W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Sama mam 2 rodzaje, tylko to wietrzysko wszystko łamie :twisted: Na wiosnę mam zamiar dokupić Miskant Giganteus, strasznie mi się podoba u Kasi Magenty
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jednak bardziej wole takie zielone zdjecia :wink:
Chopichon (od Bogdana) to najprawdopodobniej Heidi Klum ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Iduniu znowu wlazłam do sprzedaży róż i znowu sama siebie kuszę ;:223 oj chyba już ze mną bardzo źle. ;:223
Ale one takie malutkie i takie śliczne. ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Lemeczko, nie wiem co Majeczka zobaczyła, że ją tak wzięło, ale pewnie warte to, to grzechu. :;230
Dobrze napisałaś, że chcesz zachować ten sielankowy obraz swojego ogrodu.
W tym właśnie tkwi urok tego miejsca.
Chopichon, też już czytałam, że to Heidi Klum. Ja na jesieni wsadziłam aż 4. Bardzo chcę je zobaczyć i oby mi nie chorowały. Piękny ma kolor , Twoje prezentują się świetnie.
Jakie ze mnie sokole oko :;230 :;230 Jestem tylko zakochana w różyczkach.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magda dwa rodzaje? Stanowczo za mało. NOOOO to naprawdę szybciutko trzeba naprawić. :lol:
Żartuję, ja mam też tylko kilka a w dodatku wcale nie przywiązuję uwagi do ich nazw. Ale są bardzo dekoracyjne na rabatach.

Jule ja też wolę takie zielone widoczki. Już mi sie te szaro-bure za oknem znudziły. Jest brzydko, brudno. Chociaż po ostatnich deszczach trawa sie zazieleniła :lol: Faktycznie Chopichon taki do Heidi podobny. To pewnie ta róża.

Kocia Maju - ja też ciągle szukam - chociaż naprawdę już nie powinnam. Jeszcze te inne rośliny - towarzystwo dla róż trzeba kupić. Troszkę już zamówiłam. ;:223

Majuś moja domniemana Heidi to młodziak. Jesienne nasadzenie. ALe bardzo zgrabny z niej krzaczek wyrósł. No i te duże kwiaty. Też dokupiłam chyba ze 3szt tej jesieni. Ma niespotykany kolor.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Iduś noworocznie ;:196
No... :;230 to przepadłam z kretesem właśnie jestem w trakcie zapełnianie różanej listy i już myślałam,że czekają mnie tylko nieznaczne korekty a tu Ty następne piękności pokazujesz...oj, wodzisz na pokuszenie...
I do tego jeszcze trawki... też jestem przed ich wyborem. Myślę ,że poradzisz koleżance?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ups za małą gafę ale jak chłopczyk podobny do mamusi to i większe powodzenie będzie miał ;:196
Piękna choinka oj podziwiam zdolne roczki podziwiam bo jest niepowtarzalna ;:138
Ida piękne zakątki potworzyłaś a co roku będą ładniejsze i ładniejsze.... i bardzo mnie zainteresował Twój przegląd różany ale ślicznotki pokazujesz :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Chopichon... śmieszna nazwa, kojarzy mi sie z małpiszonem :lol:
Jakoś tak się rymuje :oops:
Ciekawa jestem kto wymyślił taką nazwę :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Lemeczko, będę Ci przypominać o pryskaniu Heidi Klum - Twojej Chopichoki :;230 wyciągiem z grejpfruta.
Właśnie jej kolorek tak mnie omotał, że kupiłam. poczekajmy, może im przypasujemy i nie będą łyse w drugiej połowie lata.
Nazwę małpiszkonka wymyślił ten, kto je szczepi :;230
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne te twoje świąteczne dekoracje - wianuszek i bombki. A ja, pochwalę się, ozdobiłam decoupagem stół kuchenny. Muszę zrobić fotkę :D
Też mam taki zegar, jak ty :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Danusiu :wit nie tylko Ty przepadłaś różanie :) Wiele tutaj różomaniaków można spotkać. Jest tyle niesamowicie pięknych odmian a jeszcze jak sobie te fotki na forum pooglądamy to coraz więcej się chce. ;:224 Z trawkami nie poradzę zbytnio, bo nie znam się na trawach. Mam tylko kilka kupionych w pobliskim ogrodniczym. I nie sugerowałam się nazwami tylko wyglądem no i ceną.

