Łoo Jezusicku! Ja tu się cieszyłam, że moja pierwsza w życiu dynia (Hokkaido) do 2kg dobiła haha.... Boże, powiedz mi proszę co właściwie z takim wielkoludem można zrobić? Jesteś w stanie to cooś przerobaić na przetwory?!
Jak jak już się takich olbrzymów doczekam to nic tylko podziwiał będę. Ustawię w najbardziej widocznym miejscu i za każdym razem jak ja zobaczę to buzia będzie się smiała.
BobejGS gratuluję dyniek.
U mnie już lata temu tata przywiózł od kolegi taką jedną (na wózku ją trzeba było), mama nie znała na nie przepisu - tylko na kompot z goździkami i cynamonem. To mnie skutecznie zniechęciło do dyń na lata (te kompoty były mdłe). Ale za rok je posadzę, bo tu na forum są z nich ciekawe przepisy. Może i jeden krzak takiego giganta haha (to przy moim szczęściu może jakąś 2-3kg wyprodukuje)
Uploaded with ImageShack.us Jak wcześniej nie mogłem wrzucać to zazdrościłem wam wszystkim a teraz jak mogę to nadrabiam Będe starał się wrzucać jak najwięcej fote
Z czytaniem to było do jędrzeja bo on pytał jak je uprawiam. Jednak każdy może znaleźć coś ciekawego tylko trzeba poszukać. Poruszałem z Vanyavala dużo ciekawostek dot uprawy giganta także warto przejrzeć w jakimś wolnym czasie. A no i dziękuje oczywiście Jak będe miał trochę czasu to wybiore się na działkę z aparatem i zrobię foty reszcie dyń bo telefonem jakieś brzydkie.
AAAAA będzie kolejny hodowca olbrzyma Błażeju myślę że oprócz zasłużonych gratulacji a propos rozmiarów dyni jakie uzyskałeś w tym roku. Należą ci się gratulację za propagowanie tej odmiany tu na forum i 'zrażanie' ludzi chęcią jej uprawy. GRATULUJE !!!