W cieniu starego orzecha
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W cieniu starego orzecha
Sama mam 2 rodzaje, tylko to wietrzysko wszystko łamie
Na wiosnę mam zamiar dokupić Miskant Giganteus, strasznie mi się podoba u Kasi Magenty

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jednak bardziej wole takie zielone zdjecia
Chopichon (od Bogdana) to najprawdopodobniej Heidi Klum

Chopichon (od Bogdana) to najprawdopodobniej Heidi Klum

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Iduniu znowu wlazłam do sprzedaży róż i znowu sama siebie kuszę
oj chyba już ze mną bardzo źle.
Ale one takie malutkie i takie śliczne.

Ale one takie malutkie i takie śliczne.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Dobrze napisałaś, że chcesz zachować ten sielankowy obraz swojego ogrodu.
W tym właśnie tkwi urok tego miejsca.
Chopichon, też już czytałam, że to Heidi Klum. Ja na jesieni wsadziłam aż 4. Bardzo chcę je zobaczyć i oby mi nie chorowały. Piękny ma kolor , Twoje prezentują się świetnie.
Jakie ze mnie sokole oko

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda dwa rodzaje? Stanowczo za mało. NOOOO to naprawdę szybciutko trzeba naprawić.
Żartuję, ja mam też tylko kilka a w dodatku wcale nie przywiązuję uwagi do ich nazw. Ale są bardzo dekoracyjne na rabatach.
Jule ja też wolę takie zielone widoczki. Już mi sie te szaro-bure za oknem znudziły. Jest brzydko, brudno. Chociaż po ostatnich deszczach trawa sie zazieleniła
Faktycznie Chopichon taki do Heidi podobny. To pewnie ta róża.
Kocia Maju - ja też ciągle szukam - chociaż naprawdę już nie powinnam. Jeszcze te inne rośliny - towarzystwo dla róż trzeba kupić. Troszkę już zamówiłam.
Majuś moja domniemana Heidi to młodziak. Jesienne nasadzenie. ALe bardzo zgrabny z niej krzaczek wyrósł. No i te duże kwiaty. Też dokupiłam chyba ze 3szt tej jesieni. Ma niespotykany kolor.

Żartuję, ja mam też tylko kilka a w dodatku wcale nie przywiązuję uwagi do ich nazw. Ale są bardzo dekoracyjne na rabatach.
Jule ja też wolę takie zielone widoczki. Już mi sie te szaro-bure za oknem znudziły. Jest brzydko, brudno. Chociaż po ostatnich deszczach trawa sie zazieleniła

Kocia Maju - ja też ciągle szukam - chociaż naprawdę już nie powinnam. Jeszcze te inne rośliny - towarzystwo dla róż trzeba kupić. Troszkę już zamówiłam.

Majuś moja domniemana Heidi to młodziak. Jesienne nasadzenie. ALe bardzo zgrabny z niej krzaczek wyrósł. No i te duże kwiaty. Też dokupiłam chyba ze 3szt tej jesieni. Ma niespotykany kolor.
Pozdrawiam Ida
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witaj Iduś noworocznie
No...
to przepadłam z kretesem właśnie jestem w trakcie zapełnianie różanej listy i już myślałam,że czekają mnie tylko nieznaczne korekty a tu Ty następne piękności pokazujesz...oj, wodzisz na pokuszenie...
I do tego jeszcze trawki... też jestem przed ich wyborem. Myślę ,że poradzisz koleżance?

No...

I do tego jeszcze trawki... też jestem przed ich wyborem. Myślę ,że poradzisz koleżance?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Ups za małą gafę ale jak chłopczyk podobny do mamusi to i większe powodzenie będzie miał
Piękna choinka oj podziwiam zdolne roczki podziwiam bo jest niepowtarzalna
Ida piękne zakątki potworzyłaś a co roku będą ładniejsze i ładniejsze.... i bardzo mnie zainteresował Twój przegląd różany ale ślicznotki pokazujesz

Piękna choinka oj podziwiam zdolne roczki podziwiam bo jest niepowtarzalna

Ida piękne zakątki potworzyłaś a co roku będą ładniejsze i ładniejsze.... i bardzo mnie zainteresował Twój przegląd różany ale ślicznotki pokazujesz

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Chopichon... śmieszna nazwa, kojarzy mi sie z małpiszonem
Jakoś tak się rymuje
Ciekawa jestem kto wymyślił taką nazwę

Jakoś tak się rymuje

Ciekawa jestem kto wymyślił taką nazwę

- majka411

Właśnie jej kolorek tak mnie omotał, że kupiłam. poczekajmy, może im przypasujemy i nie będą łyse w drugiej połowie lata.
Nazwę małpiszkonka wymyślił ten, kto je szczepi

Śliczne te twoje świąteczne dekoracje - wianuszek i bombki. A ja, pochwalę się, ozdobiłam decoupagem stół kuchenny. Muszę zrobić fotkę
Też mam taki zegar, jak ty