Beatko miło mi, ze Ci się moje prace podobają. Dużo czasu pochłania to moje hobby ale cieszy mnie każda zrobiona własnoręcznie bombka. Każda jest inna. Mam nadzieję, że ten mój ogród będzie co roku zyskiwał na urodzie. Jeszcze dużo pracy przede mną ale na szczęście to zajęcie lubię.

Aniu mi też skojarzyła się z małpiszonem. Ciekawe czy twórca wymyślił tą nazwę z powodu wredności tej róży? Bo niby chorowita czytam i kapryśna. No bo z Heidi to ona się wcale nie kojarzy. :roll:

Majuś kolorek to ona ma śliczny i kwiaty takie duże. Pryskać będę a jakże. Muszę tylko zakupić taki wyciąg z grapefruita- bo chcę jak najmniej chemii w ogrodzie. Mam na działce tyle pożytecznych owadów. Nie chcę ich truć.

Izuniu bardzo się cieszę, że Ci się podobają. ;:196 I bardzo chciałbym zobaczyć Twój stół. Koniecznie pokaż fotkę. Wcale nie taka trudna technika- prawda? I jaka wciągająca. :lol:
Zegar jest świetny i bardzo klimatyczny - bardzo go lubię. Fajnie, że masz taki sam :D

Lubicie róże a wiec proszę bardzo - ciąg dalszy
Dolly
Różowa - tak jak lubię. Dość wysoko rośnie- muszę ją więc przenieść. Zasłania inne. Kwiaty się długo utrzymują. Kwitnie całymi bukietami.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorothy Perkins
Ładny kwiat ale u mnie słabo rośnie. Może miała złe warunki - zarastała jej korzenie trawa. Jesienią wokół niej powstała rabata więc będzie miała luźniej. Ale szczerze mówiąc to na wysoką się nie zapowiada. Kolor śliczny.
Obrazek

Double Delight
Młoda jeszcze i nie kwitła zbyt obficie. Trochę wyłysiała pod koniec sezonu. Widać ją z daleka - może się podobać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze żeby nie było, ze u mnie same róże
taki widoczek - jeszcze nie dokończony zakątek
Obrazek

przetacznik mini - super roślinka. Ten niebieski kolorek jest śliczny.
Obrazek

Irys Dramatic Moments - też piękny
Obrazek
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Iduniu fajne masz te różyczki ale ten mini przetacznik jest super, kupiłam sobie też takiego niskiego bo te wysokie to do niektórych róż są za wielkie a taki niski jest akurat. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduś cudne letnie wspomnienia. Różyczki wiadomo są przepiękne....ale i mnie podobnie jak Majeczce wpadł w oko przetacznik. Ja również najbardziej lubię te niewysokie odmiany....jest super .....taka delikatna niebieska chmurka :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Lemeczko, przetacznik napisałaś mini. Szukałam po sklepach internetowych, ale takiego nie znalazłam.
Dodatkowo widzę, że Twój jest niebieski, a nie granatowy. Bardzo mi się podoba.
Przyjemnie popatrzyć na letnie kwiaty i różyczki.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Iduś :wit
fajny przetacznik! :D niziutki, idealny pod różyczki, bo też kocha słońce a do tego jest bezproblemowy !
A zakątek całkiem pokaźnych rozmiarów... czy będą tam też różyczki? ;)
Double Delight jak żywa, chciałoby się powąchac przez monitor :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”