Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

Czyli mam Marysię Rosunię u siebie! :heja :heja
Pięknie pachnie! ;:167
Dziękuję Ewuniu ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No przecież i ja mówiłam że to Mary. Możesz już zacząć do niej się zwracać po imieniu. :D
Jak tam Twoje Polki, bo moje to dziadostwo. Jedna ma jeden pąk, a druga to w ogóle porażka. Nic już tam nie kupię.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu i Tobie również dziękuję ;:196

Moja Polka nawet się zbiera i też jeden pączek ma, ale w porównaniu z innymi, które sadziłam w podobnym czasie, to "szału ni ma". Może ona ma długa rozbiegówkę, ale jak się rozpędzi, to daje czadu... :?:
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hmmm a ja mam wątpliwości... moja wygląda ciut inaczej... jest ciemniejsza i mniej napakowana... chyba że to zależy gdzie rośnie...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No piękne róże pokazujesz Basiu moim i tak nie wydarzonym coś pąki ścina...prawdopodobnie sarny bo u sąsiadów zostawiły ślady ale i srokę wypatrzyłam jak się ku nim skradała ... ;:oj
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gabi teraz przyglądałam sie Mary na HMFie bo osobiście jej nie mam .Ta Mary z HMF-u ma takie lekko lśniące liście i ma ładny różowy kolorek, a ta od Basi jakby dwukolorowa ma jaśniejsze brzegi, a może to tylko tak na fotce wygląda lecz kwiat w pełnym rozkwicie jest inny

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.275044
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu współczuję objadania kwiatów... wiem coś o tym, bo miałam to samo wiele lat. Dopiero w tym roku mogę sobie pozwolić na pewne rośliny, ale i tak nie do końca... Brakuje mi jeszcze trochę ogrodzenia, ale już sarenki nie wpadają na śniadanie .

Gabrysiu, Jadziu zasiane zostało we mnie ziarno niepewności... hmm...
Oto sesja mojej "Mary", kwiaty na krzaku są w różnej fazie rozkwitu więc pokazuje wszystkie :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ja tam aż tak na różach się nie znam, ale te co mam i znam osobiście, wystarczają mi do porównania... no i tak sobie szukam, i wpadłam na różę Kurfürstin Sophie, którą zamówiłam jesienią ale zdaje się że jej nie mam... pomyłka... ale zobacz sobie tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8&start=14 i porównaj kwiaty... Twoje wydają się bardzo podobne....
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Basiu ja mam Mary i Twoja mi na nią nie sygląda. To może być angielka bo kwiat bardzo w ich stylu ale ciężko mi coś konkretnego ptzypasować. Kwiaty Mary różnią się od tych które ma Twoja róża. Są ciemniejsze, mniej napakowane i te zewnętrzne są poztrzępione.
No, to namieszałyśmy Ci w głowie :lol:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Też najbardziej podobają mi się róże w fazie takiego nie do końca rozwiniętego pąka. Pięknie spisują się Twoje panny, kwitną już na całego ;:63 A przecież to chyba w większości młodziutkie krzaczki? Szukam kilku różyczek na jesień, ta mi się spodobała: Madame Isaac Pereire. I kolorek ma ładny i pachnie. Muszę zaczekać aż moje pannice zakwitną, zobaczę jak wyglądają w realu i wtedy coś im dobiorę. Takiego różu jak Pereire, chyba jeszcze nie mam.
Tyle róż jest do siebie podobnych, że znaleźć imię wcale nie jest łatwo. Moja NN jeszcze w pąkach, jak zakwitnie, będę przeżywać takie same dylematy. Życzę pomyślnego rozwiązania zagadki ;:65
Tak sobie czytam o Waszych grzybach i już się boję, że może i do mnie dotrze ta zaraza? Mogę opryskać na wszelki wypadek? Różyczki na razie mam zdrowiutkie, szkoda by ich było.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu poprzeglądam podany przez Ciebie wątek... teraz to już faktycznie mam mętlik w głowie. I poogoluje...

Wiolu, chyba będę nadal poszukiwać imienia mojej cudaśnej róży :) Bo teraz to już naprawdę mam mętlik ;:306

Różę tą dostałam od dalszej sąsiadki, która wyzbywała się róż ze swojego ogrodu... to już starsza Pani, ale nie aż tak, żeby nie móc róż hodować, ale była zrazona tym, że zięć kupił psy, które je niszczyły. Od niej mam 4 krzaki - te co powyżej "Mary - nie Mary", Glorię i jeszcze dwie NN (jak zakwitną to wstawię zdjęcia). Mam je u siebie ze 3 - 4 lata. W tym roku Mery - nieMery kwitnie niesamowicie, może dlatego też że ją trochę zakulowałam.

Iwonko powiem Ci, że Madame Isaac Pereire ma wspaniały kolor! Mocno wściekło różowy, a do tego ten zapach ;:167 U mnie maleństwo, bo wiosną sadzona z korzenia, póki co wygląda jak miniaturowa z wielkim kwiatem :) Ale liczę, że urośnie z niej duża, zdrowa Madame.
Masz racje u mnie w większości młodzież tegoroczna, już pokazują swoją urodę, co mnie bardzo uszczęśliwia.
Opryskaj róża 2 w 1 Substrala, to też profilaktyka, działa podobno 21 dni.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może jeśli róże są zdrowe to lepiej opryskać Bioseptem zamiast Substralem .Substral to juz kombinacja chemii, a Biosept naturalny.Basiu teraz masz całkowity mętlik w głowie :;230 Najlepiej porównaj na HMFie czy w sieci
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, teraz to mam taki kołomłyn w głowie, ze hooo hoooo :;230
W każdym razie moja majtkowo różowa róża będzie Mery (póki co), taka piękna Mery... ;:306
Biosept? Muszę zanotować... Ciągle się uczę!

Dzisiaj rozkwitły kolejne róże z tegorocznych nasadzeń - Cinco de Mayo - ciepła czerwień, wpadająca w cegłę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cinco fajna lecz jakoś się na nią nie zdecydowałam ,chociaż teraz u Tosi bardzo mi się podoba .Wzięłam wtedy Maritima, bo na niego chorowałam .Biosept Activ to wyciąg z Grapefruita można też suszyć skórki przez zimę, a potem samemu ugotować taki soczek na opryski.Wspaniała rzecz
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Bardzo delikatna w pokroju ta Cinco de Mayo - zaraz sobie o niej poczytam.
Chyba przekonałyście mnie jednak do tej Biedermeier - w przyszłym roku ją na pewno zamówię. I miło mi czytać o niej dobrą opinię.
Może chodziło komuś o to, że dopiero wtedy zaczynałam przygodę różaną i mi odradził - a teraz mam już bardziej z nimi z górki.... i po drodze ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”