnie ;:124 Ładne zdjęcia ;:333
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczny, śliczny jak zwykle ;:173
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”