Też mam taki zegar, jak ty

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Danusiu
nie tylko Ty przepadłaś różanie
Wiele tutaj różomaniaków można spotkać. Jest tyle niesamowicie pięknych odmian a jeszcze jak sobie te fotki na forum pooglądamy to coraz więcej się chce.
Z trawkami nie poradzę zbytnio, bo nie znam się na trawach. Mam tylko kilka kupionych w pobliskim ogrodniczym. I nie sugerowałam się nazwami tylko wyglądem no i ceną.
Beatko miło mi, ze Ci się moje prace podobają. Dużo czasu pochłania to moje hobby ale cieszy mnie każda zrobiona własnoręcznie bombka. Każda jest inna. Mam nadzieję, że ten mój ogród będzie co roku zyskiwał na urodzie. Jeszcze dużo pracy przede mną ale na szczęście to zajęcie lubię.
Aniu mi też skojarzyła się z małpiszonem. Ciekawe czy twórca wymyślił tą nazwę z powodu wredności tej róży? Bo niby chorowita czytam i kapryśna. No bo z Heidi to ona się wcale nie kojarzy.
Majuś kolorek to ona ma śliczny i kwiaty takie duże. Pryskać będę a jakże. Muszę tylko zakupić taki wyciąg z grapefruita- bo chcę jak najmniej chemii w ogrodzie. Mam na działce tyle pożytecznych owadów. Nie chcę ich truć.
Izuniu bardzo się cieszę, że Ci się podobają.
I bardzo chciałbym zobaczyć Twój stół. Koniecznie pokaż fotkę. Wcale nie taka trudna technika- prawda? I jaka wciągająca.
Zegar jest świetny i bardzo klimatyczny - bardzo go lubię. Fajnie, że masz taki sam
Lubicie róże a wiec proszę bardzo - ciąg dalszy
Dolly
Różowa - tak jak lubię. Dość wysoko rośnie- muszę ją więc przenieść. Zasłania inne. Kwiaty się długo utrzymują. Kwitnie całymi bukietami.

Dorothy Perkins
Ładny kwiat ale u mnie słabo rośnie. Może miała złe warunki - zarastała jej korzenie trawa. Jesienią wokół niej powstała rabata więc będzie miała luźniej. Ale szczerze mówiąc to na wysoką się nie zapowiada. Kolor śliczny.

Double Delight
Młoda jeszcze i nie kwitła zbyt obficie. Trochę wyłysiała pod koniec sezonu. Widać ją z daleka - może się podobać

I jeszcze żeby nie było, ze u mnie same róże
taki widoczek - jeszcze nie dokończony zakątek

przetacznik mini - super roślinka. Ten niebieski kolorek jest śliczny.

Irys Dramatic Moments - też piękny

Beatko miło mi, ze Ci się moje prace podobają. Dużo czasu pochłania to moje hobby ale cieszy mnie każda zrobiona własnoręcznie bombka. Każda jest inna. Mam nadzieję, że ten mój ogród będzie co roku zyskiwał na urodzie. Jeszcze dużo pracy przede mną ale na szczęście to zajęcie lubię.
Aniu mi też skojarzyła się z małpiszonem. Ciekawe czy twórca wymyślił tą nazwę z powodu wredności tej róży? Bo niby chorowita czytam i kapryśna. No bo z Heidi to ona się wcale nie kojarzy.

Majuś kolorek to ona ma śliczny i kwiaty takie duże. Pryskać będę a jakże. Muszę tylko zakupić taki wyciąg z grapefruita- bo chcę jak najmniej chemii w ogrodzie. Mam na działce tyle pożytecznych owadów. Nie chcę ich truć.
Izuniu bardzo się cieszę, że Ci się podobają.

Zegar jest świetny i bardzo klimatyczny - bardzo go lubię. Fajnie, że masz taki sam

Lubicie róże a wiec proszę bardzo - ciąg dalszy
Dolly
Różowa - tak jak lubię. Dość wysoko rośnie- muszę ją więc przenieść. Zasłania inne. Kwiaty się długo utrzymują. Kwitnie całymi bukietami.

Dorothy Perkins
Ładny kwiat ale u mnie słabo rośnie. Może miała złe warunki - zarastała jej korzenie trawa. Jesienią wokół niej powstała rabata więc będzie miała luźniej. Ale szczerze mówiąc to na wysoką się nie zapowiada. Kolor śliczny.

Double Delight
Młoda jeszcze i nie kwitła zbyt obficie. Trochę wyłysiała pod koniec sezonu. Widać ją z daleka - może się podobać

I jeszcze żeby nie było, ze u mnie same róże
taki widoczek - jeszcze nie dokończony zakątek

przetacznik mini - super roślinka. Ten niebieski kolorek jest śliczny.

Irys Dramatic Moments - też piękny

Pozdrawiam Ida
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Iduniu fajne masz te różyczki ale ten mini przetacznik jest super, kupiłam sobie też takiego niskiego bo te wysokie to do niektórych róż są za wielkie a taki niski jest akurat. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iduś cudne letnie wspomnienia. Różyczki wiadomo są przepiękne....ale i mnie podobnie jak Majeczce wpadł w oko przetacznik. Ja również najbardziej lubię te niewysokie odmiany....jest super .....taka delikatna niebieska chmurka 

- majka411

Dodatkowo widzę, że Twój jest niebieski, a nie granatowy. Bardzo mi się podoba.
Przyjemnie popatrzyć na letnie kwiaty i różyczki.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Iduś
fajny przetacznik!
niziutki, idealny pod różyczki, bo też kocha słońce a do tego jest bezproblemowy !
A zakątek całkiem pokaźnych rozmiarów... czy będą tam też różyczki? ;)
Double Delight jak żywa, chciałoby się powąchac przez monitor

fajny przetacznik!

A zakątek całkiem pokaźnych rozmiarów... czy będą tam też różyczki? ;)
Double Delight jak żywa, chciałoby się powąchac przez monitor